Arcanum - Tam Çözüm

Son güncelleme: 02.05.2009 10:04
  • Arcanum tam çözümü - çöz - Arcanum oyun çözümleri
    Arcanum'un geniş bir çözümüne buyrun...
    Tamçözüme başlamadan önce birkaç konuyu hatırlatmak istiyorum. Çözümde oyunu bitirmeniz için gerekenleri yazacağım, ancak oyun boyunca karşınıza çıkacak iyi exp. ve malzeme almanızı sağlayacak olan yan questleri de açıklayacağım. İserseniz bu yan questleri yapmanıza gerek yok. Ancak oyundan daha iyi verim alabilmeniz ve daha çok eğlenmeniz için size tavsiyem, bu yan questlere de önem vermeniz. Karakterinizin teknoloji ya da büyü eğilimli olacağı tamamen size kalmış. Oyun boyunca tavsiyelerde bulunacağım ama tabii ki siz buna uymak zorunda değilsiniz. Ancak nasıl bir karakter ile oynarsanız oynayın Pickpocket skillini kesinlikle son seviyeye kadar taşıyın. İnanılmaz işinize yarıyacaktır. Gerekli gördüğüm yerlerde yine açıklamalar yapacağım. Ayrıca Fate Point kazanma yöntemleri, Kadim Tanrıları görevindeki sunakların yerleri, eşyaların yerleri gibi bilgileri de yazının sonunda belirteceğim. Şimdi tamçözüme dönelim:

    Crash Site
    Burası oyuna başladığımız bölge. Zeplinimiz düştü ve biri elimize bir yüzük sıkıştırıverdi. Hemen biri çıkagelecek. Bu adam Virgil. Kesinlikle sizinle dolaşmasını isteyin ve grubunuza katın. Emin olun oyunun başlarında en büyük yardımcınız olacaktır. Teknoloji eğilim gösterirseniz zamanla iyileştirme büyülerini resist edeceksiniz ama yine de oldukça yararlı biri. Şimdi etrafı iyice gezin. Pek çok düşük seviyeli düşmanlarla karşılaşacaksınız. Ancak bir tane Shaman var haritanın altlarına doğru ona dikkat edin. Arkasındaki sandıkta güzel şeyler bulunuyor. (Bu sandığın içindekiler her seferinde değişiyor.) Ölü cesetlerin çoğunda birşey yok ama şu üç kişinin cesetlerini kesinlikle bulun ve ne var ne yoksa alın: Preston Radcliffe, Isaac Zapruder ve Wilhemina Carpenter. İçindekiler daha sonra işimizi yarayacak. Haritanın yukarılarına doğru bir mağara göreceksiniz. İçine girin ve fareleri öldürüp gerekli gördüğünüz eşyaları alın. Biraz içerde bir ceset var. Yaklaştığınızda ruhu ortaya çıkacak ve yardım isteyecek. Yardımını kabul edin ve ilk görevinizi almış olun.

    Görevi Veren: Charles Brehgo
    Görev: Arbalah isimli şahısı öldürmek.
    Mağaradan çıkın ve haritada göreceğiniz mezar taşını yanına gidin. Virgil size birşeyler söyleyecek. Biraz daha ilerlediğiniz de karşınıza biri çıkacak. Onunla konuşurken bir ara Virgil söz isteyecek ama siz yine de kendiniz konuşun. Sonunda size saldıracaktır. Öldürün ve içinden çıkan Molochean Hand isimli kolyeyi alın. Bunu kesinlikle atmayın çünkü oyunun ilerleyen bölümlerinde işinize yarayacaktır. Şimdi biraz daha ilerleyip dünya haritasına çıkın. Bu haritada Arbalah'ın evini göreceksiniz. Oraya doğru ilerleyin. Eğer gece giderseniz kapıları kapalı olacaktır o yüzden zamanı sabaha alın. İçeri girin ve Arbalah ile konuşun ama sakın saldırgan davranmayın. Size aslında Charles'i onun öldürmediğini anlatacak ve size bir görev verecek.

    Görevi Veren: Arbalah
    Görev: Simon Fahrkus'tan Arbalah'ın artifactini almak.
    Simon Fahrkus'a gitmelisiniz ancak yerini sadece Charles Bregho biliyor. Yanına gidin ve onunla konuşun. Eğer hala onun görevini tamamlamak isterseniz ona yalan söyleyin ancak sonunda gerçeği açıklamayın. Şimdi yerini bildiğimize göre Simon Fahrkus'un evine gidin. Zamanı sabaha alın ve onunla konuşun. İkna ederseniz size artifacti verecektir. Yoksa öldüredebilirsiniz. Artifacti alınca Arbalah'a geri dönün ve ona artifacti verin. Sizi kutsayacaktır. Hala Charles'in görevini bitirmek isterseniz Arbalah'ı öldürün. Kutsaması kaybolmuyor. Böylece biraz daha exp alabilirsiniz. Şimdi işimiz bittiğine göre Shoruded Hills'e gidin.




