Biraya dair ne varsa bu sergide!

Son güncelleme: 28.04.2009 17:54
  • Efes Pilsen tarafından hayata geçirilen 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Biraya Dair' sergisi Candan Erçetin konseriyle açıldı.


    Araştırmacı-yazar Mert Sandalcı'nın 20 yılda biraraya getirdiği koleksiyona sahip çıkan Efes Pilsen, söz konusu obje, belge ve fotoğrafları 21 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Garajistanbul'da tarih meraklılarıyla buluşturuyor.

    Biraya dair muhteşem bir koleksiyonun sergilendiği sergi muteşem bir açılış ile koleksiyon meraklılarını Garajistanbul'a topladı. Sergi açılışında düzenlen basın toplantısında konuşan Efes Bira Grubu Türkiye Bölge Başkanı Semih Maviş, 40 yıldır toplumun çağdaş yaşam seviyesini yükseltmek amacıyla sanata, turizme, spora, kısaca hayatın her alanına dokunduklarını belirterek, Efes Pilsen denilince akla biranın yanı sıra uluslararası bir başarı hikayesinin, sanat ve müzik festivallerinin, turizm etkinliklerinin, sporun birçok dalının gelmesinden büyük kıvanç duyduklarını sözlerine ekledi.

    noimage noimage

    Daha sonra sözü alan Mert Sandalcı ise 20 yıllık çalışmasını, koleksiyonunu nasıl oluşturduğunu, nasıl böyle bir sergiye karar verdiğini konuklara anlattı. Ayrıca serginin bir kitabını da hazırlayan Sandalcı, kitabı incelerken bu sergiyi tekrar geziyor gibi hissedeceğimizi de sözlerine ekledi.

    'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Biraya Dair' sergisi açılışında gerçekleşen Candan Erçetin konseri sergiyi gezen konuklara keyifli ve müzik dolu dakikalar yaşattı.

    noimage noimage

    Garajistanbul'da etkileyici bir dekorla hayat bulan sergide Bomonti biraları, birahaneler, bira bahçeleri, bira fabrikaları, yerli ve ithal bira şişeleri, bira fiyatlarının yer aldığı faturalar, mönüler, zarflar, bardak altlıkları ve benzeri ürünler ile tarihe bir yolculuk yapabiliyorsunuz. Büyük bir katılımın olduğu sergiye gelen konuklar, biraya, tarihe ve hayata dair bir çok detay bulabiliyorlar.

    Sergi daha sonra sırasıyla 23 Nisan-5 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ankara'da Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde, 13-31 Mayıs 2009 tarihleri arasında ise İzmir'de Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gezilebilecek.

    Sergi takvimi

    21 Mart- 19 Nisan 2009 garajistanbul İstanbul

    23 Nisan - 5 Mayıs 2009 Çağdaş Sanatlar Galerisi Ankara

    13 Mayıs - 31 Mayıs 2009 Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi İzmir
#28.04.2009 17:54 0 0 0