Zeytinli Tavuk
-Tavuk yemekleri
=Malzemeler=

Süre:60 dk - 4 Kişilik

- 1 adet tavuk
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 orta boy soğan
- 2 diş dövülmüş sarmısak
- 1 doğranmış kırmızı dolmalık biber
- 400 gr. konserve enginar göbeği
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı safran
- 16 adet biberli zeytin
- 2 çorba kaşığı tereyağı


=hazırlanışı=

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip ısıtınız. Büyük ve derin bir tavada zeytinyağını orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca tavuk parçalarını koyup arasıra maşayla çevirerek 7-8 dakika her yanları iyice kahverengileşene kadar pişiriniz. Tavuk parçalarını maşayla ateşe dayanıklı bir cam kaba çıkarıp bir kenara bırakınız.

Soğan sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi tavaya koyup arasıra karıştırarak 5-6 dakika soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Enginar göbeklerini ekleyip 2 dakika daha pişiriniz. Tavuk suyunu katıp tuz karabiber pul kırmızıbiber ve su ile karıştırılmış safranı ekleyiniz. Sosu arasıra karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca tavayı ateşten alıp sosu cam kaptaki tavuk parçalarının üstüne dökünüz.

Kabı fırına sürüp 45-50 dakika tavuklar yumuşayana kadar pişiriniz. Kabı fırından alıp tavukları maşayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak sıcak kalmalarını sağlayınız.

Zeytinleri cam kaba koyup orta ateşe oturtunuz. Kaptaki sosu arasıra karıştırarak kaynatınız. Tereyağını azar azar ekleyip sosa iyice karışana kadar sürekli karıştırınız. Sosu sürekli karıştırarak 2 dakika daha koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Kabı ateşten alıp sosu servis tabağındaki tavuk parçalarının üstüne dökerek servis ediniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 288
favori
like
share