Nba 2007 - Tam Çözüm

Son güncelleme: 02.05.2009 09:09
  • Nba 2007 tam çözümü - çöz - Nba 2007 oyun çözümleri


    Arkadaşlar, bu tam çözümde sizlere NBA Live 07'de neler yaparsanız maçı daha rahat kazanırsınız, hangi takıma nasıl atak veya savunma yapacaksınız, bunları anlatacağım. Böylece zorlandığınız maçları daha rahat kazanabileceksiniz.

    * Atağı Nasıl Yapacağım

    Smaç:

    Atağınıza başlarken topu mutlaka oyun kurucunuza verin ve kendi yarı sahanızı geçerek rakip yarı sahaya gelin. Sağa doğru koşun. Sizi savunan rakip oyun kurucu da koştuğunuz yöne koşacaktır. Sonra sola dönün ( yalnız incelemede dediğim gibi aniden dönemezsiniz, oyuncu ayaklarından hız alıyor çünkü ). Bu yavaşlamaya karşın rakip oyun kurucu da yön değiştirme nedeniyle zaman harcayacağı için siz döndükten sonra koşmaya devam edin. İçeri girdiğinizde ( üçlük çizgisinin içine ) savunma bozulacak, tüm rakip oyuncular size konsantre olacaktır. Aniden arkadan gelen guardınıza pası verin ( dikkatli olun savunması iyi bir takımla oynuyorsanız topu kaybedebilirsiniz). Guard ile topu hafifçe powera ( Shaq, Ben Wallece vb. oyuncular ) verin. Powerla da smacı basın.

    Üçlük:

    Üçlük ise smaca göre daha kolay. Tabii girmesinin yüzdesi daha az ama guardınızı üçlük pozisyonuna getirmeniz smaca göre çok daha basit. Yine oyun kurucunuzla yukarıda anlattığım dönme manevralarını yapıp içeriye girdikten sonra sadece topu üçlükte bekleyen guardınıza fırlatmanız yeterli. Bomboş pozisyonda da üçlüğü atar zannediyorum.

    * Savunmayı Nasıl Yapacağım

    İyi bir savunma yapmak istiyorsanız oyuncular çevik olmalı, rakibe her zaman ani hareketlere hazırlıklı olduğunu hissettirmelidir. Siz de savunma yaparken her zaman böyle davranın.

    Oyunda Allen Iverson, Earl Boykins gibi isimleri tutmak biraz zor. Bu nedenle onlara fazla yaklaşmayın ki ani bir hareketle sizi geride bırakmasınlar. Savunma için adamın dibinde durmayın, biraz ötesinde durun. Böylece yapacağı her harekete karşılık verebilirsiniz.

    Ek olarak söylemek istiyorum ki fazla top çalmaya heves etmeyin. %5'lik bir oranla ya topu çalarsınız, %45'lik bir oranla hiç bir şey olmaz, kalan %50'lik oranla ise faul yaparsınız. Bu nedenle top çalmaya olabildiğince girişmeyin.





    Şimdi tam çözümün başında dediğim gibi hangi takıma karşı nasıl oynarsanız maçı daha rahat kazanırsınız, bunu anlatacağım. Tabii bu takımlar belli başlı, çünkü sizin zorlanabileceğiniz takımları seçtim.

    1) Miami Heat

    Dwayne Wade, Shaq, Haslem, Williams, Alanso Morning, kısacası tüm takım oyuncularının kabiliyetleri çok yüksek derecede. Bu nedenle maçı kazanmanız için çok atak davranmanız gerekli. Tabii ki savunmaya da çok önem vermelisiniz. Takımın en büyük kozları Wade ve Shaq olduğu için ve Wade guard, Shaq power olduğu için siz işinizi oyun kurucunuzla halledin. İşte bu kadar basit, kendinize fazla yük etmeyin.

    2) Phoenix Suns

    Amare ve Nash çok uyumlu oynuyorlar maçlarda. Bunu engellemek için birini tutmanız yeterli. Ama ben Amare'yi tutmanızı öneririm çünkü Steve Nash ne durumda olursa olsun topu Amare'ye gönderip smacı bastırabiliyor. Amare'yi tutun, hızlı ve atak oyununuza devam edin, Nash'in içeriye girmesini ya da topu Shawn Marion'la buluşturmasına asla izin vermeyin.

    3) Los Angeles Lakers

    Kobe Bryant, takımın tüm yükünü omuzlarında taşıyor. Ama Lakers'ı yenmek yukarıdaki takımlara nazaran daha kolay. O kadar açıklamaya gerek de yok. Yapmanız gereken tek şey topun Kobe ile buluşmasını önlemek. Kobe'ye iyi bir savunma uygularsanız zaten takım kötü oynamaya başlıyor.

    4) Detroit Pistons

    Ben Wallece'ın gitmesiyle kötüleyen takım, atak oynamaya çok önem veriyor. Savunmanızı kuvvetli tutun. Hamilton'a topun gelmesini engelleyin. Rashead Wallece'a da dikkat etmeyi unutmayın.

    5) Chicago Bulls

    Tek kozları Ben Wallece. Savunmada ona dikkat edin. Ataklarda da bloğu rahatlıkla yiyebilirsiniz. Bu nedenle fazla içeriye girmeyin. Sadece kontra ataklarda turnikeye girer, smaç basarsanız sizler için daha iyi olur kanısındayım. Çünkü bu adam alley-ooplarda bile size blok koyabilir.

    6) Denver Nuggets

    Oyunda her ne kadar Iverson daha Phiedelphia'da olsa da, siz transferle bu takıma aldıysanız, dikkat edin. Kontra ataklarda çok başarılı olan bu takıma iyi savunma yapmaya özen gösterin. Her oyuncu çok başarılı, atağa da özen gösterin ama savunmaya daha fazla.

    7) Minnesota Timberwolves

    Kevin Garnett'e dikkat. Atak oynayın. Savunmanızı fazla zorlamanıza gerek yok. Sadece Kevin Garnett problem, bu nedenle savunmada ona yoğunlaşırsanız iyi olur.


    Ek olarak size en kolay tuş kombinasyonlarını da hatırlatmak isterim:

    Şut: D
    Pas: X
    Smaç/Top Çalma: S
    Topu bacaklardan geçirme ( crossover ): Space
    Blok/Rebaund : Sol Shift
    Turbo: E
    Mola: Q

    Tabii ki bunlar PC için ve siz elinize göre ayar yapabilirsiniz. Ama en kolay kullanabileceklerinizden biri yukarıda yazdıklarım.

    Nba 2007 ipuçları - ipucu - taktik - Nba 2007 taktikleri

    Oyun Çözümlerinoimagenoimagenoimagenoimage
#02.05.2009 09:09 0 0 0