Windows Live ile İnternet'te uçuş serbest

Son güncelleme: 29.04.2009 12:09
Han Han foto
  • FaceBook, Digg ve Last. FM gibi dünyanın ünlü sanal topluluk ve içerik siteleriyle anlaşan Microsoft, Windows Live'ı sanal dünyanın buluşma noktası yaptı.

    noimage

    Microsoft, İnternet'i bir yaşam tarzı haline getiren kullanıcılara yepyeni deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Microsoft son olarak Windows Live yazılım ve hizmetleriyle dünyanın en ünlü sanal ağ topluluklarına ve içerik barındırma sitelerine erişimi kolaylaştırdı.

    Facebook, Digg ve Last.FM gibi dünya çapında 20 büyük web servisiyle anlaşan Microsoft, böylece Windows Live kullanıcılarına sınırsız bir alanda paylaşım olanağı sağlamış oldu. Kullanıcılar Windows Live üzerinde kendi aralarında diğer sitelerdeki profillerini ve içerik güncellemelerini paylaşabiliyorlar.

    Kullanıcılar artık Facebook, Linkedin, Hi5 ve Tagged gibi sitelerdeki arkadaşlarını Windows Live'a davet edebildikleri gibi, bu ortamda profiller, ilgili içerikler ve bilgiler de üyeler arasında güvenli bir şekilde paylaşılabiliyor.

    Windows Live, Avrupa'da bölgenin en popüler 12 web sitesiyle işbirliği yaparken adeta sanal bir merkez istasyonu görevini üstleniyor. Windows Live Hotmail ve Windows Live Messenger gibi hizmetleri de bünyesinde barındıran Windows Live, böylece Avrupa'nın önde gelen içerik üreticileri tarafından da sürekli güncellenmiş olacak.

    İtalya'nın öncü topluluk ve eğlence web sitesi Dada; Fransa'nın en geniş video sitesi Dailymotion; İngiltere'nin en hızlı büyüyen İnternet radyo ve müziksever topluluk sitesi Last.fm gibi dünyaca tanınan içerik sitelerine erişim artık çok kolay olacak. Bu arada yerel topluluk siteleriyle de yakın çalışan Microsoft çeşitli ülkelerde yerel olarak hizmet veren popüler İnternet topluluklarına bağlantılar sağlıyor. Türkiye'deki kullanıcılar da MySpace'deki bilgilerini Windows Live üzerinden güncelleyebiliyorlar.

    noimage

    Windows Live Messenger, Windows Live Photos, Windows Live SkyDrive, Windows Live Spaces ve Windows Live Mobile gibi bir dizi yenilikçi Microsoft ürün ve hizmet, kullanıcıların bulundukları yer ve zamandan bağımsız olarak Windows ortamının onlara sağladığı avantajları kullanıyor. Microsoft şimdi dünyanın ünlü 20 sitesiyle yapmış olduğu anlaşmayla bu hizmetlerin kapsama alanını daha da genişletmiş oldu.

    TÜRKLER WINDOWS LIVE TİRYAKİSİ

    Windows Live yazılım ve servisleri çok geniş bir kullanıcı kesimine sahip. 500 milyon aktif kullanıcısıyla dünyanın ikinci büyük e-posta servisi olan Windows Live Hotmail üzerinden her gün yaklaşık 280 milyon e-posta mesajı gönderiliyor.

    Windows Live Messenger, anlık ileti yazılımları pazarında 330 milyon'dan fazla aktif kullanıcıyla lider konumunda. Windows Live Messenger ile insanlar birbirlerine günde 8,5 milyar mesaj gönderiyor. Türkiye 29,2 milyon Windows Live Messenger kullanıcısı ile Brezilya'dan sonra dünya 2.'si konumunda bulunuyor. Türkiye ayrıca 28 milyon Hotmail hesabı ile Brezilya ve ABD'nin ardından dünya 3.'sü. İnternet'teki Windows Live hizmetlerine erişim olanağı veren Windows Live ID sahipliğinde de Türkiye'deki kullanıcılar 30.5 milyon ile toplam kullanıcı sayısının % 6'sı ile dünyanın en büyük sanal topluluklardan birini oluşturuyor.


    Kaynak: Ntvmsnbc
#29.04.2009 12:09 0 0 0