    Shrouded Hills
    Şehre girergirmez yanınızdaki adam ile konuşursanız onun bu şehrin şerifi olduğunu, şehirdeki bazı kişileri ve Besse Toone madeni hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca size şehirden tek çıkış yolunun kuzeydoğudaki köprü olduğunu ama hırsızların köprüyü tuttuklarını söyleyecek. Öncelikle bunları umursamayın çünkü bol bol exp toplayacağız. Biraz yukarı gidince William Radcliffe olduğunu söyleyen bir adamla karşılaşacaksınız. Onun sözüne güvenmeyin. Bir ara konuşmada yüzüğü ona vermenizle ilgili bir söz gelcek.Asla yüzüğü ona vermeyin. Kasabaya adım attığınızda Virgil Elder Joachim'in Inn'de olduğu söyleyecek. İçeri girin. Buradaki beyaz kıyafetli ogre en az 8 karizmaya sahipseniz grubunuza katılıyor. İmkanınız varsa alın gerçekten iyi bir dövüştü. Bu 8 karizmadan kastım karizma grubunuza kaç kişi alabileceğinizi belirliyor. 8'de 2 kişi olduğundan daha aşağı ise ve Virgil de grubunuzda olduğuna göre alamazsınız. Inn'in sonundaki odaya girince içerde iki ceset ve bir not bulacaksınız. Not Virgil'e. Tarant'a gittiğimizde posta ofisinden telgraf almamızı söylüyor. Şimdi dışarı çıkın Ristezze's Imported Goods'a gidin. İçerideki Ristezze ile yüzük hakkında konuşun. Yapıldığı dükkan P. Schuyler & Sons hakkında konuşun. Size bu bilgiyi vermek karşılığında bir kaç şey isteyecek: Ya elinizdeki kırık kamerayı vermenizi ya da Bessie Toone'ye ait bir eşya isteyecek. ASLA kamerayı vermeyin. İleri de inanılmaz bir faydası olacak. Eğer dediğim gibi Pickpocket özelliğini arttırdıysanız cebinden evinin anahtarını çalın. Gece uyuduğunda kasasından yüklü miktar para çalabilirsiniz. Ayrıca yatağının yanındaki komidinde Tarant'ın haritası ve P. Schuyler & Sons hakkında yeterli bilgi bulacaksınız. Ancak ben yine de şehrin batısında bulunan madene girmenizi ve ilerleyerek orada bulunan Bessie Toone'nin hayaletinin yanından ayakkabısını almanızı öneririm. Hem görev tamamlamış olursunuz hem içerdeki düşmanlarla iyi exp toplar hem de ileriki görevlerde gerekli parçaları bulabilirsiniz. Tercih sizin. (Şunu belirtmek isterim gece odasına girer ve üstüne görevi tamamlarsanız çifte exp almış olursunuz) Sonunda P. Schuyler & Sons'ın yerinin öğrenmemiz lazım. Şimdi Ristezze'nin dükkanının yanında Gurleos' Metalworking isimli bir dükkan var. Burada silahlarınız tamir edebilir ve Crash Site'tan aldığınız malzemeleri satabilirsiniz. Eğer Lloyd'a işlerin nasıl olduğu sorarsanız size bir görev verecek.

    Görevi Veren: Lloyd (Blacksmith)
    Görev: Pure Ore getirmeniz gerekiyor.
    Pure ore'u Bessie Toone madeninde bulacağınız Iron Ore ve Steel'i birleştirerek bulabilirsiniz. Bunun için bir karakter puanınızı buna harcamalısınız. Seçim sizin. İlerleyen bölümlerde birkaç şehirde de bulabilirsiniz. Ödülünüz sadece bir dagger ama önemli olan alacağınız exp. Zaten teknoloji de ilerliyorsanız büyüye göre daha hızlı seviye atlayacağınızdan bir puanınızı veriverin gitsin. (bence)

    Görevi Veren: Jongle Enchantments'daki Jongle Dunne
    Görev: Havayı kirleten makinayı yok etmek.
    Şehre ilk girdiğiniz yerdeki tapınağa girin. (Pek benzemiyor ama kapısına gelince öyle yazıyor) İçerde pek çok fare var. Onları öldürün ve ilerideki makinanın yanına gelin. Burada bir adam var. Maalesef o da ölecek. Önce biraz uzak durun ve Crash Site'tan ve Bessie Toone madeninden aldıysanız dinamitin birini kontrol kutusuna atın. Makina oldukça hasar alacaktır. Şimdi savaş moduna geçin ve ALT tuşuna basılı tutarak makinaya atak verin. Yanlız dikkatli olun çünkü silahınız hemen kırılıyor. Siz bir kere atak verdiniz mi Virgil de vuracaktır. Buna dikkat edin ve makinayı patlatın. Daha sonra Jongle'ın yanına gidin ve ödülünüzü alın. Eğer ilgilenirseniz size bir görev daha verecek:

    Görevi Veren: Jongle Dunne
    Görev: Jongle'ın paketini almak.
    Bu görevi bitirmek için Dernholm'a gitmeniz gerekiyor. Yapacağımız bir iki görev daha var. Zaten köprüyü temizlemedikten sonra Dernholm'e de gidemiyorsunuz. Dernholm'de Dolan's General Store'da bulunan Charles Dolan'dan paketi alabilirsiniz. Dernholm'e gittiğimizde tekrar hatırlatacağım. Ama siz yine de çevrede dolaşanlara yerini sorun ki dünya haritasına çıktığınızda sorun olmasın. Eğer bulamazsanız koordinatları : 1236W,1653S .

    Görevi Veren: Constable Owens (şerif)
    Görev: Parçaladığınız makinayı tamir etmek.
    Bu görevi yapmak için sadece Bessie Toone madenine gideceksiniz ve kuzeydoğuya doğru ilerleyeceksiniz. Buradaki metal varillerden birinin içinde eski bir dişli parçası var. Bunu şerife götürmeniz lazım ancak SAKIN Jongle Dunne'nin Dernholm'deki paket görevini bitirmeden makinayı onarmayın. Bunu yaptığınızda Jongle Dunne size kızacak ve göreviniz iptal olacak. Ödül düşüktü zaten ama alacağınız exp puanlarından olmayın derim ben.

