Şehit Er Miktat Beder

Son güncelleme: 14.05.2009 10:27
  • Komando Er Miktat Beder - Şehit Komando Er Miktat Beder - Miktat Beder Kimdir - Miktat Beder Hakkında - Miktat Beder Biyografi

    Miktat Beder
    Trabzonun Arsin İlçesi Çiçekli Köyü Nufusuna Kayıtlı
    Diyarbakır'da bugün şehit olan dokuz askerden biri olan Trabzonlu piyade komando er Miktat Beder'in Arsin ilçesi Çiçekli köyündeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Arsin Kaymakam Vekili Mustafa Adil Tekeli, aileyi ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

    noimage

    Acı haberi Rize'de çalıştığı inşaatta öğrenen ve gözyaşları içinde köyündeki evine gelen demirci ustası baba Mustafa Beder, eşi Fatma ve oğulları Murat (16) ve Bülent Beder (19) ile uzun süre gözyaşı döktü. Anne Fatma Beder'in feryatları yürekleri dağladı. Askere 1988/4 tertip giden ve beş aylık asker olan Miktat Beder'in (21) askere gitmeden önce hiç şehit bulunmayan köyü için "Bu köye Türk Bayrağı'nı ben dikeceğim" dediği öğrenildi.
    Beder ailesinin oğulları ile en son 10 gün önce görüştüğü ve bir daha kendisiyle telefonda görüşemediği öğrenildi. Acılı baba Mustafa Beder basın mensuplarının soruları karşısında konuşmakta güçlük çekti.

    Şehit Komando Er Miktat Beder Resimleri

    noimage

    ŞEHİT KOMANDO ER MİKTAT BEDER: 'BU KÖYE BİR BAYRAK DİKECEĞİM' DİYEREK GİTMİŞTİ''

    Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan komando er Miktat Beder'in 5 aylık asker olduğu bildirildi.

    Miktat Beder'in Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Çiçekli köyündeki evine gelen Kaymakam Vekili Adil Tekeli, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yücel Aslanoğlu ve Emniyet Müdürü Bircan Miser, yakınlarına taziyelerini iletti.

    Şehit haberinin verildiği sırada Miktat Beder'in annesi Fatma, kardeşleri Bülent (19) ve Murat (15) evde bulunurken, inşaat ustası olan ve Rize'de çalışan babası Mustafa Beder telefonla eve çağrıldı.

    Baba Mustafa Beder beklenirken Kaymakam Vekili Tekeli, Üsteğmen Aslanoğlu ve Emniyet Müdürü Miser evden ayrılmadı.

    Haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğulan anne Fatma Beder, ''Oğlum askere giderken 'Bu köye bir bayrak dikeceğim'' diyerek gitmişti'' diye ağıt yaktı.

    Bir süre sonra eve gelen, gözyaşlarını tutamayan baba Mustafa Beder de bir süredir oğluna telefonla ulaşmaya çalıştığını ama görüşemediğini söyledi.

    İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yücel Aslanoğlu, baba Mustafa Beder'i sarılarak teskin etmeye çalıştı.

    Beder ailesinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Miktat Beder'in Kayseri Komando Tugayı'ndaki acemilik döneminin ardından Diyarbakır'da görev yaptığı ve 5 aylık asker olduğu öğrenildi.

    Arsin Çiçeki Köyü Miktat Beder - Miktat Beder Çiçekli Köyü
#30.04.2009 10:00 0 0 0
  • ALLAH gani gani rahmet eylesin
    hepimizin başı saolsun
    lanet etsin teröristleri
#30.04.2009 10:11 0 0 0
  • ALLAH gani gani rahmet eylesin
    Hepimizin Başı Saolasun..

    Yakınlarına ve sevdiklerine Rabbim sabırlar dilerimm
#30.04.2009 10:13 0 0 0
  • noimage
    Şehidimiz Trabzon'a geldi.
    30 Nisan 2009

    Acı Tabzon'a düştüDiyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan er Miktat Beder'in cenazesi askeri uçak ile Trabzon Havalimanına geldi.
    Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan er Miktat Beder'in cenazesi askeri uçak ile Trabzon Havalimanına geldi.

    noimage

    Askeri uçakla getirilen şehit erin cenazesini apronda babası Mustafa Beder ve annesi Fatma Beder ile yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sahra Sıhhiye Okulu ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Başsavcısı Rıza Can, askeri ve mülki erkan, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar karşıladı.

    Beder'in cenazesi, askeri uçaktan törenle indirilerek ambulansa konuldu.

