kilis mutfaği - yöresel yemekler - pide tarifi - antep yemekleri



Malzemeler:

3 Yemek kasigi kuru kekik
3 Yemek kasigi sumak
3 Yemek kasigi susam ( kavrulmus olmasi guzel oluyor)
1 Cay bardagi zeytin yagı


Hamur malzemesi:

2.5 Su bardagi un
1 Su bardagi ilik su
2 Yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 Yemek kasigi kuru maya

Once hamur malzemesi karistirilip mayali guzel bir hamur elde edlilir. Hamur beklemesi icin sicak ortama konulup 1.5 saat bekletirli. Hamur kabardikdan sonra ufak limon buyuklugunde parcalara ayrilip yuvarlanir uzerine nemli bez ortulup 10 dakika daha dinlendirilir.
Uzerine malzeme icin sumak, zeytinyagi, kekik, susam hepsi karistirilir, arzu edilirse tuz eklenir.
Pasta tabagi buyuklugunde hamur acilip uzerine zahter surulur, teflon kapakli tava icinde hafif atesde alti kizarincaya kadar pisirilir.

Peynirli Ic malzeme icin:

200 Grm kadar beyaz peynir
1 Yemek kasigi biber salcasi
2 Carliston yesil biber
1 domates

Hepsi karistirilip yine hamur uzerine surulup tava icinde pisirilir.
Onemli Not; Tavanin altini yaglamaniza gerek yok cunki zahterden akan yaglar yetiyor.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 456
favori
like
share