En popüler açık kod yazılımlar

Son güncelleme: 02.05.2009 08:28
Han Han foto
  • Bazı ücretsiz açık kodlu yazılımlar ile bilgisayarınızda olması gereken uygulamalar için para harcamanıza gerek kalmayacak.

    BBC Focus dergisinde yer alan habere göre internet üzerinden indirilebilen, bazı açık kodlu yazılımlar sayesinde programa vereceğiniz paralar artık cebinizde kalabilecek. İşte bu açık kod yazılımlardan bazıları:

    Kelime işlemci: OpenOffice www.openoffice.org: Birçok insan bilgisayarını bir şeyler yazmak için kullanıyor. Buna rağmen şaşırtıcıdır ki Microsoft Office gibi yazılımlar oldukça pahalı. Bunun yerine OpenOffice yazılımını deneyin. Yalnızca kelime işlemciye sahip olmayan program, Word'e uyumlu belgeler oluşturabiliyor. Ayrıca sunumlar, vektör grafikler, hesap tabloları ve hatta veri tabanı oluşturmak için ayrı ayrı araçlar bulunuyor. OpenOffice en yüksek kaliteli ücretsiz yazılım paketlerinden biri.

    Ses düzenleme: Audacity http://audacity.sourceforge.net: Ses kaydetmek ve sonra da bu kaydı düzenlemek isterseniz Audacity en popüler seçimdir. Bu yazılım ile sesleri ve kayıtları kesebilir, kopyalayabilir ve birleştirebilirsiniz. Hatta bantları ve kayıtları MP3'e ya da CD'ye dönüştürebilirsiniz.

    Web tarayıcılar Mozilla Firefox www.mozilla.com/firefox: Bir zamanlar internette sörf yapmanın tek yolu Internet Explorer gibi görünüyordu. Fakat zaman değişiyor ve yeni, heyecanlı özellikler sunmak için bir meydan okuma var. Bu nedenle, her web sitesi için ayrı bir pencereye ihtiyacınız yok. Bu yeni tarayıcının adı Firefox. Versiyon 3 şimdi daha hızlı ve daha emniyetli performans sunuyor. Uyumlu ek yazılımlar bu tarayıcıyı isteğinize göre ayarlamanızı garanti ediyor.

    Grafik Düzenleme GIMP www.gimp.org: Sanatçı ya da amatör fotoğrafçıysanız farklı türlerde boya paketleri isteyeceksiniz. Photoshop en çok tercih edilenlerden biri, ancak ucuz değil. Eğer GIMP yazılımınız olursa, fırçalar, kalemler ve püskürtme aracı gibi dijital boyama araçlarına sahip olacaksınız. Ayrıca, fotoğraf düzenleme araçları kırmızı göz hatasını düzelltebiliyor, fıçı deformasyonunu dengeliyor ya da sadece resimleri kesiyor ve yeniden boyutlandırıyor. Ve bunlara tek kuruş ödenmiyor.
#02.05.2009 08:28 0 0 0