Fındıklı Ekmek - Fındıklı Ekme Tarifi - Fındıklı Ekme Nasıl Yapılır - Fındık Ekmeği - Fındık Ekmeği Tarifi - Fındıklı Ekmeğin Faydaları - Fındıklı Ekmeğin Yararları
Fındıklı Ekmek Ve Özellikleri
İnsan sağlığına yararlı olan ve özellikle kalp dostu olarak bilinen fındıktan ilk kez fırında büyük miktarda ekmek üretimi yapıldı.
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, fındığın kullanım alanlarını genişletmek için çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, Bundan hareketle fabrikamızda çalışan işçilere ilk kez fındıklı ekmek imal ederek sunduk. Ekmekte ağız alışkanlığı önemli olmasına rağmen ilk tepkiler olumlu oldu dedi.

Köleoğlu, lifli bir yiyecek olan fındığın ekmekte kullanılmasının sağlık açısından yararlı olan ürünün kullanımını dolaylı olarak arttıracağına da dikkat çekerek, şunları söyledi:

Hedefimiz ülkemizin her köşesinde fındıklı ekmek üretimini yaygınlaştırmaktır. Bunun için Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Valiliği ile birlikte araştırmalar ve ortak çalışmalar yapıyoruz. Ekmeğin yanı sıra özellikle fındık ununun pastalarda yoğun olarak kullanılması içinde çeşitli bilgilendirici çalışmalar ve teşvik edici yarışmalarda düzenleyeceğiz. Hedefimiz sağlıklı bir nesil yaratırken, çok üretip az tükettiğimiz fındığa olan talebi de arttırmaktır.
Kaynak:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 936
favori
like
share
MaRaBoGLu61 Tarih: 05.06.2009 16:44
TMO'dan fındıklı ekmeğe destek
TMO'dan fındıklı ekmeğe destek

Trabzon Ticaret Borsası tarafından yaklaşık bir ay önce uygulanmaya başlanan Fındıklı Ekmek Projesi'nde TMO'dan destek geldi.
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından yaklaşık bir ay önce uygulanmaya başlanan Fındıklı Ekmek Projesi'nde TMO'dan destek geldi.
TTB tarafından yapılan açıklamada, TMO Genel Müdürlüğü'nün, halkın fındık ve fındık mamulleri tüketimini özendirmek ve alternatif yollar oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında fındıklı ekmek projesine destek verdiği belirtildi.
Açıklamada, halkın en çok tükettiği yiyeceklerden olan ekmeğin beslenme ve sağlık açısından daha yararlı hale getirilmesi amacıyla Halk Ekmek Fabrikaları ile de işbirliği yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
''Bu amaçla kavrulmuş, kıyılmış fındık imalatına başlanmıştır.
İmal edilen kavrulmuş kıyılmış fındıklar kilosu 4 lira gibi düşük bir fiyattan ekmek fabrikalarına satılarak fındıklı ekmeğin maliyetinin düşük tutulması sağlanmaktadır. Ülke genelindeki ekmek fabrikaları, yörelerinde bulunan TMO iş yerleri ya da Genel Müdürlüğümüzce irtibata geçerek kavrulmuş kıyılmış fındık temin edebilirler.''
Proje kapsamında halen Trabzon Ticaret Borsası tarafından fındıklı ekmek üretimi yapan veya yapmak isteyen fabrikalar ile fırınlara tanıtım amaçlı ücretsiz olarak naturel (kavrulmamış) fındık unu veriliyor. Trabzon ve ilçelerinde fındıklı ekmek üreten fabrika ve fırın sayısı da 20'yi aştı.