İhsan Yüce (d. 23 Ocak 1930, Elazığ - ö.15 Mayıs 1991, İstanbul), Türk sinema sanatçısı, senaryo yazarı ve şair.

125'i aşkın filmde oynamıştır. Şiirlerinin çoğu yayımlanmamıştır.

En ünlü şiiri Ekmek Şarap Sen ve Ben'dir.

İhsan Yücenin Aldığı Ödüller

* 13.Antalya Film Şenliği, 1976, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, İşte Hayat

* 18.Antalya Film Şenliği, 1981, En İyi Erkek Oyuncu, Derya Gülü


İhsan Yücenin Filmografisi


* Gece Yarısı Vurgunu, 1990 (İzzet Reis)

* Fazilet, 1989

* Gülbeyaz, 1989

* Ahi Evran, 1989

* Güneşin Solduğu Gün, 1989

* Lambada / Gençlik Fırtınası, 1989

* Ağlıyorum, 1988

* İnatçı, 1988

* Kalbim Ağlıyor, 1988

* Öğretmen, 1988

* Uyanık Gazeteci, 1988 (Muhtar)

* Vurgun, 1987

* Papatya, 1987

* Alnımdaki Bıçak Yarası, 1987

* Gönül Dostları, 1987

* Çocuklar Ölmesin, 1987

* Pusu, 1987

* Umut Zamanı, 1987

* Ya Benimsin Ya Toprağın, 1987

* Çark, 1987

* Zeynepler Ölmesin, 1987

* Deli Deli Küpeli Deli, 1986 (Çavuş)

* Bekçi, 1986

* Sevmek Neye Yarar, 1986

* Kıskıvrak, 1986

* Fatmagül'ün Suçu Ne, 1986

* Aşk Hikayemiz, 1986

* Garip (2), 1986

* Sevda Ateşi, 1986

* Sonsuz Aşk, 1986

* Aşkın Kanunu Yoktur, 1986

* Yılanların Öcü, 1985 (Muhtar)

* Sosyete Şaban, 1985

* Ya Ya Ya Şa Şa Şa, 1985

* Parmak Damgası, 1985

* Ölüm Yolu, 1985 (Mahmut)

* Keriz, 1985 (Şeyhmuz)

* Postacı, 1984

* Bir Sevgi İstiyorum, 1984

* Fahriye Abla, 1984

* Bir Yıldız Doğuyor, 1984

* Gül Ağacı, 1983

* Çarıklı Milyoner, 1983

* Şalvar Davası, 1983

* Küçük Ağa, 1983

* Yalan, 1982

* Aşkların En Güzeli, 1982

* Dolap Beygiri, 1982

* Doktor Civanım, 1982 (İhsan Ağa)

* Çiçek Abbas, 1982

* Herhangi Bir Kadın, 1981

* Davaro, 1981 (Ağa)

* Deliler Koğuşu, 1981

* Duy Kalbimin Feryadını, 1980

* Yaktın Beni Dünya, 1980

* Erkek Güzeli Sefil Bilo, 1979

* İsyan, 1979

* Derya Gülü, 1979 (Haşim Kaptan)

* Karpuzcu, 1979

* Mahmudo ile Hazel, 1979

* Şark Bülbülü, 1979 (Muhtar)

* Maden, 1978

* Kibar Feyzo, 1978 (Hüso)

* Neşeli Günler, 1978 (Nazif)

* Sultan, 1978 (Muhtar)

* Kene, 1978 (Halil Dayı)

* Aslan Bacanak, 1977

* Fırat'ın Cinleri, 1977

* Güneşli Bataklık, 1977 (Nazif)

* Çöpçüler Kralı, 1977

* Kan, 1977

* Leyla, 1977

* Gülen Gözler, 1977 (Hasan)

* Selvi Boylum, Al Yazmalım, 1977 (Ali)

* Sakar Şakir, 1977 (Televizyoncu Kenan)

* Şabanoğlu Şaban, 1977 (Sünnetçi)

* Kadı Han, 1976

* Mağlup Edilemeyenler, 1976

* Hasip İle Nasip, 1976

* Kötüler de Ağlar, 1976

* Deprem, 1976

* Öyle Olsun, 1976 (Hasan Usta)

* Meraklı Köfteci, 1976 (Temel Reis)

* Ağrı Dağı Efsanesi, 1975

* Kara Çarşaflı Gelin, 1975 (Kahya)

* İşte Hayat, 1975

* Şaşkın Damat, 1975 (Boynuzlu Kazım)

