Assassins Creed - Tam Çözüm

Son güncelleme: 24.08.2011 18:38
Han Han foto
  • Assassins Creed Tam Çözüm - Assassins Creed Oyun Çözümü

    Bir oyun düşünün. Ortalama 15 - 20 saat boyunca soluk soluğa oyunun başındasınız. Sonra minik bir burukluk ile hüzünleniyorsunuz çünkü oyunu bitirmişsiniz. Aradan uzunca süre geçiyor fakat bir türlü oyunu aklınızdan çıkartamıyorsunuz. Assassin's Creed'den bahsediyorum. İşte oyun dünyasının en kaliteli, en güzel, en hatırlanacak ve en canlı oyunu karşımızda. Assassin's Creed öyle bir dünya ki, görkemli, muazzam bir şekilde detaylandırılmış, üstüne üstlük inanılmaz görselliği ve harikulade seslendirilmeleri olan ve adeta oyuncuyu bu dünyanın içerisine sokabilen muazzam başyapıt. Bu sadece bir dünya değil. Aynı zamanda eğlenceli be heyecanlı bir aksiyon okunu ki, yapılacak görevleriniz, keşfedilecek yerlerini hiç bitmiyor

    Oyunda bazı yerlerde ( şehirlerde, şehirlere giderken yollarda ) bayraklar ve sizi görür görmez peşinize takılan adamları görebilirsiniz ( Genellikle kıyafetlerinde haç işareti bulunuyor. ). Bu bayrakları bulabilir, adamları da öldürebilirsiniz. Birçok bayrak var ve 50-60 civarında ise haçlı askeri bulunmaktadır. Bunları öldürüp, toplayabilirsiniz.

    Sevgili Oyun Lideri okuyucuları, şimdi radarda gözüken işarete gidiyoruz. Oradan sonra doğru Damascus'a gideceğiz. Fakat yolları göremiyoruz, görmek için radarda yuvarlak içinde kartal resmi olan simgelerin bulunduğu yerdeki kulelere( Viewpoint ) çıkarak oradan ''E'' tuşuna basarak haritayı açabilirsiniz. Viewpointlerde şehri keşif ettiğimizde, eğer yoldakileri kullanırsak yolları, köyleri içince kullanırsak görev yerlerini, kurtarılacak insanları ve saklanabileceğimiz yerleri görebiliriz. Yolda giderken askerler ile uğraşmadan gitmek için askerlerden uzak durup yavaş yavaş yürüyerek ilerleyebilirsiniz. Şimdi görevimize geçelim.
    Damascus'a geldiğiniz zaman kapıdan şehre giremezsiniz. Bunun için yolun üstüne askerler tarafından itilip kakılan insanları kurtardıktan sonra bize yardım edebilecek rahipler ve bazı insanlar çağıracaklar. Bunların içine girerek Space tuşu ile askerler sizi fark etmeden rahatlıkla içeri girebilirsiniz. Girdiğiniz zamanda istediğiniz anda çıkabilirsiniz. İçeriye girdiğiniz zaman radarda gözüken kulelere çıkarak görevleri ve kurtarılmayı bekleyen insanları ve Bureau yani bizim dinlenebileceğimiz ve asıl yapacak olduğumuz yani öldüreceğimiz adamı öldürmek için gereken bilgileri almamızı sağlayan yer. Bunu yapmak için bir kaç ana görevi yapmalıyız. Bunları sizin için görevleri yaparken ana görev için önemli olup olmadığını sizlere belirteceğim.
    İçeri girdiğiniz zaman ilk işinizin kulelere tırmanıp, insanları kurtarmalısınız. Bu işlemler zaten yardımcı görev olarak belirtiliyor.
    Oyuna başladığımız zaman bize; yürüme, koşma, dua ederek yürüme, daha hızlı koşma, yürürken insanları incitmeden kenarı ittirmek ve koşarak adamlara omuz atma gibi özellikleri tanıtıyor. Ekran da görüntü gittikten sonra zamanımıza geleceğiz, konuşmalar bittikten sonra bir tuşa basarak bulunduğunuz yere uzanın.

    Burada bize biraz özellikler ekleyecekler; kartal gibi KesKin görebilme kadın kadar reflekslere ve hisse sahip olma gibi özellikleri verecekler. Bu işlem bittikten sonra bom boş bir alana geleceğiz burası; her zamanda yolculuk yaptığımız zaman bizim beklediğimiz yer, bir nevi bekleme salonu gibi bir yerdir. Şimdi hareketleri, saklanma vs. vs. gibi hareketleri öğrenmek için biraz çalışma yapacağız.
    • Solda çıkan yazıları gördükten sonra karşınıza iki insan gelecek, ''E'' tuşuna basın ve biraz bekledikten sonra tekrar basın.
    • Karşınızdaki kafasının üzerinde vazo taşıyan kadınların üzerine giderek ''Shift'' tuşuna basarak nazikçe kenarı çekerek arkadaki DNA simgesinin içine girin.
    Burada; İnsanların ilgisini çekmeden ve zarar vermeden yürümeyi öğreniyoruz.
    • Kılıcı kılıfından çıkarın ve biraz kullanın, daha sonra ''Space'' tuşu ile kılıfına geri koyun.
    Burada; Kılıcı kılıfından çıkartmak, askerlerle dövüştükten sonra kılıcı yerine sokmayı öğreniyoruz.
    • Önünüzdeki adamın yanına gidin ve ''Sağ Tuş+ Shift'' tuşlarının yardımıyla adamı arkasında DNA simgesinin içine atın.
    Burada; İleride görevleri yaparken okçuları ve bazı askerlerden kurtulmak için kendimizden uzaklaştırmanın yolunu öğreniyoruz.
    • Şimdi burada sol tarafımızda bulunan askerden daha hızlı bir şekilde koşarak ilerideki DNA simgesine gitmeliyiz.
    Burada; Hızlı koşmayı öğreniyoruz.
    • İleride duran askere ''F'' tuşu yardımıyla askere kilitlenin ve arkasına giderek ''Hidden Blade'' yani ''Gizli Silah'' ile adamı öldürün.
    • Gelen askeri öldürmeye giderken bizi tanıyacak ve soldaki merdivenlerden yukarı çıkın.
    • Karşınızdaki yerin içine girin.
    • Asker gittikten sonra bulunduğunuz yerden çıkın.

