Limonlu Balık Çorbası

Son güncelleme: 02.05.2009 18:59
  • Balık çorbası-limonlu balık çorbası -çorba tarifleri

    =malzemeler=

    2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
    250 g balık eti (beyaz renkli)
    60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
    1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
    1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
    6 ince limon dilimi

    =hazırlanışı=


    Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca balıkları atarak çok az pembeleştirin. Tavuk suyunu ve 60 cl (2 1/2 su bardağı) su ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak tenceredeki sıvıyı 5 dakika tıkırdamaya bırakın. Süre sonunda limon kabuğu rendesi pul ve kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp çorbayı 6 çorba kâsesine aktarın ve her kâseyi 1 limon dilimiyle süsleyerek servis yapın.
#01.05.2009 03:27 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler elinize sağlık.
#02.05.2009 18:59 0 0 0