Tavuk yemekleri -tavuk yemek tarifi-piliç




=MALZEMELER=

1 tavuk göğsü
300 gr. ıspanak
2 ç.k. tereyağ
1 soğan
4 diş sarımsak
1 tutam muskat
3 ç.k. un
kurutulmuş ekmek
tuz karabiber
sıvıyağ

=HAZIRLANIŞI=


Soğanı yemeklik kesin ve tavaya alın.Sarımsakları
ekleyin.
Ispanakları iri olarak kesin ve tavaya ekleyin.
Üzerine tuzkarabiber ve muskat rendesi ilave edin.
Tavuk göğsünü bıçak yardımıyla içini açın ve içine
ıspanaklı karışdan ekleyin.Tavuğun ağzını kürdanla
iyice kapatın.
Tavuk göğsünü il önce una daha sonra yumurtaya daha sonra
kurutulmuş ekmeğe bulayıp kızdırılmış yağda kızartın.
Servis tabağına kalan ıspanaklı harcı yayın üzerine tavuk göğsünü
dilimleyerek servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 268
favori
like
share