Aston Martin One-77

Son güncelleme: 29.04.2009 12:03
Han Han foto
  • Aston Martin One-77

    Aston Martin'in 77 adet üreteceği ultra lüks spor araç son halini almış olarak sergilendi.
    noimage

    Merak uyandıran reklamlardan ve Cenevre Otomobil Fuarı'nda hala konsept olan otomobili sergilemesinden sonra Aston Martin beklenen gerçek One-77 süper otomobilini nihayet İtalya'nın Como Gölü'ndeki Concorso d'Eleganza'da görücüye çıkardı.

    Bu muhteşem süper otomobil üretilmiş haliyle ilk defa gösterilmesinin yanı sıra fuarın en iyi konsepti ve prototipi ödülüne aday gösterilen sekiz otomobilden bir tanesiydi. One-77 atılan oyların %30'undan fazlasını alarak itibarlı Concorso d'Eleganza Tasarım Ödülü'nün sahibi olmayı başardı.

    noimage

    Bu tanıtım aynı zamanda yeni süper otomobilin, DB9 kabinini temel alan el yapımı iç kısmını da ilk defa görmemize olanak sağladı. Kokpitte yüksek kalite metalden yapılma vurgulara sahip, çarpıcı bir merkez konsolun ve bolca kullanılmış karbon fiber trimlerin hakimiyeti dikkat çekiyor. Diğer kısımlara bakıldığında göstergelerin farklı düzeninin spor koltuklara da yansıdığı görülebiliyor, zira beyaz deri döşeme ve benzersiz siyah örgü ek parçalar barındırıyorlar.

    noimage

    Süper otomobilin elde üretilmiş alüminyum dış yüzeyinin altında 7.3 litrelik, atmosferik basınçlı, 700 bg'den fazla güç üreten devasa bir V12 motor var. Resmi teknik veriler ve performans verileri açıklanmadıysa da, Aston daha önce One-77'nin muhtemelen yaklaşık 1,500 kg ağırlığında olacağını ve 0'dan 96 km/s'ye 3.5 saniyede çıkabileceğini, azami hızının da 330 km/s'nin üzerinde olacağını belirtmişti.

    noimage

    Ultra lüks ve normal yollarda gidebilen DTM tarzı bir yarış otomobili olarak planlanan One-77, hafif monokok bir şasiye ve Dinamik Süspansiyon Makara Valf amortisör içeren çift salıncaklı iç süspansiyona sahip. Süper otomobildeki diğer performans ekipmanları altı vitesli robotik sıralı mekanik şanzımanı, kuru karter yağlama sistemi, karbon seramik frenleri ve özel olarak geliştirilmiş Pirelli P Zero Corsa lastikleri içeriyor.

    noimage


    Kaynak: Ntvmsnbc
#29.04.2009 12:03 0 0 0