Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık

Son güncelleme: 02.05.2009 17:59
  • Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık tarifi
    noimage
    Malzemeler
    • 5 adet 250 gr`lık alabalık
    • Tuz
    • taze çekilmiş karabiber
    • 75 gr badem
    • 75 gr kuru üzüm
    • 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1/4 çay kaşığı hintcevizi rendesi
    • 1/2 çay kaşığı tarçın
    • 1 adet portakal (zarsız dilimlere ayrılmış)

    Tarif

    Hazırlık

    Alabakların içini ve dışını tuzlayıp, biberleyin.

    Bademlerin kabuklarının kolayca soyulması için kaynar suya atıp, 1-2 dakika bekletin. Süzdürüp, kabuklarını soyun ve bademleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.

    Alabalıkları içine alabilecek bir fırın kabının zeminine ikiye katlanmış bir aluminyum folyo kağıdı yayın.Bir katını açıp, arasına alabalıkları yerleştirin.

    Ana Yemek

    Alabalıkları temizleyin ve baharatlayın. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bademleri soyup, ikiye bölün ve balıkları fırın kabına yerleştirin. Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün.

    Fırınızı 180°C`ye getirip, ısıtın.

    Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca, içine bademleri atıp, hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Bademlerin rengi döner dönmez tavaya margarini ilave edin. Sana eriyince kuru üzümleri, kimyonu, hintcevizi rendesini ve tarçını katın. Hepsini beraber 1 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın.

    Alabalıkları aşağıda gösterilen biçimde alüminyum folyo arasında fırın kabına yerleştirin. Bademli-kuru üzümlü karışımı fırın kabındaki balıkların üzerine gezdirin. Alüminyum folyoyu üzerlerine kapatarak kenarlarından kıvırın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

    Balıkları fırından alıp bir servis tabağına aktarın. Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
#02.05.2009 17:59 0 0 0