    Görevi Veren: General Practitioner'daki Doc Roberts (Ristezze'nin dükkanının hemen kuzeydoğusunda)
    Görev: Banka soygununu durdurmak.
    Doc Roberts ile konuşursanız bankanın soyulacağını ve engellememiz gerektiğini söyleyecek. Konuşmanın sonunda vereceği ödül ile ilgili konuşacaksınız. Eğer büyüye yönelmekte olduğunuzu söylerseniz Enchanted Sword, teknolojiyi söylerseniz Axe, kararsız olduğunuzu söylerseniz size bir Revolver verecek. Seçimizi yapın ve Doc ile bankanın önünde buluşun. Onunla konuşup hazır olduğunuzu söylerseniz grubunuza katılacak ve bankaya dalacaksınız. İçeri de 3 tane adam var. Özellikle silah kullananlar çok ıskalıyor. Doc ateşli silahları çok iyi kullanıyor. İşiniz kolay olacaktır. Ama dikkat edin oyundaki bir bugdan olabilir bazen durduk yere Doc size saldırıyor 3 adamı da öldürünce. Böyle bir durum olursa baştan oynayın. Neyse görevi bitirince tekrar Doc ile konuşun ve ödülünüzü alın.

    Görevi Veren: Innkeeper'daki Jacobs Bens (ogre'nin yanındaki adam)
    Görev: Bankayı soymak.
    Az önce soyulmaktan kurtardığımız bankayı şimdi de soyacağız. Jacobs Ben size paranın yarısını teklif edecek ve size kasanın şifresini verecek. Bankaya girin. Eğer skilliniz varsa Bank Teller'ın cebinden anahtarı çalın. (Tekrar söylüyorum bence Pickpocket kesin gerekli) Ya da gece yattığında ona dalın ve öldürün. Ancak şansınıza korumalarda size dalarsa işin içinden çıkmazsınız haberiniz olsun. Neyse kapıyı açın ve kasanın yanına gelin. Kasanın içinden 500 altın alacaksınız. Dışarı çıkın. Inn'in hemen altında bulunuyor Jacobs. Ona paranını yarısını verin ve bu görevi de bitirin. Eğer parayı vermezseniz büyük bir şey olmaz ama exp alamazsınız 250 altın için değmez bence.

    Görevi Veren: Bessie Toone madeninin hemen altındaki evde bulunan Percival Toone
    Görev: Madeni Bessie Toone'un hayaletinden kurtarmak
    Bu görev oldukça uzun ve 3 şehirde birden geçiyor. Öncelikle görev hakkında Percival ile konuşurken saldırgan olmayın. Biraz asabi davranıyor ama aldırmayın. Görevi alınca madende Bessie Toone'un ruhu ile konuşun. Size sürekli Sarah'dan bahsedecek. Percival'a geri dönün ve annesiyle konuştuğunuzu size Sarah dediğini söyleyin. Sarah'nın kardeşi olduğunu ve Dernholm'de yaşadığını söyleyecek. Dernholm'e gidince onunla konuşacaksınız ve size hatırlatacağım ama yine de kısaca anlatayım. Sarah kardeşinin madeni Tarant'ta birine sattığını söyleyecek. Tarant'a gittiğinizde tapuyu alacak ve ya Percival'a ya da Sarah'a vereceğiz. Tabii aldığımız ödül de değişecek. Şimdilik sadece görevi alın çünkü şehirden çıkmaya az kaldı.

    Eğer tüm görevleri yaptıysanız artık şehirden ayrılma vakti gelmiş demektir. Şerif ile köprüyü tutan hırsızlar hakkında konuşun. Size köprüyü kurtarmanız karşılığında küçük bir ödül verecek. Bu hırsızları halletmenin üç yolu var:

    1.Yol: Eğer Persuasion yeteneğiniz yüksekse (ki yüksekten kastım biraz arttırdıysanız. Çünkü daha oyunun başında yüksek level olmadığınıza göre olabildiği kadar) onları sizin Thieves Underground üyesi olduğunuza ikna edebilir ve uzaklaşmalarını sağlayabilirsiniz. Eğer varsa kesin yapın çünkü size Thieves Undergorund hakkında bilgi veriyorlar ve bu ileride de işimize yarayabilir. Ayrıca giderken size 200 altın da bırakacaklar.
    2.Yol: Geçiş için istedikleri parayı verebilirsiniz ki bunu sakın tercih etmeyin. (1000 altın)
    3.Yol: Benim tercih ettiğim hepsini öldürme yolu.

    Tercihinizi yapın ve şehrin kuzeydoğusundaki köprüye doğru yol alın.Burada hırsızların başı Lukan ile konuşun. Dövüşecekseniz biraz dikkatli olun Lukan'da pek bişey yok ama yanındaki Ogreler iyi savaşıyor. Onları öldürünce Lukan'ın cesedi üzerindeki anahtarı alın ve köprüden geçin. Köprünün sonunda şehre ilk geldiğimizde bizden yüzüğü isteyen adam gelecek. Yüzüğü yine vermeyin ve onu öldürün. Üstünde G.L imzalı bir not bulacaksınız. İleride kim olduğunu öğreneceğiz. Biraz daha ilerleyip dünya haritasına çıkın ve şehre geri dönüp şeriften ödülünüzü alın. Şimdi Dernholm'e doğru yola çıkın. Unutmadan Shoruded Hills'de Ristezze'den kürek almayı unutmayın ileride oldukça işinize yarayacak.

    Dernholm
    Dernholm'e geldiğinizde hemen soldan devam edip Dolan's General Store'a girin ve Charles Doran'a Jongle'ın paketini almaya geldiğinizi söyleyin. Paketi size verecektir. Paketimizi aldığımıza göre buradaki işimiz bitince Shrouded Hills'e dönüp görevimizi tamamlayabiliriz. Ancak burada 2 tane quest var:

    Görevi Veren: Şehrin batısındaki evlerin birinde (önünde çöp kutusu olan) bulunan Glayds
    Görev: Glayds'ın yüzüğünü Archibald'dan almak.
    Bu görev sonunda bir ödül almayacaksınız sadece exp için yapıyoruz. Şimdi şehrin doğusundaki limana gelin ve oradaki evlerin birinde Archibald'ı bulun. Persuasion skilliniz yüksekse onu ikna edebilir ya da direk öldürebilirsiniz. Öldürünce elinden yüzüğü alın ve Glayds'a geri dönün. Asla ona Archibald'ı öldürdüğünüzü söylemeyin yoksa görev iptal olur. Yüzüğü verirken eğer iyi karakteri oynuyorsanız para istemeyin.

