Adı Konmamış Roman Bölüm

Son güncelleme: 29.04.2009 14:44
  • Adı Konmamış Roman Bölüm - Serdal Sezgin

    "Hayır" dedi.
    "Senin için bile bunu yapamam. Bunu isteme benden."
    Gözleri dolmuş, içi kanıyordu. Kendisini zor tutuyordu.
    "Hakkını helal et." Dedi. Sevda, elini uzattı.
    Kemal oturduğu yerden ayakta duran sevda'ya baktı. Yavaşça elini uzattı.
    "Helal edecek ne var ki." Dedi.
    "Olsun sen yine de helal et."
    "Helal olsun." Dedi.
    İçinde volkanlar patlıyordu. Nasıl olurda bitebilirdi, bu kadar kolay nasıl vazgeçebilirdi. Yıkılmıştı, ne yapacağını şaşırmış, sanki içinde patlayan o volkanın merkezine düşmüştü. O andan sonra ağzından hiçbir kelime çıkmadı. Hızlıca ayağa kalktı pardösüsünü aldı kahvesinden bir yudum çekti ve sevdanın yüzüne bakmadan kaçar gibi gitti. Gözlerine baksa belki de dayanamayıp volkandan akan lav gibi ağlayacaktı. Arabasına bindi. Artık özgürdü ağlamak için. Sicim gibi boşalttı gözyaşlarını durdurmak istemiyordu. Telefonu aldı mesajında şunları yazmıştı:
    "Galiba ben hayatında olmasam daha mutlu ve huzurlu olacaksın. Sen her zaman beynimin içinde ve kalbimin en özel yerinde kalacaksın, kendine iyi bak, elveda."
    Arabayı nereye süreceğini bilmiyordu. Aldığı karardan dönemezdi. Ne yapacaktı. Sevda'nın bu isteğini nasıl yerine getirecekti. Bu düşünceler içinde bilinmeze gidiyordu. Aklına şehir dışında daha önce de gittiği o tepe geldi. Zaten araba da o yöne doğru asfaltı yırtarcasına gidiyordu. On dakika sonra tepeye varmıştı. Kontağı kapattı. Kafasında ne yapacağı, nasıl yapacağı hakkında bir sürü düşünce dolaşıyordu. Tekrar mesaj çekmeye karar verdi fütursuzca.
    "Aşk insana cesaret verir. Daha önce karşı koyamayacağı durumlara karşı yapamayacağı şeyleri yaptırır." Diye yazdı mesaja.
    Hala içinde bir umut vardı ya da umudunu kaybetmek, kararından dönmek istemiyordu.
    Telefon çaldı ve birden heyecanlandı, umutlandı.
    "Daha neden mesaj çekiyorsun." Dedi. Sevda.
    Ne diyeceğini şaşırdı. Dili ağzının içinde şişti sanki hareket ettiremiyordu.
    "Hayır, senin için bile bunu yapamam." Dedi. Kemal.
    "Hem beni sevdiğini, üzülmemi istemediğini söylüyorsun, hem de böyle davranarak beni üzüyorsun. Ben bu yükü kaldıramayacağımı anladım, bu şekilde yapamam, ne olur beni anla." Dedi Sevda "Hadi şimdi geri dön" diye ekledi ve telefonu kapattı.


    Serdal Sezgin
#29.04.2009 14:44 0 0 0