Balparmak Tatlısı

]Malzemeler :



2 yumurta

Yarım su bardağı tozşeker

1 paket yumuşamış margarin

1,5 paket kabartma tozu

4,5 su bardağı un

Yarım kase irmik


Şerbeti için :


3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1/4 limon suyu


Yapılışı :

- Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında erimiş margarini, şekeri ilave edip yoğuralım.
- Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım.

- Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm. lik çubuklar yapalım.

- Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim.


- Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.

- Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.

Afiyet Olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 555
favori
like
share