    Burada; Askerleri sessizce öldürme, onlardan kaçmayı ve saklandığımız yerden zamanında çıkmayı öğreniyoruz. Ayrıcı nerelere saklanabileceğimizi de öğreniyoruz.
    • İlerideki askerler bir şüpheliyi arıyor. Bizde onların arasından ruhları bile duymadan arkasındaki DNA simgesinin içine gideceğiz. Bunun için sadece ''Space'' tuşuna basılı tutarak DNA simgesinin içine kadar yürüyün.
    Burada; Askerler bir şüpheliyi ararken dikkatlerini çekmeden ilerlemeyi öğreniyoruz.
    • ''E'' tuşuna basarak karşımızdakileri ne olup olmadıklarını renklerine bakarak ayırt edeceğiz. Tuşa bastıktan sonra tekrar basarak çıkın.
    Burada; İnsanlara eagle vision (Kartal Bakışı)ile baktıktan sonra üzerlerinde çıkan renklerin manasını öğreniyoruz. Bu renkler;
    Beyaz: Kasaba sakini
    Sarı: Hedef
    Kırmızı: Asker(Düşman)
    Mavi: Müttefikler
    Artık Training yani ''Çalışma'' bitmiştir. Öğrendiklerimizi biraz uygulayalım. Demodan sonra ileride giden arkadaşımızın peşinden gidin, merdivenden yukarı çıktıktan sonra ilerideki adamı ''Hidden Blade'' ile öldürün ve ilerleyin. Demonun sonunda sol taraftaki merdivenlerden aşağıya inin ve komut gelince ''F'' tuşu ile düşmana kilitlenip düşmana saldırın. Olanları izledikten sonra hemen tahtaların tepesinden ilerleyin ve buradan çıkın.
    Şimdi Masyaf yani kendi şehrimizdeyiz. Arkadaşımız ile konuştuktan sonra radarda çıkan yere yani Kalemize gidelim. İçeri girip, yukarıda Al Muallim ile konuşalım. Konuşma sırasında madende bıraktığımız arkadaşlarımızdan birisi görevi tamamlayarak geri dönecek. Arkadaşımız olanları anlatırken bir eleman gelecek ve şehrin saldırı altında olduğunu söyleyecek. Bizde hemen dışarı çıkıp şehri korumaya gideceğiz. Fakat kapıdan çıkarken şehre geldiğimiz zamanki arkadaşımız bize bir şeyler söyleyecek. Daha sonra radarda gözüken yere giderken karşınıza gelen askerleri öldürün. Daha sonra şehrin kapısın kırıldığını göreceksiniz. Ve oyun bizi kaleye atacak içeri giderken sağ taraftan bir arkadaşımız bize seslenecek ve konuşma bittikten sonra yanına gidin ve platform da yerinizi alın.

    Al Muallim, bizim görevi başaramadığımız da bizi tutup bir güzel dışarı fırlatan adam ile konuşacak, konuşma bittiği zaman yani kontrol bize geçtiği zaman, Sağ Tuş + Space ve İleri Tuşu ile aşağıya atlayın. Samanlardan çıktıktan sonra sol tarafta tahta direğin üzerinden geçerek diğer tarafa ilerleyin. En sonunda demo göreceksiniz tırmanma faslı geldi. J Yukarıya tırmanın ve kılıcınızı çıkartıp tahtayı kırın.
    Demoyu izleyin ve ilk görevimizi tamamlayalım.

    Günümüze geri döndük. Doktor ve kadın bir odaya gidecek. Bizde yattığımız yerden kalkarak kendi odamızdan banyo ya geçerken sol altta bir tuşa basın yazısı ( Tabii İngilizce olarak. ) çıktığında basın ve içerideki konuşmayı dinleyin. Konuşma bittikten sonra Doktorların girdiği odanın kapısına doğru ilerleyin ve doktor bize dinlenebileceğimizi söyleyecek, bizde odamıza giderek yatağımıza uzanıp uyuyalım.
    Following Morning
    Bir gün başarı ile sona erdi. Şimdi kalkma vakti ve gidip Anmus'a oturup geçmişe gitme zamanı
    Her şeyimiz gitmiş Ne kılıcımız ne gizli silahımız nede bıçağımız üstüne üstelik sağlığımız da azalmış Şimdi kaybettiğimiz eşyaları geri alma zamanı geldi. İlk Görev!

