Afyon Lokumu Tarifi

Son güncelleme: 24.08.2009 16:49
  • afyon lokumunun tarifi - afyon lokumu nasil yapilir
    noimage
    MALZEMELER
    1 litre süt
    3 kahve fincanı un
    3 kahve fincanı şeker
    1 paket vanilya
    100 gram margarin
    1 paket damla sakızı
    İÇİ
    1 paket çilekli krem şanti
    1 çay bardağı süt
    Antep fıstığı
    Hindistan cevizi
    YAPILIŞI
    1 kilo süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüş damla sakızı eklenir, yağ eriyince ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor, soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün birşekilde yerleştirilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor.
    Servis yapacağımız zaman içine Antep fıstğı serpip istediğimiz genişlikte keserek rulo yapıyoruz .
#30.04.2009 18:47 0 0 0
  • bacumm yapsanda yesek olmasmi
    eline saglik bacum denemem lasim
#30.04.2009 21:02 0 0 0
  • İŞİNİZ GÜCÜNÜZ BOGAZZ YE BABAM YEE AYI GİBİ OLUYONUZZ....
#24.08.2009 16:49 0 0 0