Piliç Avcı Kebabı-Tavuk yemeği-Tavuk

=Malzemeler=

(5 Kişilik)

İki buçuk çorba kaşığı margarin
1 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı salça
Üç buçuk su bardağı etsuyu
Yarım tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar
3 adet domates
1 adet kuşbaşı piliç eti
Yarım su bardağı bezelye
Karabiber tuz


=hazırlanışı=


Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ve etsuyunu ilave edin. Karıştırıp tuzunu ayarlayın. Servis tabağına yayın.
Sosu için yağı eritin. Soğanları kavurun. Pilici ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuz karabiber dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip 5-10 dakika pişirin. Şehriyenin üzerine yayın.
Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 312
favori
like
share