4 yumurta (ikisinin sarısı üzerine)
1 sb süt
2,5 sb şeker
1 pkt margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Önceden margarini eritip çok iyi soğutuyoruz. Şekeri ve sütü ocağa alarak şekerin iyice erimesini sağlıyoruz, ama sütü kaynatmıyoruz. Şeker eriyince ocaktan alıp onu da soğutuyoruz. (Bu iki işlem geceden yapılabilir. Sütü dolaba kaldırmayı unutmamak şartıyla tabi ki) Büyükçe bir kaba yumurtaları kırıyoruz, üzerine malzemeleri alıp karıştırıyoruz. Kabartma tozunu en son ekleyip karıştırıyoruz. Un ekleyerek (birden boşaltmıyoruz, yavaş yavaş) ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Tezgâha bolca un serpip hamuru üzerine alıyoruz.
Kekin katı hali olana kadar un ekliyoruz. Püf noktası temiz olan elimize yapışmayan bir hamur olana kadar un eklemek. ÇOK SERT BİR HAMUR OLMAMALIHamurumuz hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopartarak çubuk yapıyoruz. Çubuğu ikiye katlayıp kendi etrafında döndürüp şekil veriyoruz.Yumurta sarılarını sürüyoruz.Yağlı tepsiye dizip 180 derecede pişiriyoruz.
NOT:Bu kurabiyeler uzun süre (yaklaşık bir ay) dayanabiliyor. Yapması biraz dikkat istiyor ama püf noktalarına uyduktan sonra mesele yok