peksimetli tatli - peksimet tatlisi



Gereçler:

1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
Yarım su bardağı Pınar Süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 paket peksimet
3 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı tozşeker 200 gr kaymak
2,5 su bardağı Pınar Süt
1 paket Pınar Toz Krem Şanti 3 adet elma
Yarım Paket Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti
1 kahve fincanı rende bitter çikolata
1,5 su bardağı hindistan cevizi
4 adet muz - 6 adet kivi
Yarım kilo çilek

Yapılışı:

1 gece önceden dövülmüş cevizi ve tarçını yarım su bardağı süte yatırın. 1 su bardağı toz şekeri 1 su bardağı suda kaynatıp şerbet haline getirin. Peksimetleri tepsiye dizip üzerlerine şerbeti gezdirin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını, 3 kaşık toz şeker ekleyerek çırpın, kaymağı ekleyerek tekrar çırpın. Ayrı bir kapta 1.5 su bardağı sütle Pınar Toz Krem Şanti’yi çırpıp, kaymaklı karışımı ekleyerek kremayı karıştırın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına dinlenmeye bırakın. Elmaları soyup rendeleyin ve 10 dakika kadar pişirin. Ateşten alınca içine, süte yatırılmış cevizli karışımı ekleyerek karıştırın. Karışımı peksimetlerin üzerine pay ederek yayın, soğumaya bırakın. Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti’yi diğer bir su bardağı sütle çırpın. Üzerine rendelenmiş bitter çikolata ekleyip tekrar çırpın. Soğuyan elmalı karışımın üzerine hindistan cevizini serpin. Uzun dilimlenmiş muzları ve 1 parmak kalınlığında kremayı yayın. Üzerine 1 kat dilimlenmiş kiviyi dizin ve tekrar kremayı yayın. En üste bitter çikolatalı, Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti’yi yayın. Çilekle süsleyip buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 360
favori
like
share
duygulu43 Tarih: 02.05.2009 08:27
enfes görünüyor emeğine sağlık