Mantarlı Midye Salatası tarifi - Mantarlı Midye Salatası yapilisi

Mantarlı Midye Salatası

Neler Lazım? (6 kişilik)


20-25 adet ayıklanmış taze midye
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
5 su bardağı su
400 gram mantar
1 demet maydonoz
3-4 adet yeşil soğan
Sosu için,
2 türk kahvesi fincanında zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz şeker

Nasıl Yapılır?

1. Mantarları iyice yıkayıp tencereye su koyup, yumuşayana kadar haşlayın.
2. Derin bir tencereye su ve sirkeyi ekleyip kaynamaya bırakın.
3.Yıkanmış taze midyeleri kaynamış sirkeli suya ekleyin ve 5-6 dakika pişirin.
4. Haşlanmış mantaları süzün ve küp küp doğrayıp servis tabağına alın.
5. Taze soğan ve maydonozları ine ince doğrayıp mantarın üzerine ekleyin.
6. Midyeleri haşlayıp süzdükten sonra mantarların üzerine yerleştirin.
7. Sosunu hazırlamak için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şekeri bir kaseye alınıp çırpma teliyle iyice çırpın.
8. Sos, midye ve mantarların üzerine dökülüp iyice karıştırın ve servis yapın.

Püf Noktaları,

Midyeleri sirkeli suda haşlarsanız, midyeler kokmaz.
Sosunu ayrı bir kasede hazırlamanız, tüm malzemelerin birbirine karışmasını ve lezzetinin artmasını sağlar.
Soya sosu kullanmak istediğinize bağlıdır.
Taze midyeyi balık pazarlarından uygun fiyata satın alabilirsiniz.
Eğer taze midye bulamıyorsanız, dondurulmuş midyede de kullanabilirsiniz. Tek farkı daha uzun sürede pişmesidir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 312
favori
like
share
ucubee Tarih: 05.05.2009 13:28
midyenin hertürlüsü güzel