Tatlı-Tatlı tarifleri



500 gr kayısı
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ceviz
1 Su bardağı üzüm
1 Çay kaşığı tarçın
6 Adet karanfil
1 Adet havuç rendesi
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı hindistancevizi




Hazırlanışı

* Kayısıları akşamdan suya koyun.
* Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp 5 dakika haşlayın.
* Suyunu süzün ve soğutun.
* Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm tarçın koyun ve karıştırın.
* Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun.
* Kayısıları cam bir tepsiye dizin.
* Üzerine şekeri serpin karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun.
* Üzerini folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
* Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp tabağa dizin.
* Soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 343
favori
like
share