    Görevi Veren: Şehrin kuzeyinde bulunan sarayın içindeki King Praetor
    Görev: Black Root'tan vergiyi toplamak.
    Saraya girince dümdüz ilerleyin ve kral ile kounşun. Ondan bir görev istediğinizde size Black Root'un vergileri vermek istemediğini söyleyecek.Görevi kabul edin.

    Saraydan çıkınca dümdüz yolu takip edin aşağı doğru. Yolun sonundaki evde Sarah bulunuyor. Onunla konuşun. Bazı gerçekleri öğreneceksiniz. Şimdi bir karar vermeniz gerekiyor. Ya Sarah'a ya da Percival'a yardım edeceğiz. Percival size 500 altın verecek ama tekrar madeni satacak. İyi karakterseniz Sarah'a yardım edin. Size Filament Sword verecek. Fena değil başlarda işinize yarar. Eğer Sarah'ı seçerseniz ona yardım edeceğinizi söyleyin. Şimdi şehirden çıkın ve öncelikle Shrouded Hills'e gidin.

    Shrouded Hills
    Öncelikle paketini Jongle'a verin ve görevi tamamlayın. Ardından şerif ile konuşun ve makinayı onaracak parçayı ona verin. Oldukça iyi exp alacaksınız. Şimdi köprüden geçip şehirden çıkın ve Black Root'a yol alın.

    Black Root
    Black Root'ta oyun boyunca kullanacağınız süper bir kılıca sahip olacaksınız tabii Melee yeteneğini kullanıyorsanız. Şimdi şehrin doğusunda bulunan büyük binaya girin ve Mayor of Black Root ile konuşun.

    Görevi Veren: Mayor of Black Root
    Görev: Hırsızların çaldığı bıçağı almak.
    Şehrin kuzeybatısındaki tren istasyonundan biraz yukarı ve batıya ilerleyin. Nehri geçen bir yol göreceksiniz. Yol ikiye ayrıldığında yukarı çıkın ve hırsızların kampına gelin. Burada çadırın önünde duran elf ile konuşun. (D'ak Taan) Onunla konuşurken bıçağı istediğinizde 3 seçenek çıkacak. Ya 300 altına satın alacaksınız, ya hepsini öldüreceksiniz ya da size verdikleri bir görevi tamamlayacaksınız. Görevi tavsiye ediyorum çünkü exp alırsınız. Görevlerden çok iyi bir hırsız olduğunuzu söylerseniz; şehrin güneybatısında bir evde cüce biri var. Konuştuğunuzda size sürekli kızıyor. İşte onun arkasındaki sandıktan D'ak Taan'ın istediklerini çalmalısınız. Eğer görevde ikinci seçeneği seçerseniz (ki bunu tavsiye ederim) sizden bir zehir almanızı söyleyecek. Bunun için şehre ilk geldiğiniz yerden güneydoğuya doğru ilerleyin. Önünde çöp kutusu olan eve girin ve Grunwalde ile konuşun. Ne yaparsanız yapın size zehiri vermeyecek. O zaman size saldırmasını sağlayın olmazsa direk dalın. Elindeki silah oyun boyunca işinize yarayacak müthiş bir silah. Vuruş ve hız olarak pek iyi olmasa da özellikle zehir açısından neredeyse oyundaki en güçlü silah. Onu öldürünce cesedinden silahı ve zehri alıp D'ak Taan'a getirin. Size bıçağı verecektir. Şimdi Mayor'a gidin ve ona Tarant korumalarının şehri yeteri kadar koruyamadıklarını söyleyin. Size katılacak ve bıçağı vermenizle birlikte size vergileri verecek. Hemen Dernholm'e gitmeyin. Bir iki görev daha var burada.

    Görevi Veren: Mayor'un sarayının sağındaki Halfling Wizard
    Görev: Eski bir oyun oynamak.
    Mayor'un evinin sağındaki halfling wizard ile konuşursanız size bir oyun teklif edecek. Kabul edin. Size sorduğu bilmeceye "a clock" cevabını verin. Şimdi sıra ikincisi ile konuşmakta. İkinci adam az önceki hırsız kampının batısında yer alıyor. Ona gidip konuşun. Bu bilmecenin cevabı ise "the spring" . Üçüncü hemen kuzeyde bulunuyor. Onun sorusunun cevabı ise "the fire". Eğer yanlış cevaplarsanız bir grup undead size saldıracak ama alacağınız exp daha iyi görevi bitirerek. Ödülünüz Mysterious Gem. 50. level bir halfling çağırıyorsunuz. Hiç bir işe yaramaz. Sadece bilmeceler güzel ve exp alacağımız için yaptık bu görevi.

    Görevi Veren: Az önce Grunwalde'nin evinden devam ettiğinizde hemen kuzeydeki evde bulunan Mrs.Cameron
    Görev: Liam'ın çalışma evine bakmak ve durumunu kontrol etmek.
    Mrs.Cameron ile konuştuğunuzda size oğlunu kontrol etmenizi söyleyecek. Ödülü gerçekten güzel. Haritada Liam's Workshop belirecek. Oraya gidin. Biraz soldaki binaya girin. Burada yatağın yanındaki komodinden Liam'ın günlüğünü okuyun ve alın. Şimdi hemen solunuzda bir sandık var. İçinde birkaç gerekli malzeme var ama ileride de var. Ona göre kırması zor bir sandık. Eğer lockpick varsa açın. İçinden bir Magical Trap ve Scroll of Disperse Magick var. Şimdi dışarı çıkın ve aşağı doğru ilerlemeye devam edin. Burada karşınıza size göre çok güçlü yaratıklar çıkacak. Yoldan devam ederken bir ceset bulacaksınız. Buraya kadar 3 yaratık var ve bunlarla savaşmak zorundasınız. Cesedin üzerinde de Magical Trap var. Şimdi sola doğru ilerleyin. Bir portal var ve etrafında da sürüyle yaratık. Bunları öldüremezsiniz uğraşmayın. Direk portalın yanına gelin ve tuzağı ya da parşomeni üstünde kullanarak kapatın. Yaratıklar ölecekler. Şimdi Black Root'a dönün ve Mrs.Cameron ile konuşun. Ona günlüğü verdiğinizde size Liam's Chapeau of Magnetic Inversion verecek. Gerçekten iyi bir başlık. Teknolojiye yöneliyorsanız da tam size göre.

