Ayva reçeli - Reçeller - reçel tarifleri

= Malzemeler =

Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10

1 Kg sarı kokulu ayva
1.5 Kg şeker
2 Adet limon


=Hazırlanışı=

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup dörde bölün.
Çekirdeklerini çıkarıp ince dilimlere veya üçgen şeklinde doğrayın.
Doğradığınız ayvaları 1 adet limon suyu sıkılmış suya koyun (ayvaların kararmaması için).
Ayvaların doğranması bitince hepsini limonlu sudan çıkarıp bir kere daha yıkayın.
Üzerini örtecek kadar su ile ateşe koyun.
Ayvalar hafif yumuşayınca şekeri ekleyin.
Ağzı açık olarak orta hararetli ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatın (reçelin rengi açık ise eteşi hafifletip kaynatın reçel istediğiniz renge gelince eteşi çoğaltabilirsiniz).
İndireceğinize yakın 1 adet limon suyunu sıkıp tekrar 3-4 taşım daha kaynatın.
Ateşten indirip köpüklerini temizleyin.
Sıcakken temiz bir kavanoza boşaltın.
Soğuyunca kavanozun kapağını kapatıp serin yerde kullanacağınız zamana kadar saklayın.
Dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 674
favori
like
share
Ck_ Tarih: 20.07.2009 12:33
teşekkür ederim kış mevsiminde reçel bal pekmez iyi oluyor
rtyu Tarih: 19.07.2009 18:36
ne zaman bu reçeli görsem aklıma

ayva çiçek açmış yazmı gelecek .... türküsü aklıma geliyo
by_KaRizMa Tarih: 18.06.2009 02:23
ellerine saglik