Malzemeler :
1 kg. hamsi
1 su bardağı mısır unu
2-3 adet yumurta
tuz

İçine;
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2-3 adet taze soğan
kuru nane, kırmızı pul biber
birkaç damla limon suyu

Kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı :
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp, iyice yıkanır ve tuzlanır. Yeşillikler yıkanıp, incecik kıyılır. Kuru nane, kırmızı pul biber ve limon suyu eklenerek harmanlanır. İki adet hamsi sırtları zemine gelecek şekilde yan yana (hafifçe birbirinin üstüne gelecek) dizilir. Üstlerine yeşilliklerden bir tatlı kaşığı yerleştirilir. Üçüncü hamsi ile üstü kapatılıp, elde sıkılır. Önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak, kızgın yağda kızartılır.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 430
favori
like
share
alchemist_metal Tarih: 18.09.2009 14:32
pişirdigin kuşun kafasının öyylece durması pek güzel bi görüntü olmaz herhal..
KaRaKıZ Tarih: 15.09.2009 10:06
kuşa benzior ama kafası kesilmiş demi
Şayeste Tarih: 15.09.2009 09:40
Görüntüsünden dolayı sanırım canım
KaRaKıZ Tarih: 15.09.2009 09:29
teşekkürler neden kuş diorlar acaba