    Sizlere radarda yazan görevlerin Türkçelerini parantez içerisinde İngilizcelerini yazdım, görevlerin nasıl yapıldıklarını da sizlere açıklayacağım.
    Sorguya Çekme ( Interrogation )
    Konuşan adamın yanına gittiğiniz zaman konuşan bir adam ve etrafında duran askerleri ellemeden konuşan adama kilitlenerek ( F tuşu yardımıyla ) adamı dinleyin. Daha sonra adam kuytu bir yere girdiği zaman kilitlenerek dövün. Adamı yeterince dayak yedikten sonra diz çökecek veya gerileyerek konuşacak. Konuşma sonunda Altair adamı öldürecek ve görevi tamamlamış olacaksınız.

    Gizlice Dinle ( Eavesdrop )
    Radarda ki simgenin olduğu yere geldiğiniz zaman etrafa bakının, iki kişinin oturduğu bir yer olacak oraya giderek oturun ve simgenin bulunduğu yerdeki adamlardan birine kilitlenin ve ''E'' tuşuna basarak adamları dinleyin. Konuşma bittikten sonra göreviniz tamamlanmıştır.

    Yankesicilik ( Pick Pocket )
    Adamların yanına geldiğiniz zaman kilitlenin ve konuşmaları bittikten sonra arkasına bakarak yürüyen adama kilitlenin ve Shif tuşunun yardımı ile adamın arkasındaki çantasını çalın ve göreviniz tamamlanacaktır. Eğer adam sizi fark ederse avazının çıktığı kadar bağıracak ve etraftaki askerler size saldıracaktır dikkatli olun.

    Suikast Etme ( Informer Assasination )
    Görevi aldığınız zaman belirli bir süre içerisinde veya süre olmadan radarda belirli yerlerdeki adamların yanlarına gidin. Etraftaki kişilerin dikkatini çekmeden Gizli Silahımızın yardımı ile adamı/ları öldürün. En son olarak da görevi aldığını kişinin yanına giderek konuşun ve görevi tamamlayın.
    Bayrak Toplama ( Informer Flag )
    Görevi aldığınız adamın konuşması bittiği anda verdiği görev süresi başlar. Bu süre içerisinde radarda gözüken yerlerdeki bayrakları toparlayın. Daha sonrada görevi aldığınız adama giderek görevi tamamlayabilirsiniz.

    Yardım Etme ( Informer Escort )
    Görevi aldığınız zaman, görevi veren adam yürümeye başlayacak ve bu esnada onu gören askerler o adama saldıracaklardır. Sizde görevi veren adamı koruyarak radarda gözüken yere kadar götüreceksiniz. Ve çıkışa geldiğiniz zaman adam ile konuşun ve görevi tamamlayın.

    Zamana Karşı Yarış ( Informer Rooftop Race )
    Görevi aldığınız zaman radarda gözüken yere size verilen süre içerisinde gitmelisiniz. Peşinizde asker olmamalı, olsa bile o süre içerisinde askerlerden kurtulduktan sonra simgenin olduğu yerdeki adam ile konuşup görevinizi tamamlayabilirsiniz.

    Satıcı Standı Yok Etmek ( Informer Merchant Stand Destruction )
    Görevi aldığınız zaman radarda stantların nere olduklarını göreceksiniz. Belirli bir süre içerisinde giderek stantların önündeki askerleri tutarak standa doğru atarsanız standın yıkıldığını göreceksiniz. Daha sonda diğerlerini yıktıktan sonra görevi size veren adama gidip görevi tamamlayabilirsiniz.

    MERMORY BLOCK 2
    Masyaf
    Araştır ve Masyaf hainini bul ( Investigate and Find Masyaf Traitor )
    Radarda çıkan yere gidin ve bir adam bize bir şeyler söyleyecek. Konuşması bittikten sonra radardaki yer değişecek ve oraya gidin. Geldiğiniz zaman kuyunun yanındaki adamları dinleyeceğiz. Bunun için kuyunun sol tarafında bulunan oturağa oturun ve onlara kilitlenerek ''E'' tuşuna basarak dinleyin Konuşmaları bittiği zaman ilk görev tamamlanmıştır. Şimdi sıradaki göreve geçelim

    Sepet dokumacısını bul ( Find the basket weaver )
    Radarda çıkan yere gidin ve hedefe kilitlenin. Hedef hareket ettiği zaman yanına gidin ve kilitlenerek çantasını Shift tuşuna basılı tutarak çalın. Daha sonra radarda çıkan işarete gidin. Orada konuşan adama kilitlenin ve konuşması bittikten sonra takip edin. Sığı bir yere girecek orada döverek konuşturun. Konuşma sonrasında kendimizi Al Muallim'in yanında bulacağız.
    Bu kadar şeyi yaptık ödüllerimizde olacak değil mi? Gizli silahımızı ve bir tane kılıç alıyoruz.
    Radardaki yere gidin ve orada bulunan atlardan birine binin. Ve radarda gözüken yere gidin, görevlerimize devam edelim.

    Damascus
    Damascus'ta büro lideriyle konuş ( Speak with the Bureau Leader in Damascus )
    View Point'lere çıktıktan sonra Citizenlarıda kurtarın ve görevlere başlayın. Öncelik olarak; Sorguya Çekme, Yankesicilik ve Gizlice Dinleme görevlerini yaptıktan sonra diğer görevleri yapın. İster bu görevleri yaptıktan sonra diğer görevleri yapın ister yapmayın direkt Bureau'ya giderek Tüyü alabilirsiniz ve ana görevi yapabilirsiniz. Fakat öncelikle araştırma görevlerini yani Sorguya Çekme, Gizlice Dinleme ve Yankesicilik görevlerini yapmanız gerekir.

