Cilt kuruluğunun nedenleri

Son güncelleme: 30.04.2009 00:22
  • cilt kuruluğu - cilt kuruluğu nedenleri

    noimage

    cilt-kurulugu

    Bazı insanların ciltleri kurudur, çünkü yağ bezlerinin salgılaması azdır. Ama bunun yanısıra kaloriferli evlerdeki havanın kuruluğu, uzun süre güneş ışınları altında kalmak, denizin tuzlu suyunu yıkamamak, yüzü çok sık olarak sabunla yıkamak, fazla alkollü temizleyiciler ve losyonlar kulanmak gibi etkenler de deriyi kurutucu bir rol oynarlar.

    Yıkanmanın deriyi nemlendireceği için kurumaya karşı iyi geldiği sanılır. Oysa bilmek gerekirki bu ancak yüze geçici bir nemlilik verir, gerçekte ise deriyi daha çok kurutur. En doğrusu sabahları yüzü ve boynu asitsiz ve yumuşak bir tonik losyonla silmek, hemen arkasından da bir temizlik kağıdıyla nemini almaktır.

    "Gündüz kremi" denilen ve nemlenedirici, besleyici, yumaşatıcı kremler vardır. Bu kremler görevi cildin yenilenmesini kolaylaştırmak, cildi beslemektir. Makyaj yapılsa da yapılmasa da kullanmak yararlı olur. Daha çok yanaklara, göz kenarlarına,alna ve çenenin boyun kısımlarına sürmek gerekir.

    Gece yatmadan önce de yine kuru ciltler için hazırlanmış bir besleyici krem sürmek yerinde olur. Hiç değilse ayda bir kez gece kremini bütün yüzü bir kalıp ya da maske gibi kaplayacak biçimde ve kalın bir tabaka halinde sürmek ve yirmi dakika kadar bir süre bu halde kalmak faydalı olacaktır.
#29.04.2009 01:02 0 0 0
  • Ben bir öneride bulunayım arkadaşlar kayısı çekirdeği yağı cildinizi mükemmel yapıyor hem ucuz hemde mucizevi gücü var ne cilt kuruluğu nede kırışıklığı hepsine birebir:)
#30.04.2009 00:22 0 0 0