Commandos 3 Destination Berlin - Tam Çözümü

Son güncelleme: 15.03.2013 21:53
  • Commandos 3 Destination Berlin tam çözümü - çöz - Commandos 3 Destination Berlin oyun çözümleri
    Oyuna sniper ile başlıyor ve düşmanın, üzerimizde büyük bir baskı kuran keskin nişancısını vurmamız isteniyor. Bunu yapmak için iki farklı yol kullanabilirsiniz. Eğer aşağıdaki ekran görüntüsüne bakarsanız bunlar işaretlenmiştir. Eğer 1 numaralı taraftan giderseniz düşman keskin nişancısının arkasına dolanacak ve işini çok kolay bitireceksiniz. Karşınıza yalnızca standart düşman piyadesi çıkacaktır ki bunları ortadan kaldırmak sorun değil. 2 numaralı yol ise biraz daha çetrefilli fakat denenmeye değer. Binanın önündeki açıklıkta pusuya yatıp bekleyin. Arada sırada binadan Rus askerleri çıkıyor ve keskin nişancı tarafından vuruluyorlar. Siz de keskin nişancı tam askerlere ateş ederken onu vurabilirsiniz. Sonuçta fazla zor bir bölüm değil.

    PROTECT GENERAL O'DONNELL

    Görevimiz General'i korumak ve General de Rus askerlerinin girip çıktığı binada bekliyor ve biz bayağı ilerlemedikçe yerinden kıpırdamıyor. Dolayısıyla bir de General nerede diye bir derdimiz yok. Aslında tüm amacımız civarda bulunan tüm Almanları öldürmek ve uçağa ulaşmak. Aşağıdaki ekran görüntülerinde izleyeceğiniz yolu belirttim. Bu bölümde dikkat edeceğiniz nokta düşmanı mümkün olduğu kadar toplu halde öldürmek. Yani el bombalarını doğru kullanıp düşmanı üçer beşer halledersek bölümü de kolayca geçersiniz. Önce generalin saklandığı binanın sağ tarafına inmiş olan paraşütçüleri (A noktası) ve daha sonra kilisenin yakınlarındaki asker grubunu (1 noktasında) sniper ile temizleyin. Böylece hem sağ tarafınızı sağlamlaştıracak hem de ilerleme için önünüzü açmış olacaksınız. Akabinde ilerleyin, (2) noktasındaki yıkık evin içine girip (buradaki kutuyu atlamayın) köprüdekileri temizleyin. Burada elinizi biraz çabuk tutun çünkü köprüdeki askerler ölünce Almanlar köprüden yeni birlik ve bir tanksavar topu geçirmeye çalışacaklar. Eğer bu noktaya hemen Green Beret'i getirirseniz el bombalarıyla bir çok düşmanı ortadan kaldırırsınız. Tüm bu şamata bitince köprüden geçin ve lütfen 2. ekran görüntüsüne bakın. Burada köprünün tam karşısındaki yıkık evin yanında bir asker bekliyor ve maalesef görülmesi çok zor. Bu adamı öldürdükten sonra ok istikametinde ilerleyip karşınıza gelen düşmanları öldürmek fazla zor değil. En sonunda etrafta sizden başka kimse kalmayınca tüm ekibi uçağa bindirin (kapı sağ tarafta ve bölüm bitsin.