    Assassinate Tamir
    Bu görevleri yaptıktan sonra Bureau'ya giderek tüyü aldıktan sonra radarda öldüreceğimiz adamın yeri gözükecek. Radardaki yere gidin ve adamın gelmesini bekleyin, bütün herkes toparlanmış bir vaziyette olacak ve bizde orada bulunacağız. Demo bitene kadar izleyin ve daha sonra demo bitiminde hemen sağ taraftaki samanlıklara saklanın. Etraf sakinleştikten sonra çıkın ve hedefimiz olan Tamir'i öldürün. Daha sonra askerlerden kaçarak veya öldürerek Bareau'ya giderek görevi tamamlayınız. Bureau'ya giderken arkanızda sizi takip eden askerlerin olmaması lazım çünkü Bureau'nun kapısı kapalı olacaktır.
    Bu görevi yaptıktan sonra günümüze geri döneceğiz. Burada doğru yatağımıza giderek uzanın ve sabah olduğu zaman Anumis'e uzanmak için yanına gidin. Fakat Lucy yok Bu arada Doktor ile konuşun, konuşma sırasında Lucy gelecek ve Anumis'e uzanarak geçmişe geri dönelim

    MERMORY BLOCK 3
    Speak with Bureau Leader in Acre

    View pointler çıkarak şeh rin haritasını açtıktan ve citizenları kurtardıktan sonra diğer görevleri yapabilirsiniz. Fakat Leader ile konuşup ana görevi almak için üç görevi yapmalıyız. Bu görevler ise; Konuşturma, Yankesicilik ve Gizlice dinl e me görevleridir. Bu görevleri yaptıktan son r a diğer kalan görevleri yapabilirsiniz. Şimdi ana görevimize geçelim;

    Assasinate Garnier de Naplouse
    Görevinizi aldıktan sonra hedefe geldiğiniz zaman, içeri giremiyoruz. Bunun iki yolu var;
    1. Yol ise; İçeri, binanın tepesine tırmanarak girmek.
    2. Yol ise; Rahipler sayesinde hiç zorluk çekmeden içeri girebiliriz.
    Bu yollardan birisini seçmek size kalmıştır. İçeri girdikten sonra başlayan demoyu izleyin ve demo bitiminde, radarda hedefimiz çıkacak yanına gidin ve boş bir zamanında yani hastalar ile konuşur iken değilde, hastaların yana giderken gizli silahımız ile öldürün ve konuşma fasılı bittikten sonra askerlerden kaçarak Bureau Leader'ın yanına giderek görevi tamamlayabilirsiniz. Leader ile konuşmanız in peşinizde sizi takip eden asker olmamalıdır. Leader ile konuştuktan sonra görevi tamamlamış oluyorsunuz.

    Speak with Bureau Leader in Jerusalem

    View pointler çıkarak şehirin haritasını açtıktan ve citizenları kurtardıktan sonra diğer görevleri yapabilirsiniz... Artık bunu size söyleyerek boşu boşuna yormak istemiyorum çünkü yukarıda anlattım artık direkt ana görevleri yazacağım.

    Assasinate Talal
    Bu görevde sizlere Citizenları kurtarmanızı söylememin boşuna olmadığını göreceksiniz. Neyse görevimizi aldıktan sonra direkt hedefe gidin ve kapıdan içeri girin. Eyvah tuzağa düştük! Fazla korkmaya gerek yok bu işin üstesinden gelebiliriz, gelebiliriz dimi Altair? noimage. Konuşma bittikten sonra açılan kapıdan içeri girin ve yine fena sıkıştırılacağız. Demoda gelen askerleri, demo bitiminde temizleyerek merdivenin sayesinde yukarı çıkın ve okçuyu öldürün. Talal tabana kuvvet kaçacak sizde peşine takılın. Binaların tepesinden gider iken yere inecek ve gidiş güzergâhının üzerinde Citizenlar kendisini tutacak ve görevi kolaylıkla halladeceksiniz. Görevi tamamladıktan sonra Leader'a giderek görevi tamamlayınız.

    MEMORY BLOCK 4
    Speak with Bureau Leader in Acre

    Assassinate William de Mantferet
    Hedefteki demo sonunda içreri girin ve korumaların kapattığı yoldan geömeyi denemeyi çünkü izin vermiyorlar. Bizde kaçak olarak gireceğiz.Bunun için askerlerin tuttuğu yolun solundaki binaya tırmanarak çıkın ve okçuları temizleyin. Daha sonra William'ın bulunduğu yere geldiğiniz zaman en köşedeki yani Willam'ın sol tarafındaki merdivenden aşağıya inin ve tutup yere atın. Daha sonra gizli silahımız ile boynuna yapışın. Konuşma fasılı geçtikten sonra geldiğimiz yoldan tepeye çıkın ve merdivenle sura geçin. Oradan kapının olduğu yere doğru ilerleyin ve daha sonra oradan, biraz macera ile aşğıya inin ve hiç birşey olmamış gibi Bureauya gidergörevi tamamlayın. Görevi tamamladıktan sonra iterseniz Masyaf'a giderek ödülümüzü alabilirsiniz yada gitmeyip buradan doğru Damascus'a geçebilirsiniz.
    Speak with Bureau Leader in Damascus

    Assassinate Abu'l Maqoud
    Kendisi bir parti veriyor bu partiye gitmemek ayıp olmazmı? İçeri girdiğinizde dansözler meyveler. Yani anlayacağınız her şey burada. Hedef balkonda belirdiği zaman konuşmasın başlayacak konuşma sırasında birileri öksürmeye başlayacak ve ölecekler. Bu andan sonra etrafta okçular içerideki bütün herkesi öldürmeye başlayacak. Bizde bu sırada ortada duran heykelin tepesine çıkarak sonra sol taraftaki sütunların üstüne çıkın. Ve balkonun önündeki bayrağın yardımı ile balkona ulaşın ve hedefi peşle meye başlayın. Yakaladığınız anda aşağıya indirin ve daha sonra Bureau'ya giderek görevi tamamlayın.

