Porselen Dişler

Son güncelleme: 28.04.2009 09:11
  • Porselen Diş - Özellikleri - Tedavi Yöntemleri

    noimage


    Porselen diş minesine en yakın ve en sağlıklı malzemedir. Ancak birkaç yıl öncesine kadar porselenler ağızda tek başlarına değil de al bir altyapı üzerinde kullanılmak zorundaydılar.

    Metal altyapı ışığın dişin içinden geçmesine mani olduğundan doğal diş minesindeki transparantlıktan uzak donuk ve yapay restorasyonlara dişeti kenarında da gri alanlara yol açabilmektedir.
    Ayrıca fotoğraf makinesinin flaşında veya neon ışıklarında yapay olduklarını adeta bağıran opak bir röfle verirler. F.ull porselen restorasyonları ise ışık geçirgenliğinden dolayı doğal dişlerden ayırt etmek çok zordur.Sağladıkları 'derinlik've 'canlılık' duygusu nedeniyle mükemmel estetik sonuçlar alınabilmektedir. F.ull porselen restorasyonlar için kullanılan çeşitli porselen materyalleri vardır. Bu malzemeler arasında estetik sonuçları ve dayanıklılıkları ile ilgili farklılıklar bulunur.Bu malzemelerden iki tanesi klinik sonuçları bakımından öne çıkmaktadır.
    Pressable-IPS-porselenler: Yüksek basınç altında preslenerek üretilirler.En fazla üç üye ve ön bölgede çalışma imkanı tanırlar. Santimetrekareye 6 ton basıncı karşılayabilirler.

    Zirkonyum altyapılı porselenler (cercon®-smartseramics):

    Tıpkı bir elmas gibi hem güçlü hem de estetiktir.Zirkonyum bir alt yapı üzerine porselenin işlenmesiyle elde edilir. Santimetrekareye 950 megapascalyani 9.5 ton basıncı karşılayabilir.Bu malzeme diş hekimliğinde devrim niteliğindeki en son gelişmelerden biridir.

    Zirkonyum uzay mekiklerinin ısı kalkanlarında Porche arabalarının fren balatalarında ve ortopedik implantlarda kullanılmaktadır..Bu kadar dayanıklı olmasına rağmen aynı zamanda ışığı geçirecek kadar zarif ve estetiktir. Hem ön hem de arka dişlerde güvenle kullanılabilen ileri teknoloji ürünü bir malzemedir.

    F.ull porselen kuronların avantajları:
    + Doğaldan ayırt edilemeyen bir görünüm sağlarlar.
    + Daha önce işlem görmüş dişlerde de ışık geçirgenliği olan ve doğal görünüm sağlayan restorasyonların yapılabilmesini mümkün kılarlar.
#28.04.2009 09:11 0 0 0