irmikli tatlılar - soğuk tatlılar - hafif tatlilar - meyveli tatlı tarifi




malzemeler:

1 lt süt
11 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker (arzuya göre ayarlanabilir.)
vanilya
1 kaşık margarin (eklenmesi şart değil)
süsleme:
ince dilimlenmiş meyveler
1 paket jöle

Yapılışı:

Süt ve irmik bir tencereye alınıp pişirilir içine şeker,vanilya ve margarin eklenip eklediklerimiz eriyip karışıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Ocağın altı kapatılıp ıslatılmış borcama tatlı dökülür.İyice soğuması beklenir. Meyve dilimleri üzerine dizilir.Paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan jöle üzerine dökülüp soğutulur.Buzdolabına kaldırılır.2-3 saat tercihen bir gece buzdolabında jölenin sertleşmesi beklenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3219
favori
like
share