Tapa Tarifi - Tapa Yapılışı - Tapa Resmi - Zeytin Yağlı Yemekler



Malzemeler :

* 1 paket Kültür mantarı
* 4 yemek kaşığı Zeytinyağı
* 1 tutam Maydanoz
* 2 yemek kaşığı Sarımsak
* 2 çay kaşığı Tuz

hazırlanışı:

Önce mantarları 10 dk soğuk suda bekletip suyunu süzüyorsunuz. Kapaklı bir teflon tavayı ısıtıp mantarları ekliyor ve kapağı kapatıp yaklaşık 20 dk (tencere mantar suyu ile doluyor) kısık ateşte pişiriyorsunuz. Sonra kapağını açıp ısıyı yükseltiyor ve mantarların suların çekmelerini sağlıyorsunuz. Sularını çekince 1 yemek kaşığı zeytinyağı, maydanoz ve sarımsağı ekleyip 3-4 dakika pişiriyorsunuz. Servis tabağına alıp kalan 3 yemek kaşığı yağı döküp sıcak servis yapıyorsunuz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 358
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 28.04.2009 17:46
ellerine sağlık hayatım ,
denemek lazım
güzel olacak gibi