yemek tarifleri - şiveydiz tarifi


Malzemeler:

300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu et- haşlandıktan sonra kemiklerinden ayırın etleri

1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut

yarım kg taze sarımsak (sadece beyaz kısımları)

yarım kg taze soğan (sadece beyaz kısımları

2 yemek kaşığı kuru nane

1 yumurta

iki yemek kaşığı un

6 dolu kepçe süzme yoğurt- 500 gr süzme yoğurt kullanabilirsiniz

yağ, tuz

Yapılışı:

1. Eti ve nohutları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın.
2. Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın.
3. Gerekiyorsa su ilavesi yapın. Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak.
4. Bu arada yoğurt, yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde güzelce çırpın.
5. Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın.
6. Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin. Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin.
7. Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın. Ocaktan alınca tuz ilave

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 341
favori
like
share