* Ah Ne Adem Dilli Badem, 1975

* Anasının Kızı, 1975

* Delisin, 1975 (Rıza)

* Bedrana, 1974

* Kanlı Deniz, 1974 (Veli Reis)

* Kardeşim, 1974

* Olmaz Böyle Şey, 1974

* Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, 1974

* Salako, 1974

* Kambur, 1973

* Kır Çiçeği, 1973

* Ezo Gelin, 1973 (Ezo'nun amcası)

* Azap, 1973

* Kim Bu Soytarı, 1973

* Ve Onu Vurdular, 1973

* Ağrı Dağı'nın Gazabı, 1973

* Güllü Geliyor Güllü, 1973 (Hasan Reis)

* Oh Olsun İhsan, 1973

* Canim Kardesim, 1973

* Utanç Bekir, 1972

* Her Şafakta Ölürüm, 1972

* Tanrı Misafiri, 1972

* Keloğlan, 1971

* Güllü, 1971

* Hüdaverdi-Pırtık, 1971 (Zurna)

* Hayat Sevince Güzel, 1971 (Fotoğrafçı)

* Hayat Cehennemi - Hiç, 1971

* Tarkan Piyer, 1969

* Camoka'nın Dönüşü, 1968

* Sevemez Kimse Seni, 1968

* Sürtüğün Kızı, 1967

* Kara Davut, 1967

* Ömre Bedel Kız, 1967

* Kozanoğlu, 1967

* Bir Millet Uyanıyor, 1966

* Fatih'in Fedaisi, 1966

* Ölüm Tarlası, 1966

* Ah Güzel İstanbul, 1966

* Senede Bir Gün, 1965


İhsan Yücenin Yönettiği Filmler

Bizim Sokak, 1981 (yapımcılığını da yaptı)

Deliler Koğuşu, 1981

Duy Kalbimin Feryadını, 1980

İbişo, 1980

Bebek, 1979

Hayat Cehennemi - Hiç, 1971

İhsan Yücenin Senaryosunu Yazdığı Filmler


Bir Umut Uğruna, 1991

Bir Avuç Sevgi, 1990

Fazilet, 1989 Kibar Feyzo 1979 Öğretmen, 1988

Uyanık Gazeteci, 1988

İnatçı, 1988

Papatya, 1987

Vurgun, 1987

Ağlama, 1986

Sonsuz Aşk, 1986

Deliye Hergün Bayram, 1985

Keriz, 1985

Sosyete Şaban, 1985

Bizimkiler / Of Of Emine, 1984

Yabancı, 1984

Şabaniye, 1984

Çarıklı Milyoner, 1983

Günah, 1983

Islak Güneş, 1982

Arkadaşım, 1982

Bizim Sokak, 1981

Deliler Koğuşu, 1981

Akrep, 1980

Berduş, 1980

Duy Kalbimin Feryadını, 1980

İbişo, 1980

Bebek, 1979

Mahmudo ile Hazel, 1979

Kibar Feyzo, 1978

Kanal, 1978

Azrailin Beş Atlısı, 1978

Kene, 1978

Kaçaklar, 1977

Fırat'ın Cinleri, 1977

Memiş, 1977

Öl Seve Seve, 1977

Su Perisi Elması, 1976

Kadı Han, 1976

Avanak, 1976

İntikamcı, 1976

Nerde Beleş Orda Yerleş, 1976

Portakal, 1976

Bekaret Kemeri, 1975

Zımbala Behçet / Behçet, 76 1975

Çin İşi Japon İşi, 1975

Sansar, 1975

Seferim Var, 1975

Vur Tatlım, 1975

Yarınlar Kimin, 1975

Ye Beni Mahmut, 1975

Kocam Erkek mi?, 1975

Bedrana, 1974

Helal Sana Behçet, 1973

Ağrı Dağı'nın Gazabı, 1973

Hayat Cehennemi - Hiç, 1971




İhsan Yüce kimdir
İhsan Yüce kim kimdir
İhsan Yüce oynadigi filmler
İhsan Yüce seneryolari
İhsan Yüce hayati
İhsan Yüce biyografisi
İhsan YüceninAldığı Ödüller
İhsan YüceninSenaryosunu Yazdığı Filmler
İhsan YüceninYönettiği Filmler
İhsan YüceninFilmografisi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 711
favori
like
share
MaRaBoGLu61 Tarih: 28.05.2009 10:50
Konular Birleştirilid
Paylaşım için her ikinizede Teşekkürler