    KILL THE TRAITOR

    Adamlarımız esir edildi ve Berlin'e hapsedildiler. Şimdi ilk işimiz hapisten kurtulma. Bu iş oldukça basit. İçeriye yemek getiren askeri bayıltın ve elbiseleriyle sigarayı alın. Hücreden çıkın ve sigara yardımıyla nöbet tutan diğer 2 askeri halledin. Sniper ile Sapper'i kurtarın ve lağımda ilerleyip Spy'ı bulun ve hikayeyi öğrenin. Haini öldürmek için 3 yol kullanabilirsiniz; ya adamı zehirler (Spy ile) ya Sniper'la vurur veya Sapper ile bombalı bir suikast yapabilirsiniz. Bence en basiti (en şamatalısı adamı bombayla havaya uçurmak. Bunun için (lütfen ekran görüntüsüne bakın) (A) ile işaretlediğim noktadan çıkın. İlk aşamada askerler yalnızca Spy'dan kuşkulanmayacaktır. Bu nedenle dışarı çıkmadan evvel Spy'a asker üniforması giydirin (subay üniformasını ilerde alacağız) ve (1) numaralı binaya girin. Buradaki askerleri ve subayı öldürünce artık diğer elemanları çıkarabiliriz. Tüm askerlerinizi buraya getirin ve binayı düşmandan temizleyin. Haini öldürmek için gerekli patlayıcıyı (2) noktasındaki inşaat alanındaki sandıkta bulabilirsiniz ancak burası bir gestapo subayı tarafından korunduğundan Spy işimize yaramaz. O nedenle Green Beret'i kullanmak daha avantajlı. Yalnız burada ufak bir pürüz daha var. Bombayı alınca saat geri işlemeye başlayacak ve 15 dakika içinde suikastı yapamazsak bölümü geçemeyeceğiz. Bu nedenle civarı temizleyin fakat bombayı almayın. Daha sonra (3) numaralı yoldan ilerleyin ve kaçışımızda kullanılmak üzere haritanın sağ alt köşesinde bulunan küçük otomobile (Kübelwagen) ulaşın. Elbette bu civarda bize engel olacak herkesi temizleyin. Tüm bu işleri yaparken sakın patlayıcı kullanmayın çünkü patlama duyulursa bölüm geçilmiyor. Neyse tüm bunları hallettikten sonra bombaları alın ve (1) numaralı binaya geri dönün. Bombaları (B) ile işaretlediğim noktalara yerleştirin ve adamlarınızı geldiğiniz yerdeki kapının oraya götürüp beklemeye başlayın. Adam gelince bombayı patlatın ve asıl görevi bitirin. Bu aşamadan sonra tüm ekibinizi buradan çıkartın (Dikkat! Bomba patladıktan sonra bir tane asker bu sokağa gelecek) ve otomobile bindirip bölümü bitirin.

    INFLITRATE THE STATION

    Belki de oyunun en zor görevindeyiz. Şimdi aşağıdaki ekran görüntüsü üzerine konuşalım. Önce (1) numaralı askeri sigara kullanıp yanınıza çekin ve bayıltın. Daha sonra "Thief" ile (T) yazılı yolu izleyin ve işaretli yerleri kullanıp (2) ve (3) numaralı askerleri bayıltın. Tüm bunlardan sonra işimiz kolaylaşacak ve sırasıyla (4) -(5) numaralı askeri halledebileceğiz. Böyle yapmamızın nedeni bu askerlerin Spy'ı kolayca tanıyabilmeleri. Tüm bu adamları ortadan kaldırdıktan sonra Spy ile turuncu renkli (S) istikametinde ilerleyip çadırdaki subayı bayıltın ve elbisesini alın. Buradan çıkın ve mor renkli yolu izleyin ve karşınıza gelen askerleri Spy-Thief kombinasyonu ile öldürün. Dikkat! Mor renkli (S) yazan yıkık bina içinde bir teğmen var ve bu adam tehlikeli olabiliyor. Teğmeni de bayıltmayı unutmayın. Daha sonra yine mor renkli yolu izleyin ve karşıdaki binaya girin. Burada bizi Fransız direnişçiler karşılayacak. Videodan sonra duvarda açılmış olan delikten geçin ve istasyon bölgesine giriş yapın. Buradan sonra işimiz çok kolay. İstasyonun sağ tarafındaki kapısında (bir teğmenin Fransızı tokatladığı kapı değil diğeri)bekleyen askerleri bayıltıp içeri girince köşedeki deliğe saklanacak (2 adamımızla beraber) ve böylece bölümü bitireceğiz.

    BOARD THE TRAIN

    Şimdiki görevimiz ise trene binebilmek. Burada çok dikkatli olursak çok kısa sürecek bir görev bu. Ben bu bölümde Spy'ı fazlaca kullanmadım çünkü askerlerin bir çoğu tarafından kolayca tanınabiliyordu. Yalnız uygun anları kollayarak Spy'ı en gerideki zırhlı vagonun bağlandığı vagona sokun ve buradakileri temizleyin. Şimdi ekran görüntüsüne bakacak olursanız ana ilerleme istikametini mavi bir çizgiyle işaretledim. Buradaki noktalar bayıltmamız gereken askerlerdir çünkü oldukça önemli noktalarda duruyorlar ve bizi görmemeleri mümkün değil. Bu askerleri hallettikten sonra ilerleyip 1. demiryolu hattından geçin ve perona çıkın. Burada bizi en çok zorlayacak olanlar (1) ve (2) numaralı askerlerdir. Bunların senkronize hareketlerine dikkat edin ve uygun bir anda 2. demiryolu hattına atlayıp zrhlı vagonun tam altına girin. Daha sonra (1) ve (3) numaralı askerlere dikkat ederek (3) no'lu askerin olduğu yere çıkın ve zırhlı vagonun bağlı olduğu normal vagona geçerek bölümü bitirin.

