Piliç Avcı Kebabı

Son güncelleme: 01.05.2009 03:03
  • Piliç Avcı Kebabı-Tavuk yemeği-Tavuk

    =Malzemeler=

    (5 Kişilik)

    İki buçuk çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı şehriye
    1 tatlı kaşığı salça
    Üç buçuk su bardağı etsuyu
    Yarım tatlı kaşığı tuz

    Sosu için:

    1 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
    Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar
    3 adet domates
    1 adet kuşbaşı piliç eti
    Yarım su bardağı bezelye
    Karabiber tuz


    =hazırlanışı=


    Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ve etsuyunu ilave edin. Karıştırıp tuzunu ayarlayın. Servis tabağına yayın.
    Sosu için yağı eritin. Soğanları kavurun. Pilici ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuz karabiber dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip 5-10 dakika pişirin. Şehriyenin üzerine yayın.
    Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın.
#01.05.2009 03:03 0 0 0