DOMUZ GRİBİ YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

Son güncelleme: 05.05.2009 01:18
  • Meksika'da Başlayıp Dünyanın Birçok Ülkesine Yayılan H1n1 Virüsünün Görüldüğü Ülke ve Hasta Sayısı Artmaya Devam Ediyor.



    Meksika'da başlayıp dünyanın birçok ülkesine yayılan H1N1 virüsünün görüldüğü ülke ve hasta sayısı artmaya devam ediyor. Kanada genelinde, H1N1 virüsü saptanan hastaların sayısının arttığı açıklandı.
    Kanada Halk Sağlığı Direktörü David Buttler-Jones, perşembe gününe kadar 34 olan sayının, saptanan 17 yeni vaka ile 51'e yükseldiğini söyledi. İlkbaharın başlaması nedeniyle zaten alerji ve grip döneminde olduklarını hatırlatan Buttler-Jones, "salgını sonbahara doğru yenebileceğimizi düşünüyorum" dedi. Bu süre içinde salgına karşı bir aşı geliştirilmesini ümit ettiğini kaydeden Buttler-Jones, "biz bir salgının sadece büyüyerek dağılmasını izliyoruz. Böyle bir şey daha önce olmadı" diye konuştu.


    Öte yandan British Colombia eyaletindeki 500 öğrencili Beairsto ilkokulunda Meksika'dan tatilden dönen bir öğrencide domuz gribi saptanması üzerine öğretime 1 hafta ara verilmesinin ardından, bugün de başka bir okul aynı nedenle kapatıldı.

    British Colombia Eyaleti Başbakanı Gordon Campbell, Decker Lake ilkokulunda 20 öğrencide domuz gribi belirtileri saptandığını ve okulun tedbiren kapatıldığını açıkladı.


    -Yaklaşık 300 kişi karantina altında-


    Hong Kong'da, Meksikalı bir kişide H1N1 virüsünün saptanmasının ardından otelde bulunan yüzlerce turist ve çalışan karantina altına alındı.

    Hong Kong'daki Metropark Otelinin karantina altına alınmasının ardından, otelin lobisinde sağlık görevlileri durumu yakından izliyor, konuklar yiyeceklerini alarak odalarına çıkıyor. Otelin etrafında da 10 kadar maskeli polis güvenlik önlemi almış durumda.


    -Güney Kore'de ilk vaka-


    H1N1 virüsüne, Güney Kore'de de rastlandığı bildirildi.

    Güney Kore haber ajansı Yonhap, bir süre önce Meksika'yı ziyaret eden 51 yaşındaki bir kadında domuz gribi saptandığı ve testlerin, adı açıklanmayan kadının H1N1 taşıdığını doğruladığını duyurdu.

    Salı gününden beri hastalığı kaptığından şüphe edilenler listesinde yer alan ve karantinada tutulan kadının hastaneden taburcu olacak kadar iyileştiği kaydedildi.
#02.05.2009 09:23 0 0 0
  • Umarım daha fazla can kaybı olmadan tedavisi bulunur:)
#04.05.2009 01:07 0 0 0
  • inşallah bu kabus buralara sıçramadan biter
#05.05.2009 01:18 0 0 0