    STOP BOMB DEPLOYMENT

    Bu bölümde 15 dakikada, içinde arkadaşlarımızın bulunduğu trenin zarar görmeden geçmesi için civardaki tüm askerleri öldürmemiz ve raylar üzerine bırakılmış kamyonu çekmemiz gerekmekte. Zamana karşı yarışıldığı için yapılan her şey planlı ve seri olmak zorunda. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakacak olursanız en avantajlı hareket yolunun çizilmiş olduğunu göreceksiniz. Burada (A) ile işaretlenmiş yerdeki askerin üzerinden 1 paket sigara çıkacak. Bu sigarayı (2) noktasındaki askerleri öldürmek için kullanmalısınız. Daha sonra (3) numaralı noktadaki askerleri temizleyin çünkü bunlar, siz (6) numaralı bölgeye geçince yaptığınız hemen her hareketi görebiliyor. Daha sonra (4) numaralı bölgeye gelin ve burada bulacağınız el bombaları ile öldürebildiğiniz kadar asker öldürün. Ancak kuledeki askere dikkat etmelisiniz çünkü etrafı çok rahat görüyor ve kuleden inmeden sizi çok kolay haklıyor. Bu adamı en sona bırakmak daha avantajlı. Numaraları sırasıyla takip ettikten sonra (7) no'lu noktaya gelin. Bu nokta bölümdeki en kritik yerlerden biri. Çünkü çitlerin ardına saklanıp geri kalan düşman kuvvetlerinin neredeyse tamamını haklamak mümkün. Kapının önündeki ve içeride devriye gezen askeri öldürdükten sonra, arkadaki çimenlik bölgede mevcut 3 asker sizi görmeli ve buraya doğru koşmalı. Bunları ister tüfekle ister bombayla öldürün ancak elinizde mutlaka en az 2 tane el bombası kalsın. Sesleri duyan (B) grubu askerleri toplu halde buraya gelecek ve öldürülmeleri çok kolay olacak. Tüm bunlardan sonra demiryolunun üzerindeki kamyonu çekmek çok kolaylaşıyor çünkü bu bölgede artık silahlı olarak yalnızca 1 teğmen kalıyor. Kamyonu çekin ve en son kuledeki askeri de vurun. Böylece bölümü geçmiş olacaksınız.

    GET TO THE ENGINE

    Bölüm hakkında verilecek fazla bir taktik yok. Bölümü geçmek için tren boyunca ilerleyip karşımıza çıkan tüm askerleri öldürmeli ve trenin ortasındaki 2 yük vagonunu askerden temizlemeliyiz. Bunu yaparken sizi zorlayacak en önemli şey şudur; trenin sanırım sondan üçüncü vagonundaki (üzeri açık olan) askerleri öldürünce en arkadaki zırhlı vagondan askerler devriyeye çıkacak ve neredeyse trenin yarısına yerleşecekler. Bu nedenle bu aşamada biraz hızlı davranıp üzeri açık vagonun ilerisindeki vagonlardaki nöbetçileri hemen öldürün ve tüm adamlarınızı buralara transfer edin. Mümkünse aşağıdaki resimde görünen zırhlı vagonun yakınlarında yere yatırmalısınız. Ayrıca bu vagon çok önemli çünkü içindeki sandıktan el bombaları alabilir böylece kalabalık vagonlara girmeden temizlik yapabilirsiniz. Yazının başındaki şartları yerine getirirseniz bölümü geçmeniz fazla uzun sürmeyecektir.