    Speak with Bureau Leader in Jerusalem

    Assasinate Majd Addin

    Hedefe geldiğimiz zaman bütün herkes, herzaman ki gibi toparlanmış olayları izlemeye hazır. Bunların arasına girerek Majd Addin'in gelmesini ve o muhteşem konuşmasını bekleyelim... Konuşmanın sonunda iki adam saldırıya geçecek. Tabii ki öldürülecekler ve bu andan sonra sıra bizdedir. Majd Addin'in adamlarını temizledikten sonra kendisinide öldürün ve konuşma faslı bitiminde Bureau'ya giderek görevi tamamlayınız.

    MEMORY BLOCK 5
    Seçenekler önünüzde, ya Acre ya da Damascus Ben alfabetik sıraya göre gidiyorum siz istediğini şehre gidebilirsiniz.
    Speak with Bureau Leader in Acre

    Assasinate Jubair
    Görevi aldıktan sonra hedefteki yere geldiğinizde kapının önünde askerler var. Bizde buraya binanın tepesine çıkarak içeri gireceğiz. İçeri girdiğiniz zaman demo başlayacak ve bu demo sonunda görevimiz başlayacaktır.
    Görevimiz Juabir'i bulup öldürmek. Görev başladığı zaman radarda 6 hedef var, bunlardan birisi Jubair. Zaten doğru adamı bulduğunuz zaman kaçacaktır. Kendisini radarda en solda bulabilirsiniz. Bulduğunuz zaman eğer yakalayamaz iseniz askerler ile birlikte kendisi ile dövüşeceksiniz. Öldürdüğünüz zaman Bureau'ya geri dönerek görevinizi bitirebilirsiniz.
    Speak with Bureau Leader in Damascus

    Assasinite Sibrand
    Hedef belirdi ve olay yerine geldiğimiz zaman yine klasik adam öldürme demosu olacak. Demodan sonra rahmetli rahibimiz denizi boylayacak ve hedef sandala binerek kaçacak. Bizde önümüzdeki adamları aşarak ilerleyeceğiz. Yolun bitiminde odunların tepesinden giderek, sağ taraftaki okçunun yanına oradan aşağıda bulunan sarhoş adamın bulunduğu sandala ve oradan da doğru gemiye odunların yardımı ile tırmanın.
    Baktık Sibrand tabana kuvvet kaçıyor. Bizde tabanları yağlayarak peşine takılıyoruz. Ben bu adamı bir kere bile adamlarının yanına gitmeden öldüremedim hala daha ona canım yanıyor L . Adamlarının yanına geldiği zaman adamları ve kendisine rahmet diliyoruz ailesine de baş sağlığı diliyoruz Bize de böyle bir olay olmaması için doğru Bureau'ya gidelim ve görevi tamamlayalım.

    MEMORY BLOCK 6
    Speak with Bureau Leader in Jerusalem

    Assasinate Robert
    Görevimizi aldıktan sonra hedefteki yere geldiğiniz zaman mezara girişi bulamaz iseniz kaçak olarak girebilirsiniz. Hedefe geldiğiniz zaman bütün herkes ''Âmin!'' diyecek bizde bu arada, aralarına gireceğiz ve olanları izleyeceğiz. Hocamızın konuşması sırasında Robert askerlerine emir verecek ve askerler bize karşı duracaklar. Konuşma bittikten sonra askerler bize saldırıya geçecekler.
    Askerlere direkt dalmadan önce sağ ve sol taraftaki okçuları öldürebilirsiniz. Fakat askerler fazla olduğu zaman yanlarına çıkamayabilirsiniz. Bunun için okçuların göremediği köşelere sırtınızı vererek askerleri öldürün ve daha sonra Robert'i öldürün. Konuşma faslına tekrar tekrar değiniyorum çünkü bu sefer olanlar biraz başka. Bu Robert değil dublörümü yoksa başka bir şeyimi bilmiyorum ama bu Robert'in kız versiyonu Anlamadım gitti zaten J Bizde tabii ki kadınlara el kalkmaz kuralını yaparak ellemiyoruz ve serbest bırakıyoruz. Gerçi ben sağ bırakmıyorum ama
    Ride for Arsuf and Assasinate Robert
    Jerusalem'den çıkarak doğru radardaki yere yani Kingdom'a gidin. Oradan da doğru Arsuf'a doğru yolunuza koyulun. Geldiğiniz zaman hedef değişecektir
    Assasinate Robert
    Şimdi hedef değişti ve yolumuzda asker sürüsü bulunuyor. Bu askerleri öldürerek, tabii ki sağ bir şekilde hedefe varmalıyız. Vardığımız zaman da Kral ile konuşurken Robert kaskını çıkartacak. Neyse Kral ve Robert geri çekilecek ve birkaç tanecik asker var bu askerleri öldürün. Sonuncu asker öldüğü zaman Robert gelecek ve kendisini ..şek cennetine gönderelim.

