Lucescu Kadıköy'e yakın: 1-1

Son güncelleme: 30.04.2009 21:28
  • Uefa Kupası Yarı Final ilk Maç Sonuçları
    UEFA Kupası yarı final ilk maçında Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk deplasmanda Dinamo Kiev'le 1-1 berabere kaldı.

    Avrupa'nın kulüpler bazındaki 2 numaralı turnuvasında sona yaklaşılıyor. Şampiyonlar Ligi'nin ardından UEFA Kupası'nda da yarı final heyecanı Dinamo Kiev-Shakhtar Donetsk maçıyla başladı.

    Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk, deplasmandaki ilk maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak, 20 Mayıs'ta istanbul Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak final için bir adım öne geçti.

    Kiev'de Valeri Lobanovskiy Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı genel olarak orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, 22. dakikada kullanılan serbest vuruşta Milevskiy'nin vuruşu Chygrynskiy'e çarparak Shakhtar fileleriyle buluştu ve Dinamo takımı 1-0 öne geçti.
    Devrenin kalan bölümünde ev sahibi takım Correa ve Aliyev'le farkı artıma şansları yakalarken, konuk ekip de Fernandinho ile net bir fırsattan yararlanamadı.

    Golün gelmesiyle ikinci ayrıda daha tempolu bir futbol olurken, Dinamo Kiev, 62'de Vukojevic, 63'te Aliyev'le üst üste ikinci gol şanslarından faydalanamazken, Shakhtar Donetsk 68'de golcüsü Fernandinho ile eşitliği sağladı.

    Kalan bölümde gol için yüklenen Kiev, Aliyev ve Yussuf'la pozisyon üretti, cılız Shakhtar ataklarından birinde Lewandowski çerçeveyi bulamayınca maç 1-1 sona erdi.

    Bu maçın rövanşı 7 Mayıs'ta Shakhtar Donetsk'in sahasında oynanacak ve İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki finale yükselen taraf belli olacak.

    Bu arada diğer yarı final ilk maçında ise bugün saat 21.45'te iki Alman takımı Werder Bremen ile Hamburg Bremen'de karşılaşacak.
    Ntv Spor
#30.04.2009 21:28 0 0 0