Pekmezli Kara Helva

Son güncelleme: 01.05.2009 11:51
  • tatli tarifi - geleneksel tatlılar - Helva tarifi

    noimage

    4 bardak un
    3 bardak süt su karışımı
    150 gr tereyağ
    6-7 yemek kaşığı pekmez
    1,5 su bardağı toz şeker

    Unu bir tencerede pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Bir başka kapta süt su karışımı, şeker ve pekmezi karıştırarak şeker ve pekmez eriyinceye kadar ılıtın.
    Başka bir tencerede yağı eritin, unu erimiş yağın üzerine ekleyin ve karıştırın.(un top top olduysa eleyerek ekleyin. Aslında un baştan yağ ile kavrulabilir ama yağlı unu elemek güç olduğu için annem böyle yapıyormuş) Üzerine şerbeti ekleyip iyice karıştırın ve tepsiye bastırın. Sıcakken kesip, soğuyunca servis yapın. İsteğe bağlı olarak pekmez oranı arttırılıp şeker oranı azaltılabilir
#01.05.2009 11:51 0 0 0