    MEMORY BLOCK 7
    Şehrim şehrim güzel şehrim Evimize geldik. Fakat kimsecikler yok, bir adam bizim ile konuşacak ve bu konuşmadan sonra Al Mualim'in yanına gidelim gitmesine de önümüzü kendi askerlerimiz kesecek ve kendilerini biraz tartaklayın. İlk grup temizlendikten sonra bir grup daha gelecek. Bu gruptan birkaç kişi eksilince; Kolunu kaybeden dostumuz ve adamları bize yardım edecek. Ve konuşmaya başlayacaksınız konuşma sonunda doğru Al Mualim'e gidelim. Aha kapı kapandı! Neyse geri dönüş yok artık gidiyoruz. Birçok adam kapının önünde duruyor ve içeri girin daha sonra Al Mualim ile karşılaşmak için bahçeye inin
    Şimdi Gelelim fasulyenin faydalarına. Hocamız olan Al Maulim bizi öldürmek isteyecek. Önce öldürdüğümüz bütün adamları, yani bossları geri çağıracak ve hepsi ile birlikte dövüşeceğiz. Kendilerini öldürdükten sonra son olarak da Al Mualim kalacak, ama kendisi bölünecek ve bu şekilde gelecek. Al Mualim'in kopyalarını öldürdükten sonra son olarak Biz Ve Al Mualim
    İlk başta bizi tutacak ve bizde Shift tuşu ile kendisi ittireceğiz. Fakat bunu yaptıktan sonra sağlığımız olmayacak ve Al Mualim ortadan kaybolacak. Bahçeyi gezerek bulabilirsiniz fakat sakın size vurmasın çünkü ölüyoruz J Sadece savunmada kalarak bize vurmasını engelleyin ve tutmaya çalıştığı zaman ittirin. Daha sonra siz onu tutup yere atın ve boğazına yapışın Artık demo vakti Demolar bittikten sonra görevimiz de sona erdi fakat devamı gelecek

    Assassin's Creed oyun sonu gizemleri ve bulmacaları :

    Şöyle her şeyi özetleyim kolayca, herkes rahat anlasın.

    ABSTERGO nedir? : Bizim içinde bulunduğumuz laboratuarı ve animus'u yapan, modern tapınak şövalyelerinin kurduğu bir şirkettir.

    ARTEFACT nedir? : Artefactlar cennetten dünyaya düşen doğaüstü güçlere sahip cisimlerdir. Gerçek hayatta Hacerul Esved Taşı ve Kutsal Kâse buna örnek verilebilir. Bu taşların sihirli güçleri olduğuna inanılır. Oyunun sonunda Al Muallim'in bize karşı kullandığı artefact, illüzyon ve düşünce değiştirme yeteneğine sahipti.

    ABSTERGO şirketinin amacı bu artefactı ele geçirmek ve uzaya bir uydu yollamak. Bu uyduya artefactı yerleştirip dünyadaki insanların beynini yıkamak ve inançlarını değiştirmek. Kısacası bu artefact ile tüm dünyayı ele geçirmek. Ayrıca bu artefact dünyadaki diğer artefactların yerini de gösteriyor. Oyunun sonunda zaten bir hologram açılıp dünyadaki bu artefactların yerlerini gösteriyordu.

    ANIMUS nedir ne işe yarar ?: Animus insanın genlerinden yola çıkarak geçmişini, atalarını ve atalarının yaşadıklarını gösterebilen bir makinadır. Oyunda Desmond Miles'ın(biz) zihni makina sayesinde, Desmond'ın atası olan Altair'in vücuduna yollanıyor. Yani Desmond atası Altair'in vücuduna girip onu kontrol ediyor. Zaten Desmond eskiden bir süikastçiymiş sonra bu işleri bırakıp barmen olmuş. ABSTERGO şirketi Desmond'ı kullanarak, geçmişe gidip Hz.Süleyman tapınağındaki artefact'ın Tapınak Şovalyelerinin eline geçmesini istiyor. Bu sayede gelecekte bu artefact ABSTERGO'ya miras kalıcak ve ABSTERGO dünyayı ele geçirecek.


    Bulmacalar:

    Oyun bitince credits yazıları(BAYA! uzun) bitince, tekrar laboratuara dönüyoruz ve Eagle Vision yeteneği ile etrafta yerlerde ve duvarlarda yazan normal gözle görülmeyen bulmacaları görüyoruz. Şimdi bunları çözümleyelim.



    12212012-21.12.2012: Laboratuarın zemininde 21.12.2012 olarak yazar. Odamızda ise 12212012 şeklinde.

    Manası: Maya Uygarlığı'nın kullandığı Mesoamerican takvimine göre dünyanın sonu 21 Aralık 2012'de gelicektir. Daha gerçekçi tasviri ile, ABSTERGO şirketi uzaya uydularını(bkz: beyin yıkama) 21 Aralık 2012 tarihinde yollayıp, dünyayı kendine köle edip, dünyayı ele geçirecektir.



    Yona Guni: Laboratuarda zeminde yazan diğer bir yazı da bu.

    Manası: Yona Guni bir japon adasıdır. Tanrı'nın gazabı sonucu sulara gömülmüştür. Atlantis efsanesinin değişik bir versiyonu yani. Büyük bir olasılıkla artefactlardan bir tanesi bu eski su altı şehrinde bulunuyor.



    a drh oodtm whbitdo

    eusysinse

    aroomreaynr

    iseytnidlmide

    twihwyieaudayht



    Bu bulmacayı çözümlediğimizde şu ortaya çıkıyor :

    They drained my soul and made it theirs I drain my body to show you were I saw it.