    Dernholm'e dönün ve krala vergileri verin. Burada yapacağımız bir iş kalmadı. Şimdi Arcanum'un en büyük ve gelişmiş şehri olan Tarant'a gideceğiz. Burada size adresler vereceğim eminim bunlara göre kolayca yol bulabilirsiniz. Tarant'a ya yürüyerek gidin ya da Black Root'ta trene binin. Yürümenizi tavsiye ederim çünkü arada çok güçlü yaratıkların çıkmasına rağmen iyi exp toplayabilirsiniz yollarda.

    Tarant
    Sonunda Tarant'a geldik. İlk girdiğiniz yerin adı Boil. En az 20.level olmadan pek bulaşmayacağız. Burada da görevler yapacağız ama şimdilik uzak durmakta fayda var. Size köprüden devam edin ve şehrin asıl kısmına ulaşın. Herşeyden önce 79 Kensington Broadway Telgraph Office'den telegrafınızı alın. Burada ana görev için yapacağımız çok fazla birşey yok ama oldukça fazla yan görev var bu da demek oluyorki çok level atlayacağız. Ana görev için yapmamız gerekeni en son yazacağım. O yüzden yan questleri istemeyenler direk yazının sonuna gitsinler.

    Görevi Veren: Telgraf Ofisinin hemen güneyinde yolun köşesinde duran Matthew Jameson
    Görev: Kayıp evlilik yüzüğünü bulmak.
    Hemen Matthew'un önündeki kanalizasyon kapağından inin. Biraz batıya gidince bir grup fare ve yüzüğü bulacaksınız. Matthew'a geri dönün ve yüzüğü verip görevi tamamlayın.

    Görevi Veren: 44 Polton Cross'daki Mr. Wright
    Görev: Notu Mrs.Halster'a iletmek.
    44 Polton's Cross Tarantian Editorial Office'de bulacağınız Mr.Wright zeplin hikayenize karşılık size 500 altın verecek. Kabul edin ve anlatmaya başlayın. Konuşmanız bitince daha fazla iş isteyin. Size bir not verecek ve 48 Devonshire Way'deki Mrs.Halster'a iletmenizi isteyecek. Notu iletin ve geri dönüp görevi tamamlayın.

    Görevi Veren: Tarantian Editorial Office'in batısında tren garının girişindeki Jared
    Görev: Wilhemina için mezar taşı yaptırmak.
    Hatırlarsanız Crash Site 'da bir not almıştık cesedin üzerinden. O notu Jared'e verince sizden sevgilisi için mezar taşı yaptırmanızı isteyecek. 12 East End Avenue'e gidin ve içerdeki adamdan mezar taşı yapmasını isteyin. (Eğer bulamazsanız metro ile Warehouse District'e gidin)
    Görevi Veren: Tarant limanının doğusundaki depolardan birinin önündeki Simon Plough
    Görev: Simon Plough'un deposundaki tüm fareleri öldürmek.
    Bu görev için ödül almayacaksınız sadece bol bol exp toplayacaksınız. Size anahtarı verecek. İçeri girin ve soldaki binaya girin. Buradaki sandığın içinden anahtarı alın ve sağdaki binaya girin. Gördüğünüz tüm fareleri öldürün. Geri Simon Plough'a dönüp görevi bitirin.


    Görevi Veren: 37 Devonshire Way'deki Evelyn Garringsburg (Matthew'un olduğu sokaktan içeri girin zor bulması)
    Görev: Çalınan tabloyu geri getirmek.
    Bu görevde Evelyn Garringsburg'un çalınan tablosunu bulmalısınız. Öncelikle 77 Vermillian Road'da kapıda duran koruma ile olay hakkında konuşun. Size klübe giren kişilerin bir listesini verecek. İçlerinden birisi ziyaretçi diğerleri üye; Rorry Limes. Şimdi East End Avenue'daki City Hall'e gelin ve alt kata inerek Hall of Records'a ulaşın. Burada soldaki kapıdan girin ve oradaki görevliye Rorry Limes'ın adresini sorun. Size 57 Muilligan Bone Alley'de oturduğunu söyleyecek. Burası mezar taşı yaptırdığımız yerin hemen yanında. Bence onu öldürün ve üstündeki anahtarı alıp odadaki resmi alın. Buradaki kasayı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Şahsen ben gerekli gördüğüm malzemeleri buraya depolamıştım. Resmi Evelyn Garringsburg'a götürün ve ödülünüzü alın.
    NOT: Bu resmin yerini başka türlü de öğrenebilirsiniz ancak o zaman o görevden alacağınız ödül boşa gidecektir. Şimdi o görevi yapacağız.

    Görevi Veren: 42 Polton Cross'da bulunan Delores Beston
    Görev: Kristal küre bulmak.
    Bunun için sizden Madam Toussaude'dan kristal küresini almanızı isteyecek. 77 Devonshire Way'a gidin ve onunla konuşun. Saldırgan olmayın. Bir seçim yapmalısınız. Ya Delores Beston'ı seçecek ve Madam Toussaude'u öldüreceksiniz ya da Madam Toussaude'un yanında olacaksınız. Öldürüseniz sizi lanetlicek ve karizmanız (ch) 1 düşecek. Bence onun yanında olun. Size kristal küreyi verecek ve gidip Delores'e vermenizi söyleyecek. Ona verdiğinizde Delores lanetlenecek ve ölecek. Geri Madam Toussaude'a dönün. Eğer az önceki görevi yapmadıysanız size Evelyn Garringsburg'un resminin yerini söyleyecek. Biz yaptığımıza göre ödülümüz +1 karizma.

