Dünür Böreği

Son güncelleme: 01.05.2009 22:26
  • Dünür Böreği Tarifi - Dünür Böreği Hamuru - Dünür Böreğinin Yapılışı

    Malzemeleri

    2 fincan ılık süt
    2 fincan sıvı yag
    1 paket kabartma tozu
    1 maya
    500 gr. süzme yogurt
    1 corba kasığı tuz
    1 tatli kasığı seker
    aldığı kadar Un
    Üzeri için
    1 yumurta sarısı
    kücük kare halinde kesilmis yagsız beyaz peynir
    ve kasar peyniri

    Hazırlanışı
    Bütün malzemeleri kulak memesi yumusaklığında hamur haline getiriyoruz.
    Hamuru merdane yardımı ile acıyoruz.Su bardağı ile kalıplar kesiyoruz.Yaglanmıs fırın tepsisine diziyoruz.Uzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz.Ortasına beyaz peyniri bastırıyoruz.Peyaz peynirin üstüne, bir tutam kasar serpiyoruz.Fırında 200°C de üstü kızarana kadar pisiriyoruz.
#01.05.2009 17:55 0 0 0
  • ellerine saglik..
#01.05.2009 22:26 0 0 0