    Manası: Bizden önce bu laboratuarda tutulan 16 numaralı deneğin duvara yazdığı bulmacalardan biridir. Doktorun bilgisayarında da zaten yazıyordu. 16 numaralı deneğin üzerine o kadar gidilmiş ki, bir hata sonucu 16 numaralı denek geçmişte kendi atasının vücudunda hapis kalmıştır. Animus'a son girişinden önce kendi kanı ile duvarlara bunları yazmış ve bir sonraki deneğin bunları görmesini istemiştir.



    M O R Y M N O E S

    E N C E O L C H T

    H O N B T L O T C

    T D E O S A T O A

    P E D S N L S T F

    L D D U O O E T E

    E A I E I R I N T

    H S H K T T K E R

    T U A A A N S S A



    Bunu çözümleyince şu ortaya çıkıyor: ARTEFACTS SENT TO THE SKIES TO CONTROL ALL NATIONS TO MAKE US OBEY A

    HIDDEN CRUSADE DO NOT HELP THEM.



    Manası: ABSTERGO'nun kıyamet projesi ile ilgilidir. Uzaya gönderilen uydular ile milletin köleleştireceğinden ve kesinlikle ABSTERGO'ya yardım etmememizden söz ediyor.



    Alfa ve Omega simgeleri: Odamızda duvarda yazılı bulunuyor.

    Manası: Başlangıç ve son, doğum ve ölümdür. Yani dünyanın sonunu belli ediyor.



    Semboller: Duvarlarda ve yerde Pentagram, Mu uygarlığının işareti, Herşeyi gören göz, örümcek vb. semboller var.

    Pentagram: Kıyameti temsil ediyor.

    Mu sembolü: Mu uygarlığı 15.000 yıl önce Çin'de ve Meksika'da görülen bir uygarlıktı. Bu uygarlık birçok gizemlerle dolu ve günümüz teknolojisinden çok ilerdeydi. Bunların sonucunda, bazı artefactların Çin'de ve Meksika'da bulunacağını söyleyebiliriz. Yani 2. ve 3. oyunda Çin'de ve Meksika'da süikastler yapıcağız.



    Üçgen bulmaca: Bu bulmacayı çözdüğünüzde İsa'nın Allah'ın oğlu olmadığına dağir şeyler yazıyor. Fazla üzerinde durmaya şimdilik gerek yok.



    Emperor Ji... Jing...: Odamızda duvarda yazılıdır.

    Manası: Çin'deki eski Ming hanedanlığının imaparatorudur ve bir süikaste uğramıştır(canlı kurtulmuştur.) Güneş Tapınağı'nı yaptıran kişidir. Artefactlardan birisi Çin'de Güneş Tapınağında olabilir. Zaten duvarımızda güneş sembolleri de çizili duruyor.



    Desmond nasıl Altar'in Eagle Vision özelliğini kullanabiliyor? Desmond bu zamanda yolculuk sırasında, Altair'in vücuduna sürekli girip çıktığı için animus sayesinde onun bazı özel güçlerini kapmıştır. Ayrıca Lucy bir haşhaşimdir. Bunu kendisi de söylüyor, zaten bir parmağı kesik ve animusu bozan kişi de o. Artefactların ABSTERGO'nun eline geçmesini engellemeye çalışıyor.



    E-mailler: E-Maillerde genelde, uyduların uzaya gönderilmesi ile, amerikan destroyerının denizde bir artefact kullanarak görünmez olmasıyla, Desmond'ın neler yaptığıyla ilgili konular konuşuluyor. Doktorun bilgisayarında eski denek 16 numara ile ilgili gözlemler yazıyor. Lucy'nin bilgisayarındaki son e-maillerde ise toplantı odasının password ü ve şifreli bir mail bulunuyor. Bu mailde bazı kelimelerin harfleri büyük yazılmış. Bu harfleri birleştirince '' We will be there soon '' yazısı ortaya çıkıyor. Yani haşhaşimler bizi kurtarmaya gelecek. İlk denemeleri başarısız olmuştu, hadi bakalım hayırlısı.
#02.05.2009 15:35 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım çok güzel yorumlamışsın gerçekten çok güzel bir oyun herkese tavsiye ederim bu oyunu...
#17.11.2009 18:06 0 0 0
  • çok teşekkür ederim
#11.12.2009 21:25 0 0 0
  • Bi konuda yardım istiyecem haritada 4 nokta resmi var.oraya gidiyorum 4 adam bekliyor. yanlarına gittiğimde dövüş çıkıyor.askerler bana saldırıyor.
    Not Memory block 3 lerdeyim
    Lütfen acil cevap
#27.12.2009 21:06 0 0 0
  • Merhaba;

    Memory Block 4 teyim. 3 şehirdede tüm sivilleri kurtardım.Ana görevleridehallettim.Ayrıca View Point leride geçtim.Fakat Assassin's Bureu daki adam daha olmadı çalışmalarına dewam et diyor.Takıldım kaldım.
    Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler. . .
#04.01.2010 19:38 0 0 0
  • Saturnsaturn'un probleminin aynisini ben de yasiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Oylece kalakaldim :) ne bi gorev var ne baska bi sembol.. bureu'da gorev vermiyo..tum her yer acildi ama gorev yok.. acil yardim lutfennnnn :)
#20.01.2010 08:17 0 0 0
Han Han foto
  • Şu videoyu izleyin bakalım işinizi görecek mi...

