Tükenmişlik sendromuna karşı tavsiyeler

Son güncelleme: 29.04.2009 23:36
  • Tükenmişlik sendromuna karşı tavsiyeler



    İş ve aile- birçok kadın için ip cambazlığı, fakat birçok artısı var. Örneğin University College London'un araştırmacıları, birkaç rolü olan kadınların, sadece 'Ev hanımı' olanlardan daha mutlu olduklarını saptadılar. Ancak bilim adamları Tükenmişlik Sendromuna karşı vaktinde strateji oluşturmayı tavsiye ediyor. Çoğu zaman 1 fincan kahve ve en sevdiğiniz dergiyle koltukta yarım saatlik bir dinlenme molası vermeniz, çift taraflı yüke dayanabilmeniz için yeterli oluyor. Bu güçlü kadınlar ayrıca vücutlarındaki vitamin miktarının yeterli olmasına dikkat etmelidirler. Bilhassa sinirleri beslemek için yeterince B vitaminlerine ihtiyaçları vardır. Bu vitaminler et ve balıklarda vardır, ancak günlük stresli yaşamda bu gıdalar nadiren yemek listemizde vardır. Buna rağmen, sinirleri güçlendiren B vitaminlerinden, yeni bir gıda takviyesi olan 'Biovital B 12' sayesinde faydalanabilirsiniz. 'Biovital', B2 ve B6 vitaminlerini önemli bir vitamin olan B12 vitamini ile kombine ediyor ve sinir hücrelerine artı bir güç katan "L-Glutamin" ve "L-Serin aminoasit"lerini içeriyor. Enerji veren Frenk üzümü tadında toz içecek, güçlendirme kürü şeklinde en az iki hafta süreli kullanıldığında, çok daha faydalıdır.

    Fıstıklarla verim artımı

    B vitaminleri, strese karşı gerçek koruyuculardır. Bilhassa şimdi soğuk mevsimde fıstık çeşitlerinden çok yenir. Birçok insan fıstık türlerini sever, ama çok az kişi ceviz ve benzerlerinin çok miktarda faydalı B vitaminleri içerdiğini bilir.

    Örneğin B12, sinir hücrelerinin yapılanmasında ve alyuvarların oluşmasına yardımcı olur. B2 vitamini, metabolizmayı harekete geçirir ve B6 vitamini, sinir bağlantılarındaki uyarıları iletme kısmını güçlendirir. Bu nedenle fıstık türleri, stres altındaki insanlar için mükemmel bir 'sinir güçlendirici gıdadır'. Fakat yeterli olan miktarda yendiğinde, uzun vadede kilo alınmasına sebep olur. Örneğin yaklaşık 3 brezilya cevizinin (Paranuß) besin değeri, bir steak ile aynıdır.

    Telaşsız bir gündelik yaşam

    B vitaminleri ile neşeniz yerinde olsun. Bilhassa B12 vitamini tam anlamıyla bir 'sinir sistemi gıdası' olarak bilinir ve vücuttaki stres reaksiyonlarını, daha oluşmadan frenleyebilir. Bu vitamini her gün alan kişi, tükenen enerji depolarını hızlı bir şekilde tekrar doldurur. B12 vitamini bilhassa uzun süreli strese karşı kalkan oluşturan güçlü aminoasitlerle kombine edildiğinde çok etkilidir.

    Kendisini stresli bir dönemin beklediğini bilen kişi, mesela bu döneme iki ile dört hafta arası süren bir ''Vitamin B kürü'' ile hazırlanabilir. Bu şekilde, iş hayatı ve ailede oluşabilecek, zarar veren stresin ve özellikle yoğun durumların daha rahat üstesinden gelebilirsiniz.
#29.04.2009 16:32 0 0 0
  • B vitaminini almadan önce mutlaka gastroentrolojiye gidip midede sorun olup olmadığına baktırmak gerekiyormuş bana doktor söyledi çünkü bendede B vitamini eksik vücut kullanmadan dışarı atıyormuş. saol canım vermiş olduğun bilgiler için:)
#29.04.2009 23:36 0 0 0