    Görevi Veren: Şehre girdiğimizde köprüyü geçince metronun yanında bir kadın var; Cassandra Pettibone
    Görev: Elf taşını çalmak.
    Cassandra Pettibone ile konuşursanız size buranın güvenli olmadığını evinde konuşmak istediğini söyleyecek. 3 Lungtun Road 'a gidip onunla konuşun. Sizden yeni kazı ile çıkarılan Elf taşını çalmanızı isteyecek. Tarant'tan çıkın (en hızlı yol metro ile Boil'e gidip güney batıya doğru gitmek) ve Elven Ruins'e gidin. Burada ölü bir ceset ve 4 tane elf göreceksiniz. Onlarla konuşurken SAKIN Cassandra Pettibone'ın size böyle bir görev verdiğini söylemeyin yoksa görev iptal olur. Onları öldürün ve aşağı inin. Buradaki yaratıklar sizin için pek zorlu olmayacak. Sadece batıya doğru giderken orada mumyalar var onlar biraz güçlü. Hepsini öldürün sağdaki mezarların yanında bulunan Elven Stone'u alın. Oldukça ağır ve çantanızda yer kaplayan bir taş ona göre hazırlık yapın. Şimdi taşı geri Cassandra Pettibone'a götürün ve görevi tamamlayın.

    Görevi Veren: Devonshire'da Madam Lil's de bulunan Madam Lil
    Görev: 3 farklı görev alacaksınız.
    1.Görev: Eğer kadın karşılığında onun bir işini yapmayı kabul ederseniz size görev verecektir. Eğer erkek iseniz ilk göreviniz 46 Devonshire'da bulunan Laura ile konuşup ondan Madam Lil'in kolyesini almak. Laura ile konuşurken saldırgan olmayın biraz asabi bir kadın. Ayrıca Persuasion skilliniz oldukça yüksek ise onu ikna ederek Madam Lil için çalışmasını sağlayabilirsiniz. Böylece sizinle orada bedava ilgilenecektir. Eğer kadın iseniz (tabii kadın karşılığı almıyorsunuz görevi noimage) size 64 Grimson Way'da bulunan Mr. Franklin'e gitmenizi söyleyecek (aman dikkat noimage) İşiniz bitince Madam Lil'den ödülünüz olan 300 altını alın.
    2.Görev: Madam Lil sizden Vermillion yolunda bulunan Dridesdale Inn'in önündeki Mr.Langley'den borcu olan 400 altını almanızı isteyecek. Onunla konuşun. Size şimdilik 200 altın verecek ve kalanını 5 gün sonra vereceğini söyleyecek. Zamanı 5 gün ileri götürün ve parayı alıp Madam Lil'e götürün.
    3.Görev: Madam Lil bu sefer de 48 Devonshire Way'de oturan Mrs.Halster'a bir hediye götürmenizi isteyecek ama ona bunun kocasından olduğuna inandırmalısınız. Görevi bitirince tekrar Madam Lil'e dönün. Sürüyle kadın kazanmanın yanında bol bol da exp kazandık noimage

    Şimdilik yapacak pek görev kalmadı. Bir kaç tane daha var ama bazıları çok yüksek level gerektiriyor. Zaten ileride Tarant'a geri geldiğimizde farklı görevlerle de karşılaşacağız. Şimdi Bessie Toone madeninin sorununu halledelim. 25 Lion's Head Circle'a gidin. Burası depoların daha doğusunda yer alan bir bölge. Yine de bulamazsanız metro ile Commercial District (Station E) gidin hemen sağda. İçeride Stanton Importers ile konuşun. Şimdi tapuyu almak için 3 yolunuz var:
    1.Yol: En kolayı ve tavsiye ettiğim satın almak.
    2.Yol: En hoşuma giden yol. Eğer yüksek Persuasion skilliniz varsa onunla konuşun ve Industral Council üyesi olduğunuzu, yakında arsaların zorla alınacağı ve değer kaybedeceğini söyleyin. Başarırsanız size teşekkür edecek ve tapuyu verecek. Zaten Persuasion ile oyun daha bir zevkli ve değişik oluyor. İleri de sadece Expert seviye Persuasion ile yapabileceğiniz bir görev bile olacak!
    3.Yol: İçerideki herkesi öldürün. Ama şimdilik bu kadar güçlü olduğunuzu sanmıyorum. Eğer teknolojiyle molotof kokteyl yapıyorsanız 20-30 tane ile belki ama bence gereksiz.
    Tapuyu alın ve Dernholm'e gidin. Sarah'ı bulun ve tapuyu ona verin. Teşekkür edecek ve size Filament Sword verecek. Eğer Pervical'a dönerseniz de sadece para alacaksınız. Sarah'ı tavsiye ederim.
    NOT: Eğer şansınıza bir bug olur da gittiğinizde adamları bulamazsanız şaşırmayın bu görevi yapamayacaksınız demektir. Aslında kılıç gerçekten güzel ama kısmet noimage Ben 3. oynayışımda bu sorunla karşılaştım kesin olacak diye bir şey yok ayrıca...


