Yoğurtlu Akdeniz Karnabaharı Salatası

Son güncelleme: 01.05.2009 12:10
  • noimage

    Malzemeler :

    1 adet akdeniz karnabaharı
    1 kase yoğurt
    1 yemek kaşığı mayonez
    1-2 diş sarımsak
    1 tutam dereotu
    4-5 adet kornişon turşu
    1 avuç iri parçalanmış ceviz

    Yapılışı :

    Karnabaharlar çiçeklerine ayrılarak, mümkünse buharda biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Soğuyunca salata tabağına yerleştirilir. Bir kapta; yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez, ince kıyılmış dereotu karıştırılır. Hazırlanan yoğurtlu karışım karnabaharların üzerine gezdirilir. Dilimlenmiş kornişon turşu, ceviz ve dereotu-maydanoz yapraklarıyla süslenir. Süslemek için biberli yeşil zeytin de kullanılabilisiniz.
    Afiyet olsun.
#01.05.2009 12:10 0 0 0