    TAKE CONTROL OF THE TOWN

    Amacımız şehirdeki tüm askerleri yok etmek ve önümüzdeki bölüm için avantajlı bir hale geçmek. Şimdi burada dikkat edeceğiniz ilk önemli şey sepetli motosikletler (sidecars). Bunlar, herhangi bir alarm duyulduğunda gelenleri bundan haberdar edecek ve bölümü kaybedeceğiz. O nedenle akıllı bir operasyonla hepsini harcamalıyız. Önce oyuna başladığınız yerdeki (1) tüm askerleri temizleyin ve su deposunun yanındaki kutudan malzemeleri alın. Daha sonra sürünerek (2) numaralı evin yakınına gidin ve buradaki kutudan da çeşitli malzemeler alın. Buradaki askerleri de temizleyin ve motosikletin yolu üzerine TNT kalıbını yerleştirin (sakın mayın koymayın çünkü bulacağınız mayınlar anti-personel mayını). Akabinde sol tarafta askerlerin eğitim yaptığı yerin oradaki merdivenlere de birkaç mayın koyun ki bunlar da alarm duyulduğunda harekete geçtiklerinde başımıza fazla dert olmasınlar (buradaki keskin nişancıya dikkat). Daha sonra (3) numaralı noktaya da TNT kalıbı yerleştirin. (4) no'lu yolu izleyerek şu an ekran görüntüsünde görülmeyen 3. motosikletin olduğu noktaya ulaşın. Burada iyi bir noktaya mevzilenip motosiklet civarındaki askerleri (ve daha sonra gelecek olanları) el bombası veya molotov kokteyli ile öldürün. Bu sırada alarm çalacak ve diğer 2 motosiklet haber götürmek için hareket edecek. Yerleştirdiğiniz TNT kalıplarını patlatarak bunlardan da kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Tüm bu aksiyonu müteakip geride sağ kalan birkaç askeri de Sniper ile temizleyin ve bölümü bitirin.

    AMBUSH THE CONVOY

    Bu bölümde çalınan sanat eserlerini taşıyan kamyonlara pusu kurmamız gerekiyor ve yanımızda yardım için birkaç asker de bulunmakta. her şeyden önce çok çabuk davranarak bu askerleri 3 gruba bölün ve aşağıdaki ekran görüntüsünde (1), (2), (3) numaralarıyla işaretlediğim noktalarda pusuya yatırın. (1) no'lu yere dört asker, (2)'ye iki ve (3)'e de üç asker yollayın. Düşman saldırısının ağırlık noktası (1) numaralı bölge olduğundan en çok burasına dikkat etmelisiniz. aksiyon başlayınca ilk saldırı dalgasından sonra Sniper ile hemen (1) no'lu bölgeye gelin ve ilerleyen düşman keskin nişancısını vurun. Daha sonra hemen mavi ok yönünde ilerleyip su deposunun yakınlarında iyi bir yere mevzilenin. İkinci saldırı dalgasında sonra bir tane Tiger (1) no'lu savunma hattımıza doğru ilerleyecek. Tankı durdurmak için Sapper ile ilerleme yolu üzerine bir TNT kalıbı yerleştirin. Sakın bazuka kullanmayın çünkü Tiger'ın ön zırhlı inanılmaz güçlü ve 4 mermiyle ancak patlıyor. O nedenle TNT yerleştirip tam tank üstünden geçerken patlatırsanız hareketsiz kalacak ve daha sonra el bombalarıyla veya molotov kokteylleriyle havaya uçurmanız kolaylaşacak. Akabinde nihayet beklediğimiz kamyonlar gelecek. İlk ekip sağdaki yoldan, diğeri de soldaki yoldan ilerleyecek. Kamyonların önünde Hanomag'ler (yarı tırtıllı zırhlı araçlar) var ve bunları patlatınca kamyonlar ilerleyemiyor. Uygun noktalarda yapacağınız bazuka atışları ile bunları da yokedin ve bölümü geçin.

    CRIPPLE NAZI SUPPORT

    Amacımız en az 6 zırhlı araç, yakıt depoları ve diğer binaları havaya uçurmak. Bunun için önce bombalaraı elde etmemiz gerekli. Bombalar bizi (B) yazan depoda bekliyor. Burada nöbet tutan (ayrıca içerideki) askerleri Thief'le öldürün ve içeri girip bombaları alın. Akabinde koşup ileride sizin için tehlikeli olabilecek askerlerin durduğu yer olan barakalara gelin (turuncu noktalı yerler) ve içerilerine el bombası atıp buradaki askerleri de temizleyin. Siz bu temizlik ile meşgulken zırhlı araçlar harekete geçecek. İlk gelenler Puma tipi araçlar ve bazuka ile kolayca yokedilebiliyorlar. Ancak arkalarından gelen Tiger'ları şöyle durdurmalısınız; civarda devriye gezen asker grubuna dikkat ederek yola bir TNT kalıbı yerleştirin ve ilk Tiger üzerinden geçerken patlatın. Böylece tank bozulacak ve yolun ortasında kalarak diğer tanklar da yol vermeyecek. Bu şekilde birazdan dönmek üzere tankları orada bırakın ve turuncu yolu takip ederek etrafta bulunan herkesi öldürün. (3) no'lu noktadaki yakıt depolarına ve daha sonra patlayıcıları aldığınız depoya da bombaları yerleştirin ve ufak çaplı bir şenlik yapın. En son olarak da yol ortasında duran Tiger'ları da el bombaları, bazukalar ve TNT kalıplarıyla patlatarak bölümü bitirin.