    Törende güçlükle ayakta durabilen şehit babası Mustafa Beder'i Vali Okutan ile Tuğgeneral Yıldırım kollarına girip ellerini tutarak teskin etmeye çalıştı.

    Törenin ardından, şehit komando er Miktat Beder'in cenazesi, ambulansla Arsin ilçesine gönderildi.

    Şehit erin cenazesinin, ikindi vakti Merkez Ulu Cami'de namaz kılınmasının ardından Çiçekli köyünde toprağa verileceği öğrenildi.


    Selahattin AYDINLI / haber61.net


    Kaynak: noimage
#30.04.2009 15:43 0 0 0
  • noimage
    Arsin şehidimizi bağrına bastı
    30 Nisan 2009
    Şehit Miktat Beder'e ilk olarak Trabzon Havalimanında bir tören düzenlendikten sonra Trabzon'un Arsin İlçesi'ne getirildi.

    Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan er Miktat Beder'in cenazesi askeri uçak ilk olarak Trabzon Havalimanına geldi.


    noimage

    Şehit Miktat Beder'e ilk olarak Trabzon Havalimanında bir tören düzenlendikten sonra Trabzon'un Arsin İlçesi'ne getirildi.
    Arsin Merkez Ulu Cami'ye getirilen şehidimizİn naaşı burada ikindi namazının ardından, kılınacak cenaze namazından sonra ilçenin Çiçekli Köyü'nde toprağa verilecek.

    -Önceki haberimiz:





    Kaynak: noimage
#30.04.2009 15:45 0 0 0
  • Şehit Er Miktat Bederin Cenazesinden Resimler - Şehit Er Miktat Bederin Cenaze Töreni noimage

    Arsin hain teröre lanet okudu

    Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan komando er Miktat Beder, Trabzon'un Arsin ilçesinde toprağa verildi.


    noimage

    Merkez Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine, şehit erin babası Mustafa, annesi Fatma Beder ile yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sahra Sıhhiye Okulu ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Trabzon milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Başsavcısı Rıza Can, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    noimage


    Trabzon Jandarma Komutan Vekili Albay Veli Tire, törende yaptığı konuşmada, bir evlatlarını daha kaybetmenin derin acısı içerisinde olduklarını belirterek, ''Başta kahraman şehidimizin değerli ailesi olmak üzere silah arkadaşlarına ve aziz Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum'' dedi.



    noimage

    Albay Tire, vatan toprağında bayrağın özgürce dalgalanmasının, insan olmanın onuruyla yaşanılmasının aziz şehitlere borçlu olunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:



    noimage

    O kahramanlar bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu özgür ve parçalanmaz bir ulus yapmak için canlarını ortaya koymuş, bu değerlere sıkılan kurşunlara bedenlerini ve iman dolu göğüslerini siper etmişlerdi. Bunun içindir ki yüce Türk ulusu, dün olduğu gibi bugün de kahraman şehitlerinin huzurunda bıraktıkları mirasın yılmaz bekçisi ve sahibi olarak başı dik, gururlu ve saygıyla durmaktadır. Hain bölücüler ve destekçileri çok iyi bilmelidirler ki bu yolda bundan sonra ulus olarak tereddüt etmeden canımızı vermeye ve kanımızı dökmeye hazırız. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar nerede olursa olsun cani terör örgütünü bitirmeye yeminliyiz.''

    noimage

    Arsin'de kalabalık vatandaş topluluğu tarafaından teröre lanet okudundu, "Bir ölürüz, Bin doğarız" diyerek hain teröre lanet okundu.


    noimage


    Daha sonra İl Müftüsü Ahmet Bulut, şehit er Beder'in cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından tekbirler eşliğinde cami avlusundan alınan Miktat Beder'in cenazesi, ilçenin Çiçekli köyündeki aile kabristanında toprağa verildi.



    Selahattin AYDINLI




    Kaynak: noimage
#30.04.2009 19:23 0 0 0
  • nur içinde yatsın amin
#02.05.2009 07:52 0 0 0
  • EVLADIMIZIN HAİNLER TARAFINDAN BEDENINI TOPRAGA VERDIK AMA RUHU BIZLERLE BERABERDIR.BIZ GURURLUYUZ BUNU YAPAN HAİNLERİ LANETLE KINIYORUZ CEZALARINI ALLAHTAN BULSUNLAR DEVLETIMIZ SAGOLSUN VAROLSUN.YUSUF BEDER
#14.05.2009 09:32 0 0 0
  • Allahım Sizlere sabırlık versin,Allah Rahmet eylesin
    Acınız acımızdır.
#14.05.2009 10:27 0 0 0