İslami Güzel Sözler

Son güncelleme: 02.05.2009 05:06
  • dini sözler - ibretlik sözler - islami sözler - hadisler

    "Ateşin kuru odunu yakması, insanın sevaplarını mahvetmekte gıybetten daha suratlı değildir."
    (Hadis-i Şerif)

    "Hanımının yanında yabancı kadınlardan bahsetme. Çünkü senin yabancı kadınlardan bahsettiğin gibi o da yabancı erkeklerden bahsetmek cesaretini gösterir." (İmam-i Âzam)

    "Her öğrendiğim bilgiyi diğer insanlara da öğretmeyi elbette arzu ederim. Ama beni övmemeliler. Aldığım sevap bana yeter." (İmam Şâfîî)

    "Cimrilik insanın kendi elinde bulunanı vermeyişidir. İhtirasla karışık eli sıkılan ise, hiçbir şeye kanaat etmeden tüm insanların ellerindekini kapmayı istemektir." (Tâvus Bin Keysan)

    "Zenginlerle sohbet ederken aziz, fakirlerle sohbet ederken zelil ol. Zira zenginlere karşı izzetli davranman tevazû, fakirlere karşı zilletli davranman şereftir."
    (Ebû Osman Hîrî)

    "Allah'a dost olan, hiçbir şekilde dünyaya dost olamaz; dünya dostu olan, asla Hakk'ın dostu olamaz."
    (Ebû İshak)

    "Tasavvuf, dostun kapısı önünde diz çöküp eşiğine baş koymaktır, kovsa bile."
    (Ali Rûdbârî)


    "Kişi, şu dört hasletten gâfil olmamalıdır: Birinci doğru söz, ikinci doğru iş, üçüncüsü samımı dostluk, dördüncüsü emanete sadâkatla riayetkâr olmak."
    (Ebu Ali Sakafî)

    "Yazık! Bin kere yazık! Bilerce, ağyâr, reis, serdâr, bey ve yakışıklı genç gaflet kefeniyle hasret toprağına gömülmüşler ve bunlardan br tanesi bile dinin başbuğu olmaya lâyık değil." (Ebu Hasan Harakânî)

    "Haramı terk eden cehennemden kurtulur, şüpheli olan şeyleri terk eden cennete gider, helalın fazlasını terk eden Allah'a erer." (Ebû Ali Dekkâk)


    "Dünya bir deryâ, âhiret sahil, gemi takva, bütün insanlar da yolcu." (Ebû Ya'kub İshak)
#02.05.2009 05:06 0 0 0