    DESTROY WARSHIPS

    Maalesef Commandos 3'deki tek sulak bölüm bu ve geçmesi oldukça kolay. Önce dalacak ve limana girmemize engel olan mayınları keseceksiniz. Daha sonra (1) noktasında karaya çıkacak ve buraya gelip giden askeri öldüreceksiniz. Buradan ilerisinde bölümün en gıcık iki askerini öldürmek var ve oldukça iyi bir zamanlama yapmalısınız. Bunun için (A) ile gösterdiğim askerin görüş alanını açın ve öyle bırakın. Böylece onun nerede olduğunu anlayabileceğiz. Bu askerin tam karşısında, kulenin dibinde nöbet tutan asker arada bir en sağ köşeye gidiyor ve orada bekliyor. İşte tam bu anda hemen işini bitirin ve (A) askerinin göremeyeceği bir noktaya saklayın. Bundan sonra ise bölüm çok basitleşiyor. Uygun bir anda (A) askerinden de kurtulun ve oradaki barakaya girin. Buradaki 3 askeri bayıltıp kutunun içindeki ilk manyetik bombayı alın. Akabinde (2) numaralı binaya dikkatlice girin, içeridekileri sigara paketiyle halledip 2. manyetik bombayı da alın. Sonra sürünerek (3) numaralı balkona çıkın, teğmen ve diğer subayı bayıltıp kolu çekin ve kırmızı ile işaretlediğim, liman giriş kapısını açın. Bundan sonra yapacağınız tek şey suya dalmak ve bombaları yerleştirip gemileri batırmak.

    STORM THE BEACH

    Oyunun bu son bölümünde önce kıyı savunma mevzilerinin ardına sarkacak sonra da ölüm kusan topları susturacağız. Bunun için hemen hareketi geçin ve önce yardımcımız olan 6 askeri uygun bir yere saklayın. Bunları daha sonra feda etmemiz gerekecek. Hemen ilerleyin ve (1), (2), (3) numaralı makineli tüfek yuvalarını susturun. Üç yuvayı da susturduktan sonra kıyıda bekleyen buldozer gelecek ve girmemiz gereken (X) işaretli kapının civarındaki mayınları temizleyecek. Mayınlar temizlendikten sonra (3) noktasından aldığınız el bombalarından birini içeri atın ve bir iki askeri öldürün. Akabinde kıyıda bekleyen ekibinizi çağırın ve içeriye saldırtın. Böylece odada kalan diğer askerler de ölmüş olacak. İçeri girince hemen sol taraftaki kapıdan geçin ve buradaki koruganda ateş eden askerleri öldürüp civardaki malzemeyi toplayın. Daha sonra dışarı çıkın ve sırasıyla (1) ve (2) noktalarını temizleyin. Daha sonra koşarak (A) noktasına çıkın ve (3) noktasındaki askerleri öldürün. Buradan inin ve (4) no'lu yere ulaşın. Burası biraz zor o nedenle seri olmalısınız. İçeride kapı önündeki askeri öldürün ve diğer askerlerin peşinize düşmesini sağlayın. Koşarak siperin sonuna kadar gidin ve peşinizdekileri öldürün. Daha sonra içeri girin, sırasıyla (5) ve (6) yönlerinde ilerleyip herkesi öldürün. İlk susturacağımız top (A) koruganında. Korugan içindeki tüm askerleri öldürürseniz top susmuş sayılacak. Daha sonra (6) yolunu izleyin ve oradaki koruganı koruyan ve korugan içindeki askerleri de öldürerek görevi tamamlayın.
    Commandos 3 Destination Berlin ipuçları - ipucu - taktik - Commandos 3 Destination Berlin taktikleri

    Oyun Çözümlerinoimagenoimagenoimagenoimage
#02.05.2009 09:13 0 0 0
  • TŞKLER..
#03.09.2011 16:42 0 0 0
  • teşekkürler
#15.03.2013 21:53 0 0 0