    Memory 4 Final

#20.01.2010 12:05 0 0 0
  • Jerusalem e gidince oyun hata verio ne yapmalıım
#30.01.2010 08:50 0 0 0
  • Ben binanın tepesinden adama atladığım an ona nasıl süikast yapabilirim? Yere değmeden adama bıçağı sokmak istiyorum yoksa beni görüyor ve saldırıyor...
#31.01.2010 19:11 0 0 0
  • Ben birşey daha sormak istiyorum.En başta 10-15 canım vardı sonra demo da bana o adam bıçağı soktu sonra öldüm sonra yeniden dirildim.sonra 4-5 canım kaldı.Sonra 7 oldu oynadıkça.Nasıl can çoğalıyor.
#01.02.2010 17:29 0 0 0
  • Ya benim çok sorularım var aslında çok zor değiller.Genel sorular :)).Bir Allah'ın kulu bana msn verebilirmi lütfenn??
#02.02.2010 12:26 0 0 0
  • yaa ii de ben al mualimi daha kolayca öldürdüm anlattığında :) genlde bıcakla savaşıyom kalabalık ortasına düşünce onada fırlatmalık bıçak çalıyom adamlardan dolduruyorum 15 tane yi al mualimde de ztn kolu kesik adamlar verdi heralde 15 idi onla dövüşürken ona uzaktan bıçak atıyodum benim can yarısı doluyodu sonra vurunca oda kaçıyodu en sonunda kaçmadı öldürdüm rahat bi şekilde gerçi biraz zor oldu ama olsun
#04.03.2010 02:07 0 0 0
  • Ulan siz cahil misiniz. Ne yalan yanlış şeyler yazıyor. Ne garip tanımlamalar yapıyorsunuz. İçine etmişsiniz oyunun be.

    1-) Animus zaman makinası değildir. Kişilerin genetik kodlarından, atalarının hatıralarını simüle etmeye yarayan bir aygıttır. Yani o alete girince zamanda yolculuk yapıp atanızın içine kaçmıyorsunuz. Onun yaşadıklarını detaylı olarak hatırlıyor ve görüntülüyorsunuz. O yaptıklarınız aslında zaten yaşanmış şeyler.

    2-) Orada haçlı askerleri diye tanımladığınız askerler sadece haçlı değil. Kendi aralarında farklı amaçlara sahip fraksiyonlar var. Tapınak şovalyeleri, ingiliz kırallığı, selçuklular, eyyubiler...

    3-) Bir görevi geçmek için her şehirde en az 3 öncü görev tamamlayıp büroya gitmeniz gerekir ( Bu 3 öncü göreve örnek olarak yukarıda anlatıldığı gibi, gözetleme, mektup çalma, döverek konuşturma, veya hashasin dostlarınızın vereceği belli süre icinde tamamlanabilecek bayrak toplama yada seri suikast görevi olabilir. İstediğiniz 3 tanesini tamamlayıp büroya ondan sonra döneceksiniz. Eğer haritada görev göremiyorsanız , select tuşuna basın, şehir haritasının belli bir bölümünün açık olmadığını bulanık göründüğünü göreceksiniz. oraya doğru yürüyüp kendi imkanlarınızla daha önce çıkmadığınız bir gözetleme kulesine tırmanın ve senkronize olun. Tekrar select ile haritayı açtığınızda yeni görevlerin açılmış olduğunu göreceksiniz. Bir de kalabalıklara pata küte dalmayın. Burada amaç olabildiğince az adam öldürerek hedeflediğiniz kişileri öldürmek. God of War gibi oynamayın oyunu yani :)
#26.03.2010 09:08 0 0 0
  • S.a Arkadaşlar foruma yeni üye oldum arkadaşlarımın tavsiyesi üzeri bende aldım oyunu ve oynuyorum memory block 3 deyim bi görev geldi Ok işaretli aldım görevi 2. tane okcu war radarda öldürüyorum saymıyo aşşağ atıyrom saymıo gidiyorum görevi tekrar werio görevi bilen birisi warsa yardımcı olabilirimi aceba ?
#03.04.2010 11:06 0 0 0
  • arkadaşlar yhaa hani ilk bölümlerde bi adamla duello ediyosun yha onu nasıl geçicem... okadar dövüş ediorum bi sonuc yok
    LütFen yardım..

    arkadaşlar yhaa hani ilk bölümlerde bi adamla duello ediyosun yha onu nasıl geçicem... okadar dövüş ediorum bi sonuc yok
    LütFen yardım..
#09.04.2010 19:02 0 0 0
  • onda hareket alıştırması yapıyorsun istediğin zaman esc basıp çıakrsın.okçu adam meselesine gelince xD okçu adam değil o.2 tane haçlı adam gibi güçlü adam var diğer askerlerden farklı giyisili. yani aşağıda o adam.küçük haritadan daha kolay bulursun dicemde acaba doğru adamdanmı bassediyorum :P yoksa cyberdejin banada fırça atacak :D

    ben bu gün ac2 aldım 2-3 aydır oyunun gelmesini bekliyodum gelmedi sonunda bu gün 6-7 tane birden getirilmiş adam siparişle getirmiş üstünde adımı yapıştırmış :)

    artık buraya mesaj atacağımı sanmıyorum :D
#12.04.2010 19:32 0 0 0
  • bende tavsiye ederim ama oyunda ilk türkleri öldürüyon

    xxx
#28.04.2010 13:29 0 0 0
  • öncelikle yardımın için tesekkurler arkadasım ben
    Speak with Bureau Leader in Jerusalem bolumune geldım ama jerusaleme giriş yaparken oyundan atıp duruyo sorun bendemi eksik görevmi var anlamadım
#19.06.2010 10:21 0 0 0
  • Bİ BİLEN YOKMU SİNİR ETTİ OYUN BENİ
#19.06.2010 20:57 0 0 0