Pirinç Unu Tatlıları - Pirinç Unu Tatlısı - İskaniye tatlısı

[URL=http://img301.imageshack.us/my.php?image=ishakiye1916.jpg]


[COLOR="yellow"]Malzemeler :
2 su bardağı Süt
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı tereyağı
1,5 su bardağı pirinçunu
1 çay bardağı badem
1,5-2 su bardağı toz şeker



hazırlanışı:

Tereyağı ve margarini helva yapımına uygun geniş ve derin bir tavada eritin. Pirinçununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
Tozşekeri 2 su bardağı sıcak süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırmak suretiyle kavrulmakta olan pirinç ununa azar azar ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Soyulmuş bademleri ilave edip helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakın. Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp üzerinden bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirerek helvayı servis tabağına alın. Üzerini ve çevresini bademlerle dekore edip soğuk olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 295
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.05.2009 19:37
Ezocugum güzel tarifin için saol.
Nehir Tarih: 30.04.2009 09:50
tatlı iyidir Afiyet olsun
İCEMİNE Tarih: 30.04.2009 01:58
Ezooo şişmanlatacakmısın sen bizi