afyon lokumunun tarifi - afyon lokumu nasil yapilir

MALZEMELER
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
1 paket damla sakızı
İÇİ
1 paket çilekli krem şanti
1 çay bardağı süt
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
1 kilo süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüş damla sakızı eklenir, yağ eriyince ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor, soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün birşekilde yerleştirilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor.
Servis yapacağımız zaman içine Antep fıstğı serpip istediğimiz genişlikte keserek rulo yapıyoruz .

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 10471
favori
like
share
ermeni Tarih: 24.08.2009 17:49
İŞİNİZ GÜCÜNÜZ BOGAZZ YE BABAM YEE AYI GİBİ OLUYONUZZ....
bugulu-gözler Tarih: 30.04.2009 22:02
bacumm yapsanda yesek olmasmi:72:
eline saglik bacum denemem lasim:78: