Çikolatalı Kadayıf-kadayıf tarifleri


Malzemeler

500 gram kadayıf
250 gram ceviz içi
2 çorba kaşığı margarin.

Şerbeti için:

5 çorba kaşığı bal
1.5 su bardağı su.

Çikolata sosu için:

100 gram krema
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı margarin


Yapılışı



Kadayıfları büyük bir tepsiye alın. İncecik didikleyin. 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini kadayıfa yedirin. Cevizleri irice dövün. Küçük bir kahve fincanının yarısına kadayıfın bir tutamını elinize bastırıp sıkıştırın. Ortasına ceviz koyun. Üzerine de kadayıf yerleştirin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kızgın fırında kadayıflar kızarana dek pişirin. 5 çorba kaşığı balı kavanoza koyun.

Suyu ekleyin. Kavanozu iyice çalkalayın. Bu karışımı fırından çıkmış olan kadayıfların üzerine gezdirin. Soğumaya bırakın. Bu arada çikolata sosuna hazırlayın. Bunun için de çikolata ve kremayı eritin. Kakao ve pudraşekeri koyup karıştırın.

Ocaktan alıp 1 çorba kaşığı margarin ekleyin. Sosa yedirin. Bu sosu kadayıfların üzerine gezidirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 484
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.05.2009 19:28
Eline saglık güzel tarifin için saol.