    Şimdi ana göreve devam edelim. 44 Devonshire Way'e gidin. Burası Evelyn Garringsburg'un evinin biraz kuzeydoğusunda binaların ortasında. İçeride James Kingsford var. Onunla konuşun. Size yardımcı olmuyor. Ya öldürün ya da cebinden anahtarı çalın. Bence öldürüverin gitsin. Anahtar ile öteki odaya geçin köşedeki trap door'dan aşağıya inin. Burada iyi malzeme bulacaksınız. İki kat aşağıya inince iki tane kapı göreceksiniz. Sağdaki tuzaklı. Biraz ilerleyince karşınıza 3 kişi çıkacak. Ortadaki ile konuşun ama saldırgan davranmayın. Biraz diklenirseniz size dalıyorlar. Onlara yüzüğü sorun ve kime ait olduğunu öğrenmeye çalışın. Sonunda babalarıyla konuşmanızı isteyecekler. Gelen hayalet ile konuşun ve yüzüğün sahibini öğrenin. Yüzük Gilbert Bates'e ait. Bu adam Arcanum'un en büyük teknolojisine sahip kişisi. (Sanki ismi Bill Gates'i hatırlatıyor noimage) Unutmadan hatırlatayım; oyun boyunca pek çok Unidentified malzeme bulacaksınız. Bunları bazı şehirlerde bulacağınız çingeneler yardımıyla anlayabilirsiniz. Tarant'takine gitmenin en kolay yolu;metro ile Warehouse District'e gidin. Oradan güneydoğuya doğru ilerleyin. İşinizi halledince biraz doğuya gidince dünya haritasına çıkıp kolay oldan Tarant'ın merkezine geri dönebilirsiniz. Ayrıca P.Schvyler & Sons dükkanının önünde bulunan adamın adı Magnus. İçeride işinizi halledince eğer en az 8 karizmanız varsa grubunuza katılıyor. Kesin tavsiye ederim. Dövüş açısından değil ama oldukça hızlı ve basit yapılan bir silah olan Balanced Sword'u ona yaptırabiliyorsunuz. Zamanla çok daha iyi şeyler de yapabiliyor. Yine de siz bilirsiniz...

    Bu kadar bilgiden sonra şimdi sıra Gilbert Bates'e gitmekte. Onun malikanesini East And Avenue'da bulabilirsiniz. Zaten girişinde korumalar ve dev bir kapı var kolayca bulabilirsiniz. İçeri girmeden önce kapıdaki görevlinin verdiği görevi yerine getirmelisiniz. Göreviniz Gilbert Bates'in fabrikasındaki sabotajları engellemek. Bunun için 18 Ten Hands Alley'deki fabrikaya girin. Buradaki buharlı makinanın yanına gelince saati gece 00:30'a kadar ilerletin. Birden ortaya bazı adamlar ışınlanacak. Bunları öldürünce koruma ile konuşun ve sonunda Gilbert Bates'in malikanesine girebiliriz. İçeri girin ve ikinci kata çıkarak Gilbert Bates ile konuşun. Konuşmada önemli bilgiler edineceksiniz. Ama kısaca şimdiki görevimizin Black Mountain Clan'ı araştırmak olduğunu söyleyeyim. Gerekli bilgiyi alınca Black Mountain Mines'a doğru yola çıkın. Buraya gitmeden olabildiğince kaliteli malzeme toplamaya, bol bol iyileştirici ve kullanıyorsanız cephane almaya özen gösterin. Çünkü oldukça uzun sürecek ve zorlu savaşlar yapacaksınız.Hazırlanınca yola çıkın ve madene ilk adımınızı atın.

    Black Mountain Mines
    Burası oyunun başları için oldukça zorlayıcı bir yer. Ama iyi level atlayacaksınız. Girdiğinizde bakacaksınız ki yollar kapalı. Direk batıdaki kapıdan girin. Girdiğiniz kat oldukça uzun. Pek çok yaratık ile karşılaşacaksınız. Ama Ore Golem ve benzerilerine fazla bulaşmayın derim. Zırhınıza ve silahınıza oldukça zarar veriyorlar ve öldürmesi de zor. Büyücü isenin belki ama teknolojide ilerliyorlarsanız umursamayın. İlerlerken karşınıza bir ceset çıkacak. İçinde iki tane parşomen ve yine G.L imzalı bir not var. Bu parşomenler inanılmaz işinize yarayacak. İlerlemeye devam edin. Bir ara öyle bir odaya geleceksiniz ki içeri de sürüyle zorlu yaratık var. Onları umursamayın direk koşun ve üst kata çıkın. Şimdi yanınızda 3 tane kapı var ve biraz daha kuzeye giderseniz başka bir kapı göreceksiniz. Soldan üçüncü kapı ile kuzeydeki kapı aynı mekana çıkıyor sadece yerleri farklı. Burada da oldukça iyi exp ve malzeme toplayabilirsiniz. Soldan ikinci kapı ile bir alt kata ineceksiniz. Burada büyük çaplı bir ordu ile savaşacaksınız. Pek zorlu değil sadece uzun süren bir savaş. Bunları hallettikten sonra kuzey batıdan ilerleyin ve iki kapının yanına gelin. Kapıdan geçince Sense Hidden Traps parşomenini kullanın. Böylece bir tuzağa yaklaştığınızda farkedeceksiniz. Uzun bir koşunun ardında bir dwarf'un yanına geleceksiniz. Onunla konuşun ama öldürmeyin. Dediklerinden hiçbir şey anlamıyacaksınız. Arkasındaki taşa tıklayıp gerçekleri öğrenin. Şimdi Black Mountain Clan'ın Isle of Despair'a sürüldüğünü ve bazı elflerin aracı olduğunu öğreneceksiniz. Yolları geri dönemeyeceğize göre Scrool of Exiting'i kullanın. (ilk cesette bundan bir tane var) Dışar çıkınca geri Tarant'a doğru yola çıkın.

