Malzemeler :

4 adet yufka
3-4 adet patates
150 gr. pastırma
1 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
tuz, karabiber, kimyon
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine ;
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı su

Yapılışı :

Patatesler haşlanıp, çatalla ezilir. Rendelenmiş soğan, kıyılmış biber ve baharatlar eklenir. İnce kıyılmış pastırma ilave edilip, harmanlanır. Birinci yufka temiz bir zemine serilir. Üzerine sıvı yağ-su karışımı sürülür. İkinci yufka birinci yufkanın üzerine serilerek dört eşit üçgene bölünür. Her parça tekrar üçe bölünür. Yufkaların geniş kenarına iç malzeme yerleştirilir. Kenarları içe doğru katlanıp, üç parmak genişliğinde gevşekçe sarılarak, rulo yapılır. Kalan yufkalar için de aynı işlem uygulanır. Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yumurta sarısı su ile çırpılarak böreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 353
favori
like
share