Windows 7'nin tüm güvenlik yenilikleri burada

Son güncelleme: 25.11.2009 21:58
  • Microsoft, özel bir konferansta yeni işletim sistemi Windows 7'nin getirdiği güvenlik yeniliklerini tanıttı. Tabii ki tahmin edebileceğiniz gibi, Microsoft şimdiye kadar çıkardığı en güvenli işletim sisteminin en yenisi olduğunu da iddia etti. Her ne kadar açıklamanın bu kısmı biraz klişe gelse de, Windows 7'de gerçekten de güvenlik anlamında kayda değer bazı yenilikler olduğu göze çarpıyor.

    Sizlere daha önce Kullanıcı Denetim Kontrolü yani UAC konusunda Vista ile Windows 7 arasındaki farkları aktarmıştık. Bunun dışında Microsoft, BitLocker şifreleme yöntemini genişletiyor ve BitLocker To Go adıyla USB bellekleri de kapsayacak hale getiriyor. DirectAccess daha önce de var olan uzaktan erişimi, hiç olmadığı kadar kolaylaştırırken, aynı zamanda daha da güvenli hale getiriyor. DirectAccess özellikle sistem yöneticilerinin uzaktaki bilgisayarı daha rahat güncellemelerini sağlayacak.

    Network Access Protection adlı koruma yöntemi ise, kurumsal ağlara sadece en güncel, ve dolayısıyla en az güvenlik açığına sahip, bilgisayarların erişmesini sağlamak amacıyla kullanılacak. AppLocker adlı özellik ise sistem yöneticileri her bir PC için ayrı ayrı, ilgili bilgisayarda hangi uygulamaların çalıştırılabileceğini belirmesi açısından kullanışlı olacak. Windows 7 yüklü bilgisayarlar, Windows 2008 RC2 yüklü sunucular ile birlikte çalıştığı taktirde, ağ hızını arttırmak için BranchCache'nin özelliklerinden de faydalanabilecekler.

    Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz Microsoft'un konuyla ilgili resmi açıklamasını okuyabilirsiniz.
#01.05.2009 00:20 0 0 0
  • Thank You By : FreddyKrueger
#25.11.2009 21:58 0 0 0