Sütlü Marmelât Tarifleri


=malzemeler=

(4 kişi için)

2 şeftali
3 şam kaysı
3 kokulu Cizvit eriği
1 elma
2 çorba kaşığı toz şekeri
1/2 bardak süt.

=hazırlanışı=

Elmanın kabuğunu ayıklayın. Çekirdeklerini ve sert yerlerini çıkarıp attıktan sonra elmayı küçük parçalara doğrayın. Şeftalinin ve kaysıların çekirdeklerini çıkarın.
Önceden pişirilmiş sütten alacağınız yarım bardak kadarını bir kaba koyun. Bunun içine doğranmış elmayı şeftalileri erikleri ve kaysıları katın. Orta ısılı ateşte kaptakileri bir süre karıştırarak pişirin. Sonra bunlara şekeri katın ve karışım pel-teleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Meyveler iyice ezilince bunları tahta biı kaşıkla ezdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin ve küçük bir kâseye boşaltıp soğumaya bırakın. Tatlı soğuyunca kahvaltıda servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 332
favori
like
share