3 Günde Tuzsuz Mevsim Turşusu - pratik turşu - kolay turşu tarifi




Malzemeler:



1 Adet küçük boy lahana

250 gr havuç

2 Adet kuru soğan

2 Adet pancar arzu eden Kırmızı lahanada kullanbilir

5 Diş sarımsak

3 Y.Kaşığı zeytinyağı

3 Y.Kaşığı Elma sirkesi

1 Y Kaşığı Tuz



Yapılışı:

Bütün lahana ince kıyılıp bir kaba alınır.Pancar ve havuç kabukları soyulup rendenin Kalın tarafı ile rendelenir.Sarımsaklar dövülüp içine atılır.Soğanlarda piyazlık doğranıp ovulur kaba ilave edilir.Zeytinyağı tuz ve sirke ilave edilip kapta eldiven giyip yoğrulur.Takriben 7 dak. Karışım tencereye alınır. Üzerine bir kapak ters çevrilir üzerine taş konulup,tencerenin kapağı kapatılıp üç gün bekletilir.Üç günün sonunda afiyetle yenilir. Bu tarifte Şekerde vardır Yabancılar tatlı turşu yediklerinden ben koymadım.Tatlı turşu sevenler bir yemek kaşığı şeker ilave edebilir. Salata gibi yenilir. Et tavuk yanında şık olur. Özellikle çocuklara tavsiye edilir.Sindirim sistemi için bulunmaz bir ilaç..Vitamin deposudur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2761
favori
like
share
Nehir Tarih: 28.04.2009 17:29
güzel oluyor emeğine sağlık sayeste...