irmikli tatli tarifi - sütlü tatlilar - hafif ve meyveli tatli tarifleri



MALZEMELER :

- 1 lt. süt

- 7 yemek kaşığı irmik

- 7 yemek kaşığı şeker

- 1 yemek kaşağı nişasta

- 10-15 adet kuru kayısı

- 1 pk. vanilya

- Tarçın (üzerine serpmek için)

YAPILIŞI :

Önce irmik, şeker, kayısılar küp küp doğranır, üzerine süt bir tencerede ocağa konur, altı yakılılr, karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. En son vanilya eklenir. İstediğiniz bir kalıba boşaltılır. Soğuduktan sonra buzdolabına konur, soğuk olarak dilimlenerek, üzerine isteğinize göre tarçın serpiştirerek servis yapılır.

Afiyet Olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 7490
favori
like
share