Tehlikeli Türler Ve Tedbirler

Son güncelleme: 28.04.2009 19:23
  • Tehlikeli Türler Ve Tedbirler - Tehlikeli Türler Ve Önlemleri

    Avrupa Baraküdasından Korunma Tedbirleri

    DİAGNOSTİK ÖZELLİKLER: Vücut uzun,yanlardan hafifçe yassılaşmış,baş büyük,çeneler uzun ve alt çene öne çıkıktır.çeneler üzerinde kuvvetli ve sivri köpek dişleri mevcuttur. İki sırt yüzgecinden birincisi karın yüzgecinin, ikincisi ise anal yüzgecin üzerinde bulunur. solungaç kapağının hemen arkasından başlayarak kuyruk yüzgecine kadar uzanan belirgin bir yanal çizgisi mevcuttur. Renk sırtta koyu,yanlarda ve karında gümüşi; canlı bireylerde vücutta diklemesine uzanan birbirine bir çok koyu bant vardır,fakat karın bölgesine doğru iyice silikleşir. Boy 1,6m'ye ulaşabilir. ancak genellikle oratalama 60cm'yi geçmez.

    HABİTAT: Ergin bireyler pelajik bölgede, dibe yakın olarak su kütledi içinde yaşarlar. çoğunlıkla balıklar, bazende ahtapotlar ile beslenirler. Ilıman ve tropikal denizlerde oldukça sık bulunurlar.
    KORUNMA TEDBİRLERİ: Baraküda balıkları parlak renkli objelerden etkilenirler. Zıpkıncıları belleirne astıkları balıklara hamle yapan baraküdaların neden olduğu saldırı olayları kayıtlara geçmiştir. Bu balıkların sürü halinde dolaştıkları ortamlarda dikkatli olunması ve onları kışkırtacak davranışlardan kaçınılması tavsiye edilir.

    TEDAVİ YÖNTEMLERİ: Diş yapılarından dolayı düzgün kesiklere nede olan baraküdalar bu özellikleriyle köpek balıklarının eğik biçimli kesikleirnden ayrılırlar. Ancak yaralanmanın meydana gelişi orjini göz önüne alındığında,köpek balığı ısırıklarına uygulanan tedavi yöntemlerine başvurulması gerekir.
#28.04.2009 19:23 0 0 0