    Tarant
    Burada yapacağımız bir şey yok. Sadece Gilbert Bates ile konuşun. Sizden Isle of Despair'a gitmenizi isteyecek. Bunun için önce Ashbury'ye gitmeli ve kaptan Edward Teach ile konuşmalıyız. Ashbury'ye gitmeden önce küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Buraya geldiğinizde Dodge ve Melee yeteneklerini kullanıyorsanız neredeyse son seviyeye getirmiş olmalısınız. Şimdi Black Root'a dönün ve burada Mayor'un evinin batısındaki köprüden geçin. İkinci köprüden geçmeden aşağıda Herkemer Oggdoddler var. Onunla konuşurken size hayat hikayesini anlatacak. Önemli olmadığını söyleyin ve sürekli "Please continue" seçeneğini seçin. Sonunda sizden hoşlanacak ve istediğiniz yetenekleri expert seviyesinde öğretecek. Sağdan soldan Apperantice öğretenleri bulun ve para karşılığı Dodge ile Melee'yi öğrenin. Sonra ondan bunları Expert yapmanızı isteyince karşılıksız yapacak ve Master yapmak için Stillwater'daki Adkin Chambers'i bulmanızı ve onun kör olduğunu söyleyecek. Şimdilik Expert seviye yeterli emin olun yetenekleriniz daha da süper hale gelecek. Sonra Stillwater'a gideceğiz. Orada gerekli açıklayamyı yapacağım. Şimdilik siz Ashbury'e gidin.

    Ashbury
    Burada yapacağımız tek tük görevler var ama oyundaki en büyük yardımcınız olacak köpeği burada edineceğiz. Şimdi şehrin kuzey doğusuna doğru (limana giden yolda) Ashbury Holstery'nin sağında birinin bir köpeği tekmelediğini göreceksiniz. Ya sözlerinizle korkutun ya da parasını verin ama ne yapıp edip köpeği grubunuza katın. Bu köpek inanılmaz hızlı ve güçlü. Ayrıca ne zırh giyiyor ne de silah kullanıyor. Grubunuzda "Max Followers" da yer de tutmuyor. Sadece trenlere binemiyorsunuz o kadar. Ama emin olun oyunun başından sonuna hep yanınızda olacak bir eleman. Bazı adamlar yaptığınız davranışlara göre grubunuzdan ayrılabilir ancak köpek için bu geçerli değil. Neyse biz hemen buradaki yan görevlere geçelim.

    Görevi Veren: 12 Trellis Way 'in önünde duran adam
    Görev: Zırhını evden almak.
    Adam size içeri girip zırhını almanızı isteyecek. (daha doğrusu çalmanızı) Kapıyı açınca üstünüze mekanik bir örümcek saldıracak. Silahınız hasar alacağından siz vurmayın köpeğiniz halletsin. Sonra köşedeki Trap Door'u kullanarak aşağıya inin. Burada ortadaki kutuya yaklaşınca içinden bir robot çıkacak. Yine tavsiye köpeğin yardımını kullanın. Sonra odanın kuzeyindeki sandıktan zırhı alın. Emin olun gerçekten güzel bir zırh eğer teknolojistseniz. Dışarı çıkın ister vermeyin ister verin görevi yapın sonra öldürün. Üstünden de çalabilirsiniz ama eğer etrafta nöbetçi yokken öldürürseniz daha iyi olur. Öldürmeden save edin aman dikkat.

    Görevi Veren: Şehre ilk adım attığınız yerin güneyindeki çiftlik evinin önündeki Theo Brightstart
    Görev: Size iki tane görev verecek;
    1.Görev: Biraz kuzeybatıda kalan tarlasındaki 3 domuzu öldürmek. Karşılığında 50 altın alacaksınız ama önemli olan exp. Herhalde oyunun başından sona en kolay görevlerdendir.
    2.Görev: Sizden tarlasında bulunan taşları evin yanındaki taşıma aracına koymanızı isteyecek. Bu görev için en az 10 str lazım. Alacağınız taşlar gerçekten çok büyük. Ağırlıkları kademe kademe artıyor. Üstünüzdeki HERŞEYİ bir yere boşaltmalısınız. 8x8'lik bir boşluk lazım ayrıca çantanızda. Unutmadan taşları aldığınızda yürümeniz çok yavaşlayacak ve fatigue azalacak. 5 taşı da koymanız karşılığında yine 50 altın alacaksınız. Ama bence ikinciyi istemeyin bile boşa uğraş.

    Görevi Veren: Ashbury Mezarlığının önündeki Geoffry Tarellond-Ashe
    Görev: Mezarlıkla ilgili sorunu ortaya çıkarma.
    Geoffry Tarellond-Ashe eğer kötü bir karakterseniz size katılacaktır. Gerekli biri değil bence ama asla bunu grubunuza katmak için kötü olmaya çalışmayın. İleri de çok daha iyi adamlar gelecek. Göreve geçelim: Mezarlıktakiler nedense canlanıyor. Sorunu çözmelisiniz. Burada isterseniz mezarların dibinde saatlerce bekleyerek oldukça yüksek level atlayacabilirsiniz. İşiniz bitince soldaki binadan içeri girin ve içerideki odada bulunan Trap Door'a girin. Aman dikkat Fire Elemental'ın olduğu odayı demiyorum. Aşağı inince odanın sağında bulunan kapaktan da inin. Burada kuzey doğuda bir giriş var. Oradan girince uzun bir koridora geleceksiniz. Koridorun sonunda sürüyle yaratık var. Oraya bulunan Gem of Malachi'yi alın. Geoffry Tarellond-Ashe'e geri dönün ve taşı verin. 500 altın kazanacak ve içeridekilerle birlikte inanılmaz exp alacaksınız.

    Şimdi işlerimiz bittiğine göre Isle of Despair'a gidebiliriz. Şehrin kuzey doğusundaki limana gidin ve gemisinde Edward Teach'i bulun. Ama önce limandaki satıcıya bir bakmanızı öneririm. Bir büyücü ve daha sonra gelirseniz ve teknolojist iseniz sizle konuşmaz. Bu adam Kadim Tanrılarında gerekli ilk eşya olan Li'tani'yi satıyor. Gerçekten de ucuz eğer görevleri tamamlayacaksanız alıverin. Şimdi Edward Teach'e gidip Isle of Despair'a gidin.

    Isle Of
#02.05.2009 10:04 0 0 0