iPhone lite: Yeni operatör için yeni iPhone?

Son güncelleme: 01.05.2009 08:44
Han Han foto
  • Apple kiminle olan işbirliğini sona erdirip yeni bir iPhone sürümü yayımlayacak?

    Apple ile AT&T'nin uzun soluklu işbirliği sona erdi gibi gözüküyor. Dün birçok kaynağın aynı anda yaptığı haberlere göre Apple uzun süredir Verizon mobil şebeke operatörü ile görüşmeler yapıyor. Şimdiyse yeni telekomünikasyon ortağı için bir "iPhone lite" ve bir "MacBook Mini" yapıldığı ortaya çıktı.

    İddialara göre en azından iPhone lite için birkaç prototip mevcut, zira BussinessWeek haber sitesini iPhone lite'ın üretimi hakkında bilgilendiren firma içi kaynak cihazı gördüğünü iddia ediyor. Kaynağa göre iPhone lite'ın ebatları iPhone 3G'den daha ufak ve satış fiyatı iPhone 3G'den daha düşük. Bu cihaz uzun süredir ortada dolaşan iPhone nano dedikodularını doğrulamış oluyor.

    Apple'ın ürettiği iddia edilen ikinci cihaz ise HD filmleri oynatabilen ve WLAN üzerinde görüşme yapmayı sağlayan bir "media pad" olarak tanımlanıyor. Buna paralel dedikodular birkaç haftadır yapılıyor, zira Apple başka şeylerin yanında büyük miktarda 10 inçlik dokunmatik ekran sipariş etmişti. Bunun yanında Adium Multi-Messenger'ın erişim istatistikleri de dedikoduları körükledi. İstatistiklere göre Messenger, "MacBook Mini" isminde bir nihai üründe kullanıldı. Aynı yöntemle MacBook Air, cihaz piyasaya çıkmadan birkaç hafta önce tanınmıştı.
#01.05.2009 08:44 0 0 0