çiriş yemekleri - çiriş nasıl pişirilir - yöresel yemekler



Malzemeler;

- ½ kilo çiriş ( kibrit boyunda doğranmış )
- 1 baş kuru soğan ( ay ay doğranmış )
- 1 domates ( kabukları soyulup doğranmış )
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
- İstenildiği kadar zeytinyağı

Yapılışı

Çirişi ve tüm malzemeleri karıştırıp hiç su koymadan düdüklüde yaklaşık düdüğü ötüp ocağı kıstıktan sonra 6 ya da 7 dakika kadar pişirip, soğuduktan sonra servise hazır hale getiriyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1542
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:05
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...