Malzemeler :

1 adet küçük boy Akdeniz karnabaharı (ya da karnabahar)
1 paket brokoli
2 adet patates
1 adet havuç
1 avuç bezelye
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2-4 adet kornişon turşu
1 çay bardağı mısır

Sos için ;

1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı sirke
2 çorba kaşığı soya sosu
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı zeytin yağı

Yapılışı :

Brokoli ve karnabahar buharda haşlanır. Küp doğranmış patates-havuç ve bezelye haşlanıp, soğutulur. Karnabahar ve brokoli servis tabağına yerleştirilir. Üzerine; havuç, patates, bezelye, mısır, ince doğranmış kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biber yayılır. Sos malzemeleri çırpma teliyle iyice çırpılarak sebzelerin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share