Zarzuela Gecesi

Son güncelleme: 29.04.2009 10:56
  • Zarzuela Gecesi - İzmir Devlet Opera Ve Balesi'nde "Zarzuela Gecesi"

    29 Nisan 2009 Çarşamba günü saat 20.00'de İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde konuk İspanyol solistlerin katılacağı İspanyol Bestecileri Gecesi adıyla bir konser sunulacak. Sopranolar Nancy Rodriguez ve Guadalaupe Sanchez, tenorlar Enrique Ferrer ve Rafael Lledo'nun solist olarak katılacağı konsere, piyano ile İZDOB'un konuk İspanyol Genel Müzik Direktörü Tulio Gagliardo Varas eşlik edecek.

    Konserde; İspanyol bestecilerin zarzuela tarzındaki eserleri seslendirilecek.İspanyol müzikal tiyatrosunda şarkılar, danslar ve konuşma metinlerinden oluşan zarzuela formu, Flamenko ile birlikte İspanyol müziğinin dünyaya yayılmasına tanınmasına neden olmuştur.

    20. yüzyılda zarzuela türüne damgasını vuran İspanyol besteciler; Asenjo Barbieri, Pablo Luna, Moreno Torroba, Jesus Guridi, Jose Serrano, Amadeo Vives, Diaz Giles, Fernandez Caballero, Pablo Sorozabal ve Manuel Penella'nın eserlerinin seslendirileceği İspanyol Bestecileri Gecesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sunacağı ilk zarzuela konseri olacak.
#29.04.2009 10:56 0 0 0